Papucy 23.08.2018 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 Dzięki. A zabierasz gdzieś deszczówkę? Zastanawiam się na zbiornikiem 2 tys oraz wykorzystaniem tego do podlewania ogrodu tylko się zastanawiam czy taka pompka wytwarza odpowiednie ciśnienie dla zraszaczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 23.08.2018 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 Z rynien mam puszczona wode do kregów ktore mam pod ziemią, stamtad woda rozchodzi sie rura wzdluz ogrodzenia. Tak to mam rozwiazane.W przyszlosci chce wykopac studnie glebinowa, ale tez musze poczytać czy taka pompka zasili zraszacze, bo jesli nie to to nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 04.09.2018 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Hej czy przed humusem było coś robione np glebogryzarka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 05.09.2018 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Nic nie robilem glebogryzarka, trawa powoli rosnie, bede musial w przyszlym tygodniu skosic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 05.09.2018 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Hej Krissu. Masz już założony reku? Jak to się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 05.09.2018 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Tak reku juz dziala, powiem ci ze poki co nie mialem okazji sie nim zainteresowac, ale jest i dziala. w domu jest przyjemne powietrze, lekko sie oddycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 05.09.2018 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 To Podpytam jeszcze o taras. Zlecałeś firmie? Jaki to jest koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 05.09.2018 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Temat tarasu jest na tapecie. Ogólnie mialem oferte (kupilem juz materialy - deska,legary,impregnat), gosciu mial byc 2 tygodnie temu. Najpierw przelozyl o 2 dni, potem o kilka kolejnych. Aktualnie nie odbiera ode mnie telefonów i nie odpisuje na smsy. Praktycznie mam pierwsza taka sytuacje. Dzisiaj zaczalem sie rozgladac za inna ekipa, jak nie znajde to robie sam. Sprobuje jeszcze jakos sie z nim skontaktować a jak nie to zrobie mu smrod w internecie. Skoro dostal inna fuche to moglby chociaż napisac ze sie wycofuje... Po prostu brak slow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 05.09.2018 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Żenujące. A jak to kosztowo się kształtowało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 05.09.2018 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Deski z modrzewia syberyjskiego wyhaczylem w hurtowni pod wroclawiem za 90zl/m2 - jakos bardzo fajna. Do tego legary, bloczki, impregnat, wloknina, zwir i wkrety. Za mataerialy wyszlo jakies 4,5tys. Robocizne mi wyliczyl na 2300zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 05.09.2018 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Dzieki. Ile metrów tarasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 05.09.2018 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 26m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeDy1989 08.09.2018 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2018 Hej Kriss7, dobra robota!! Miło spojrzeć, a kuchnia rewelka! Mam pytanie odnośnie ustawności Twojego salonu, a konkretnie odległość tv do rogówki i rogówki do ściany za nią. I jak otwierasz te okno przy kanapie? Za nią czy między nią a tv? Mam u siebie podobną możliwość i zastanawiam się jak to ugryźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 08.09.2018 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2018 Dzieki za mile slowa. -odleglosc tv do rogowki - jakies 2,5m-odleglosc pleców rogowki do stoulu z krzeslami - jakies 110cm-odleglosc boku rogowki do okna - 90cm -dojscie do HSa jest w samym roku rogowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 25.09.2018 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Hej Jak impregnowałeś cegłę na ścianie ? Widziałem że można natryskowo lub pędzlem. Też mam kawałek do zrobienia : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 29.11.2018 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Dawno mnie tu nie było, bo jakoś nie miałem czasu i chęci napisać co się dzieje. Dzisiaj napisze co się udało zrobić i co jest w planach, a zdjęcia wrzucę w sobotę: - taras drewniany o powierzchni 24m2. Troche było przygód z wykonawcami ale ostatecznie jest i czeka na wiosnę. Ekipa zaimpregnowała go olejem tikurilla 2x, ja