Papucy 25.07.2018 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Na taśmę dawałeś siatkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 26.07.2018 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Na taśmę dawałeś siatkę ? A jescze jedno : ) czego używałeś do klejenia cegły dekoracyjnej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 30.07.2018 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Sorry ze dopiero teraz, ale miałem problem z czasem żeby odpisać. Siatke dawałem miedzy mur a płyte, a taśme na róg miedzy płyte a płyte Do klejenia cegły pożyczyłem klej do płytek mapei od płytkarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 12.08.2018 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Hej Kriss jak ci się układało Stegu ? Też się zastanawiam nad tym rozwiązaniem z gotową fugą ale mam obawy czy da się je idealnie dopasować aby nie powstały szpary. Może wrzucić więcej fotek gotowej ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 12.08.2018 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Hej Kriss jak ci się układało Stegu ? Też się zastanawiam nad tym rozwiązaniem z gotową fugą ale mam obawy czy da się je idealnie dopasować aby nie powstały szpary. Może wrzucić więcej fotek gotowej ściany Też poważnie wzięłam pod rozwagę cegły z gotową fugą, choć te widoczne połączenia fug, bardzo mnie zniechęcały. Jednak... istnieje coś takiego, jak masa do zacierania łączeń, dostępna w kolorze fugi. Fajna sprawa. Przykładowa aukcja, na której dodają taką masę do cegieł gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 16.08.2018 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Jakis czas mnie tu nie było, ale jest lato, roboty dużo i jakoś brak czasu żeby tu zaglądać. Co do cegły to zrobiłem zdjęcie, tak to wyglada. Szczeliny są, też myslałem zeby to zapełniać, ale z drugiej chcieliśmy żeby wyszło tak troche surowo (jak jakas plytka byla od kleju to tego nie czysciliśmy). Na pewno już z tym nic nie robie: Kilka nowych rzeczy wpadło więc wrzucam fotki: Drzwi do spiżarni, proste i tanie. Wyglada to całkiem fajnie: Mamy schody, jeszcze wymagają drobnym poprawek ale ważne ze już sa Zastanawiamy sie nad barierkami, albo ze szkła albo ze stali... Zrobiłem ogrodzenie z tatą z trzech stron. Wybór padł na ogrodzenie panelowe, 123cm wysokości, kolor grafit. Znalazłem fajną firme która sprzedaje całe komplety z podmurówka za 55zl/mb. Sasiedzi z lewej i prawej sie dorzucili po połowie, wiec wyszła całkiem dobra cena: Przed ogrodzeniem zrobiliśmy wszystko pod zasianie trawy czyli: -wyrównanie terenu -odpływ z rynien do studzienek i rozprowadzenie drenażu wzdłóż działki - w koncu nie leje sie pod fundament -prosty system zraszania pod ziemią, 4 zraszacze które obsługują cała tylnią cześć ogrodu -obrzeża betonowe wzdłuż budynku, pozostało zamówić jakis ładny ozdobny kamien i to zasypać. Trawa powoli rośnie, wylałem już sporo wody, niestety aktualnie deszczu brak... Plany na nabliższy czas: - taras drewniany z modrzewia syberyjskiego 4x6 w ogrodzie - w sobote mam spotkanie z wykonawca (myslalem ze sie bede bawił z tym sam, ale odechciało mi sie ) - szukamy kominka i jakiegoś fachowca - balustrada na schody - powoli zabiore sie za wykanczanie trzech pozostałych pokoi na górze, panele już wybrane. Pozostalo zagipsować, pomalować i połozyc podłogi. - koniecznie hydroizolacja tarasu - ten temat musze skonczyc do konca września żeby sie nie cało na głowe. To chyba tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 16.08.2018 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Działka z ogrodzeniem i wyrównaniem wygląda zupełnie inaczej - wydaje się większa Podziel się proszę namiarami na tę firmę od ogrodzeń i schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 16.08.2018 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Ogrodzenia brałem stad: http://www.ogrodzenia24.com/Schody po znajomości w ramach wyjątku, wiec tutaj nie moge polecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 16.08.2018 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Dzięki. Te podmurówki jakoś się kładzie na fundamencie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 16.08.2018 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Dzięki. Te podmurówki jakoś się kładzie na fundamencie? Ogolnie to gladzie sie je po prostu na gruncie. Słupki oczywiście jakies 60cm sie wkopuje i zalewa betonem. Ja miałem pożyczoną wiertnice ręczna i całkiem sprawnie to szło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 16.08.2018 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Ogolnie to gladzie sie je po prostu na gruncie. Słupki oczywiście jakies 60cm sie wkopuje i zalewa betonem. Ja miałem pożyczoną wiertnice ręczna i całkiem sprawnie to szło. Brzmi optymistycznie, choć jak sobie przypomnę u nas wykonywanie ogrodzenia tymczasowego, to pewnie całkiem łatwo nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 16.08.2018 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 (edytowane) Hej Kriss, Dawałeś gładź na KG po całości czy tylko na łączenia płyt? Już znalazłem w dzienniku : ) . Edytowane 16 Sierpnia 2018 przez Papucy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 16.08.2018 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Kuchnie Kriss macie piękną. Przesuwne drzwi nadają charakteru. Jakie drewno na schody daliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 16.08.2018 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Dzięki, z kuchni jesteśmy bardzo zadowoleni, mam nadzieję że posłuży. Z tego co pamiętam to jesion. Drewno z lasu moich rodziców pochodzi więc nie zwracałem na to szczególnie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
libra100 17.08.2018 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Schody kapitalne, dokładnie taka konstrukcja (a'la dywanowe) będzie w naszym przyszłym domu Również planujemy taras z modrzewia, z tym, że będzie niestety dość spory... Jak skończycie swój, daj znać czy wykonawca wart polecenia. Ogólnie, mamy bardzo podobne gusta, tym chętniej śledzę ten wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 23.08.2018 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 '-prosty system zraszania pod ziemią, 4 zraszacze które obsługują cała tylnią cześć ogrodu" Hej, możesz coś więcej ? Gdzie kupowałeś system ? Jaki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 23.08.2018 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 '-prosty system zraszania pod ziemią, 4 zraszacze które obsługują cała tylnią cześć ogrodu" Hej, możesz coś więcej ? Gdzie kupowałeś system ? Jaki koszt? Też jestem ciekawa, proszę opisz to dokłądniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 23.08.2018 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 O, te drzwi do spiżarni świetnie wyglądają i bardzo dobrze się wpasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 23.08.2018 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 (edytowane) Tak naprawdę to bardzo prosta robota. U mnie to wyglada następująco:-kopiemy na 15,20cm pod węża-ja mam dwa weże wzdłoż ogrodu i do kazdego dwa zraszacze-zraszacze wysuwane przez ciśnienie wody-łączymy wszystko trójnikami i doprowadzamy pod kran z woda-tam montujemy zaworki (można tez zainwestować w automat czasowy, ktory bedzie odpalał wode o konkretnych godzinach). Koszty to mniej wiecej:-rura 50m 1/2-trójniki 2x-kolanka 2x-zaworki 2x-zraszacze 4x - ja kupiłem z gardeny po 80zł/szt Calosc max 500zł, można kupic w kazdym ogrodniczym lub w marketach takich jak leroy merlin. Wazne zeby dobrze rozplanować sobie odległosci i kupic odpowiednie zraszacze.Tak naprawdę 90% ogrodu podlewa sie samoistnie. Edytowane 23 Sierpnia 2018 przez Kriss7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 23.08.2018 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts