Kriss7 28.12.2017 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Dzieki za słowa otuchy, motywują do dalszej pracy. Dziś udało mi się skonczyć pralnie, jutro w planach łazienka (oczywiscie jedno i drugie w zielonych płytach). Również dzisiaj pojawiła się ekipa od drzwi (to ci sami ktorzy zakladali okna). Drzwi do pomieszczenia gospodarczego zamontowane. Jutro porobie zdjęcia. Wyjaśniła się też historia o ktorej nie wspomniałem wcześniej. Jakiś czas temu zauważyłem, że w oknie w gabinecie pękła szyba w rogu. Od początku podejrzewałem, że to chyba coś nie tak z rama, bo nie było tam żadnego uderzzenia (jutro podeśle zdjecia). Dzisiaj Panowie sciągnęli listwy i okazało się, że była wada producenta - jedna blaszka wystaje o jakies 3mm za bardzo i to przy kompresji spowodowało takie pęknięcie. Zdjecia porobione, poszła reklamacja, wiec powinno być wymienione Kolejna rzecz, która wpadła w moje rece to sterowniki radiowe do rolet i pilot. W wolnym czasie musze się temu przyjrzeć jak to zaprogramować. Pilot do rolet portos model PX 15, wyglada tak: Jutro postaram się wrzucić zdjecia drzwi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 30.12.2017 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Tak jak pisałem wcześniej wpadły drzwi zewnetrze z pomieszczenia gospodarczego. Ponizej zdjęcia: Tutaj zdjęcie pekniętej szyby, jak wspominałem to wada fabryczna. Czekamy na rozpatrzenie reklamacji. Wczoraj i dzisiaj szwagier hydraulik zrobił wod-kan (jutro wrzuce zdjecia). Ja powoli kończe przykręcanie płyt na poddaszu, zabrakło mi wełny i czekam na dostawe po nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 30.12.2017 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Zostawiłeś wreszcie szczelinę miedzy wełną a membraną? Ocieplasz od wewnątrz ścianę szczytową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 30.12.2017 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Tak. Dałem finalnie 15cm pomiędzy krokwie, więc zostało tam 3cm. Ściany szczytowe oczywiście szczelnie wypełnione wełna. Pchalem ja w każdą najmniejsza szczelinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 30.12.2017 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 A powyżej jętek robisz coś? : ) http://receptynadom.pl/ocieplac-srodka-sciane-szczytowa-jetkami/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 31.12.2017 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Na razie dojechałem do wysokości jetek. Myśle, że zrobie az do samej kalenicy tak jak mówisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 03.01.2018 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Dzien dobry! Kolejny dzień na budowie za mną. Aktualnie kończe temat wełny. Położyłem już drugą warstwe na stropie i poprzykrecałem cześć płyt osb. Został mi korytarz na górze, ob tam bedą schdy strychowe i zostawiłem sobie to na koniec. Oprócz tego musze jeszcze przykrecić płyty GK w głównej sypialni. Dłubam sobie każdy dzien wieczorami po 2-4h i jakoś powoli to leci Do końca tygodnia musze zamówić styropian na podłoge i wybrać wykonawce od posadzek. Poki co mam oferty w okolicach 12zł/m2 robocizna i 30-35zł z materiałem na gotowo. Koszt nie jest taki duży, bo całośc powinna zamknąć się w 6tys (nie licząc styro). Poniżej zdjęcia wod-kan, ktora jest skonczona w 95% - zabrakło kilku rurek szwagrowi i dokończy jak bedzie robił podłogówke w drugiej cześci stycznia. Rozdzielacze finalnie wyladowały na dole w spiżarni, a na górze w garderobie (sa osadzone w scianach). Dzieki takiemu rozmieszczeniu na środku domu, bedzie mniej strat ze względu na nierówne obiegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 03.01.2018 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Kriss jaki masz koszt materiałów na wod kan i podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 03.01.2018 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Ładnie robota idzie do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 03.01.2018 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Ładnie, ładnie A tak w ogóle to najpierw płaciłeś za stawianie ścian i kładzenie tynków, a teraz przyjdzie taki jeden z drugim i Ci to niszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 03.01.2018 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Jeszcze nie wiem czekam na fakturę z hurtowni. Od razu zaznacze, że bedzie to mało miarodajne, bo raz że kupuje z vatem 8% (na firme szwagra), dwa że po cenach hurtowych. Z tego co mówił mi to za wod kan z geberitami wyjdzie okolo 2tys, a za podłogówke nie wiem - stratny raczej nie bede Plan jest taki żeby w lutym wylać posadzki i montować pompe. Musze jeszcze zrobić ten fundament pod jednostke zewnętrzną. Na szczescie zostało mi sporo bloczków betonowych więc wymuruje z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 03.01.2018 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Jak patrzę na tempo to coś mi się zdaje, że sporo przed MŚ będziesz już testował narożnik i