ostatnio zrobiłem to po raz trzeci. Na ta chwile nic więcej z nim nie robimy. Na wiosnę pojawia sie oczywiście meble ogrodowe i jakis parasol. - tyl ogrodu jest skończony według założeń, czyli mamy trawe. Jakies drzewka i inne wynalazki w przyszłym roku. Front jeszcze nie jest ruszony, na wiosnę chcemy wyrównać teren, zasiać trawę, nawieźć jeszcze trochę klińca żeby zrobić ścieżkę + oczywiście ogrodzenie frontowe z furtka i brama przesuwna. Chyba zdecydujemy sie na ogrodzenie horyzontalne. - kupilem i zmontowalem domek ogrodowy na kosiarke, opony i inne duperele. Pomalowany ta sama farba co taras. Fajne miejsce na tego typu rzeczy. - zrobilem wylewke oraz hydroizolacje tarasu, juz sie nigdzie nic nie leje - kominek juz pomalowany i uruchomiony. Robi robote Kopiliśmy tez drewno 2mp i jesteśmy gotowi na zimowe wieczory - balustrady na schodach i w dwoch oknach na gorze zamontowane - w ostatnim czasie robiłem prace związane z gipsowaniem, szlifowaniem i malowaniem wszystkich trzech pokoi na pietrze. Robotę skończyłem, panele oraz listwy położone. - w łazience na gorze zamotnowalem kibelek, wanne oraz scianke prysznica - podloga na strychu zrobiona, posprzatane oraz wyniesione wszystkie rzeczy ktore sa aktualnie niepotrzebne. Aktualne prace: - montaz oswietlenia - kupujemy je jak nas najdzie ochota albo cos wpadnie - montaz garderoby - polki, drazki itd - regaly w kotlowni na rożnego rodzaju narzędzia itd - jutro stolarz montuje szafę w wiatrołapie - powoli chcemy sie przenieść do sypialni na gorze (poki co ze starym lozkiem) - lustro na gore do lazienki zamowione, led mam kupiony, musze zamontować. Oprócz tego potrzebujemy jeszcze kupic szafke umywalkowa, dwie umywalki i baterie - drobne poprawki malarskie itd - z formalności w zeszłym tygodniu złożyłem komplet dokumentów do odbioru budynku Co nas czeka w przyszłości: - zima muszę położyć płytki w kotłowni, bo to jedyne miejsce gdzie nie ma jeszcze docelowej podłogi - na wiosne ogrodzenie frontowe i ogarniecie działki z przodu - taras drewniany na gorze oraz barierka - w przyszłym roku - kiedys docelowa kostka brukowa, ale raczej nie w 2019 Oczywiście ciągle brakuje czegoś z dekoracji, a to zaslon, a to polek itd. Staramy sie to robic na bieżąco, ale bez spiny. Tak z moich odczuć uważam ze w projekcie nie ma błędów które wpływają na użytkowanie. Mieszka sie ekstra, pompa ciepla + reku to jest cos kapitalnego. W domu 23 stopnie (temperatura w podlogowce rzadko przekracza 30 stopni), powietrze bardzo przyjemne. Spi sie w takich warunkach super. Garazu nie mamy ale nawet dzisiaj przy mrozie -7 auto stojace pod tarasem nie ma zamarznietych szyb. W sobote wrzuce fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 08.12.2018 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 No i dzisiaj udalo sie porobić fotki: Tak wygląda to na zewnątrz: Salon, kominek: Kotłownia/warsztat (brakuje jeszcze podgoli i zlewu): Szafa w przedpokoju: Lazienka na dole: Schody: Jeden z dwoch pokoi na gorze: Garderoba (jeszcze nie skonczona): Sypialnia: Łazienka na gorze (również w trakcie wykończenia): Wróciła mi ostatnio chęć do działania, chyba dlatego ze najgorsza robota już za mną - czyli cala wykończeniówka haha (no poza plytkami )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 09.12.2018 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Bardzo cieszą postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 09.12.2018 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Weszłam w zachwyt i wyjść nie mogę Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 10.12.2018 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 (edytowane) Gratuluję ogromnie postępów. Fajnie, że pokazujesz zmiany wewnątrz domu. W wielu dziennikach brakuje tego etapu, po wprowadzeniu się. A dla nas, osób dążących do wejścia na swoje, jest to bardzo budujące. Większość z nas wchodzi do nowego domu, nie wykończonego "na gotowo". Widząc postępy u Ciebie, wyobrażam sobie postępy u siebie Na wszystko przyjdzie czas i w końcu też doczekamy się takich pięknych wnętrz. A teraz pytania : Z czego masz schody i jakie wybrałeś oświetlenie schodowe?. Czaje się na jedne z tańszych, wkładane w puszkę na wcisk. Czy oświetlenie schodowe masz włączane z poziomu łącznika, czy jakieś czujki? Ps. Wszystko wygląda cudnie, ale zegar w kuchni i barierki schodowe, szczególnie mnie urzekły . edit: Już doczytałam o schodach, na poprzedniej stronie Edytowane 10 Grudnia 2018 przez annatulipanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts