Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualny, prosty pod Wrocławiem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 484
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pare nowych rzeczy ktore wpadły ostatnio.

Wczoraj przyjechały drzwi, tak sie prezentuja. Ogolnie w PORTA ma aktualny termin realizacji okolo 3 miesiace... Aktualnie mamy 5szt z 9. Ostatnie cztery beda w sierpniu.

e03f348cdd2511fdgen.jpg

Mamy w salonie kanape!

d39e747a15c47786gen.jpg

d4b0f8cd69533a49gen.jpg

I coś dla mnie. Rzutnik + ekran w sam raz na mundial. Wszystko juz podpięte i oglada sie bajkowo :)

55582019765684b8gen.jpg

Co do rzeczy ktore przed nami. Jutro bedzie skonczona kuchnia (brakowało tam ledów i paru innych rzeczy). Jutro tez bedzie montowany rekuperator. Na parterze pozostało mi jeszcze posilikonować parapety i pomontować ledy w sufitach.

Hej Krissu,

nie działają powiadomienia stąd nie wiedziałem co u Ciebie słychać. Odszukałem dziennik bo coś czułem, że u Was zmiany :)

Te listwy to MDF ?

Skąd brałeś stół jadalniany ? Jest rozkładany ? Szukamy czegoś w tym klimacie, ale musi być rozkładany.

Jak się mieszka ?

Siema!

No nie działaja przez co nie wiadomo co sie dzieje :p

Listwy mdf tak jak mowisz z allegro.

Stol z kolei robił stolarz, nie jest rozkładany tylko jednolity z debu. 200cmx100cm

Mieszka sie spoko, ale ciagle jest sporo rzeczy do zrobienia stad nie jest czysto i schludnie. No ale za to mozna robić co sie zywnie podoba i ogladać mecze na zajebiscie duzym ekranie :D

btw dzisiaj montowali mi reku i mowili, że pamietają Ciebie bo sie na mnie powołałes :p

Jeśli już mowa o reku to na jaki model się zdecydowaliście? Jakie rury, jak działa i jaki koszt. I oczywiście co z okapem/ pochłaniaczem. Ja w przyszłym tygodniu muszę podjąc decyzję i dalej jestem zielona.

Co do stołu faktycznie bomba, chcę taki sam tylko z blatem 90x300. Twoja dębina jest jakoś suszona, ma motylki? Jakiego kosztu się spodziewać?

Ostatnie pytanie o drzwi bezprzylgowe- szpary przy futrynach nie rzucają się w oczy? Futryny przyklejane? Byłam pewna, że chcę takie, sprzedawca mi odradza...

Cały dom wygląda pięknie. Gratulacje.

Siema!

No nie działaja przez co nie wiadomo co sie dzieje :p

Listwy mdf tak jak mowisz z allegro.

Stol z kolei robił stolarz, nie jest rozkładany tylko jednolity z debu. 200cmx100cm

Mieszka sie spoko, ale ciagle jest sporo rzeczy do zrobienia stad nie jest czysto i schludnie. No ale za to mozna robić co sie zywnie podoba i ogladać mecze na zajebiscie duzym ekranie :D

btw dzisiaj montowali mi reku i mowili, że pamietają Ciebie bo sie na mnie powołałes :p

A co Ci jeszcze zostało do zrobienia ?

Powoływałem :) sami pytali skąd mam namiary, to im mówię że są mega popularni w Internetach, prawie jak nasza reprezentacja. Właśnie, jak wypadł Milik i Cionek na dużym ekranie ? :p

Rekuperator to AERISnext 350, za calosc instalacji wyszło okolo 16,5tys. Rury to pe-flex.

Co do okapu to będzie tylko pochłaniacz zapachów z filtrem (bez podpięcia do kanałów czy komina).

Stół robiony przez stolarza. Kiedyś znaleźliśmy gdzieś podobny no i zrobił. Co do drewna to sie nie wypowiem bo sie nie znam:)

Drzwi bezprzylgowe sa piekne, zwykłe imo moga sie schować, szpary sa, ale nadaja calosci pewnej formy, ktora nam odpowiada.

mku7i

w cholere rzeczy. 3 pokoje na górze nie sa jeszcze wygipsowane

-panele na gorze

-osprzet na gorze

-oswietlenie na schodach i pietrzeq

-polki w spizarni i garderobie

-ogrodzenie

-oswietlenie na zewnatrz

i wiele wiel innych. Roboty do konca roku wystarczy a mi sie juz nie chce :p

Plusem jest to ze przynajmniej żeby cos zrobić nie musze jechać na budowę.

Nowe fotki.

Pralnia i rekuperator:

da326c02bbde9172gen.jpg

34df8c073f4e3b30gen.jpg

c364693108adf19cgen.jpg

Lazienka na górze, pozostało pomalować sciany (poki co jest zrobiona struktura z tynku). Tylko pytanie jaki kolor ? Beton ?

513242a10ceaa971gen.jpg

26e509c7ad227718gen.jpg

d8f519788b23b545gen.jpg

24df96776e8860f0gen.jpg

W kuchni już jest sciana tablicowo magnesowa

67f8a30f798ec12agen.jpg

Sa juz parapety (granit - te same ktore na zewnatrz)

17079bde9919816bgen.jpg

dce17dfce06b0cf2gen.jpg

Wyspa juz tez gotowa + hokery

0e6764dabafad3d6gen.jpg

Ledy

4a32ef773c874472gen.jpg

7ddcc5f22b17a050gen.jpg

Szafka w lazience na dole, ale jeszcze nie skonczona (dojda dwie poleczki z lewej strony na reczniki:

5bafbca9446d608fgen.jpg

Wszystko stało się wieksze jak sie to pomalowało...

Za dwa dni mija rok od daty założenia dziennika, 28.06 mija rok od sciągnięcia humusu.

Było intensywnie i cholernie cieżko, czasami chciałem tym wszystkim rzucić w kąt.

Dzisiaj już wiem że było warto, choć jeszcze sporo pracy przed nami.

Krissu, efekt całościowy bomba! Ależ Wam dobrze ;)

Powiedz, proszę, co za cegłę kupiłeś. Czyżby z gotowymi fugami??

Temat cegły nadal przede mną. Za to płytki podłogowe, dzięki Tobie, kupiłam Cerrad :D Nie spotkałam się wcześniej z tym producentem, a tu proszę. Wybór duży, cena i jakość bardzo zadowalające. Także dzięki ;)