telewizor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 03.01.2018 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Początkiem chcieliśmy jesień 2018, potem było lato, teraz jak tak na to patrze to może już sie uda kolo maja wprowadzić.Mam nadzieje, że to tempo nie odbije nam się czkawką. Roboty jest w cholerę, ale nie pozostało mi nic innego jak poświeci te pare miesiecy i robić jak najwięcej. btw. zapomniałem napisać że ostatnio zamówiłem 2 kontenery na smieci (7m3 i 5m3). Pozbyłem się wszysktich namokniętych płyt osb, złomu oraz śmieci - jakieś 50 worków. Pozostały mi palety. Musze poszukać jakiegoś skupu, chyba, że bede tym palił w kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 03.01.2018 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Czkawką się nie odbije chyba że po parapetówce na majówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 14.01.2018 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Raport na dzien dzisiejszy wygląda nastepująco. -na poddaszu pozostało mi do nakręcenia kilka mniejszych płyt wokoł okien i w garderobie -jutro powinny przyjsc schody strychowe wiec bede mogł je zamontować -jutro też ma być dostawa styropianu. Bede na tygodniu układał - pytanie tylko czy na górze trzeba dawac folie miedzy stropem a styro? -w piątek i sobote udało się zrobić stelaże podwójne pod sufity na parterze. Robiłem to pierwszy raz i o dziwo szybciej się to montuje niż zwykły sufit (mniej wieszaków). Pozostało mi obrobić wnęki na karnisze przy dwóch dużych oknach w salonie (beda chowane). -ekipa od wylewek zaklepana, 6tys zł (materiał + robocizna) - termin druga polowa lutego. -powoli muszę rozglądać się z ekipą od elewacji, może ma ktoś kogoś sprawdzonego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 14.01.2018 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Ekipa od wylewek z Wrocławia ?Od elewacji mam 2 ekipy, ale jak w przypadku galzurnika, tylko lokalnie robią. Mają tyle roboty, że nie opłaca im się jeżdzić dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 22.01.2018 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Tak ekipe od wylewek mam z Wrocławia. Zobaczymy co z tego wyjdzie. W czwartek przyjechał styropian i mogliśmy ze szwagrem zacząć działać przy podłogówce. Ja układałem styropian i folie, a on śmigał z rozwijaniem rur. Wieczór piątkowy i cała sobota przyniosła niezły efekt w postaci skonćzenia okolo 80% poddasza. Podłogówka jest układana w nastepujący sposób: -pokoje,salon, kuchnia - co 10cm -lazienki, pralnia co - 7,5cm -garderoba, wiatrołap, kotłownia - 10cm lub 12,5cm. -obiegi nie wieksze niż 80m - na poddaszu bedzie 14 podejść w rozdzielaczu i na parterze podobnie Mamy zapas rury viessmanna w cenie producenta, wiec można zaszaleć Co do rozkładania styro, szwagier sie ze mnie śmiał że za cały dzień roboty (rozłożyłem okolo 80m2 - jedna wartswa), zarobiłbym okolo 160-200zł (koszt to 2,3zł/m2). On w tym czasie zarobiłby jakieś 2000zł za rozwijanie węża... Temat podłogówki konczymy za dwa weekendy i wtedy bede umawiał wylewki. Tak to wygąda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 22.01.2018 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Spore zagęszczenie rurek do podłogówki, będzie ciepło w... stopy Dużo zabawy ze styro ? Ile docelowo pojawi się centymetrów ocieplenia na podłodze ? Słuchaj, jak już masz super wprawę i blisko do mnie, może chciałbyś dorobić do wykończeniówki ? U mnie nie ma chętnych na styro. Stawka 2,5, dorzucam łychę na zakończenie każdego dnia rozkładania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 22.01.2018 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Spore zagęszczenie rurek do podłogówki, będzie ciepło w... stopy Dużo zabawy ze styro ? Ile docelowo pojawi się centymetrów ocieplenia na podłodze ? Słuchaj, jak już masz super wprawę i blisko do mnie, może chciałbyś dorobić do wykończeniówki ? U mnie nie ma chętnych na styro. Stawka 2,5, dorzucam łychę na zakończenie każdego dnia rozkładania Takie wytyczne tez dostałem od instalatora pompy. Ze styro roboty duzo, ale na szczeście lekka. Ciagle trzeba docinać przy scianach, bo idzie dużo kabli (i tak mam plus bo nie mam kanałów od WM na stropie). 5cm na poddaszu i 20cm na parterze (5+5+10). Ta łycha kusi jak cholera, ale podziękuje, baw sie dobrze haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 22.01.2018 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 (edytowane) Takie wytyczne tez dostałem od instalatora pompy. Warto się z pompiarzami już teraz kontaktować, to jest moim etapie (strop)? Ze styro roboty duzo, ale na szczeście lekka. Ciagle trzeba docinać przy scianach, bo idzie dużo kabli (i tak mam plus bo nie mam kanałów od WM na stropie). 5cm na poddaszu i 20cm na parterze (5+5+10). To na drugiej warstwie znowu będzie docinanie pod rury ? Ta łycha kusi jak cholera, ale podziękuje, baw sie dobrze haha Podnoszę stawkę 2,7/m2 i 1L co wieczór Edytowane 22 Stycznia 2018 przez mku7i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts