Gość 26.07.2002 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2002 Witam, Chcę przymocować do ściany ramę 70 cm x 40 cm. Przewidziane są w niej cztery otwory na śruby mocujące. Do ramy będzie podłączona poprzeczka odsunięta od ramy na odległość ~30cm. Na tej poprzeczce będzie wisiał ciężar ~100kg. Prośba o konsultacje:- czy taka rama może być przypięta do ściany z cegły dziurawki grubość ściany 10cm czy trzeba jednak do ściany nośnej 30 cm- jakie parametry powinny mieć śruby mocujące np. czy wystarczy 0,8 x 6 cm Dziękuję za wszelkie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrylka 26.07.2002 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2002 do mocowania w dziurawce stosuje się odpowiednie kołki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.07.2002 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2002 Przed tygodniem mocowałem do ściany podstawę-uchwyt pod telewizor.Ściana-płyta żelb.,osiem kolkow fi 10,dł ramienia 28cm,waga telewizora ok 20 kG.Wiem,że to wytrzyma,a nawet jest duży wsp. bezp.,jednak od czasu do czasu zerkam z obawą.Przy parametrach jakie podajesz nie masz pewności,ze sciana wytrzyma,a raczej nie wytrzyma.Dzwignia obciązona 100 kG moze zrobić wielką dziurę,czego Ci nie zyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.07.2002 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2002 Hmmmm, nie wyglada to najlepiej... Dzieki za komentarze.Moze ktos ma pozytywne doswiadczenia z takimi instalacjami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 30.07.2002 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Podejrzyj zasadę mocowanie kibla wiszącego - to też ma wytrzymać ciężar ponad 100kg + sam kibel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts