Zbyszek Nowak 24.06.2017 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 (edytowane) Witam. Mam kilka dylematów odnośnie ocieplenia poddasz i prosiłbym o pomoc. Więc tak dach mam pokryty dachówka ceramiczna bez pelnego deskowania, jedynie folia tyvek pro. Wysokośc krokwi to 19-19.5cm i tu moje pierwsze pytanie czy moge dać między nie wełne 20cm.Myślałem o Isover Profit 0,035 a na to Isover Super Mata Plus 0.032 o grubosci 5cm. Na sufity podwieszane mysle dać 2x15 cm Isover Profit Mata. Zalezy mi na solidnych ociepleniu oraz jak najwiekszej powierzchni bo mam malutki domek. Prosiłbym jeszcze o oblicznie przenikliwości cieplnej dla takiego ocieplenia. Z góry dzieki Edytowane 25 Czerwca 2017 przez Zbyszek Nowak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 24.06.2017 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 A myślałeś może o szczelinie wentylacyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 24.06.2017 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 My wzięliśmy Thermano + 15 cm wełny. Ma nas nie tylko docieplić zimą, ale i chronić przed gorącem zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek Nowak 25.06.2017 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 A myślałeś może o szczelinie wentylacyjnej? Zanim zapytałem dosyć długo studiowałem forum i dużo osób pisało , że skoro nie ma pełnego deskowania i jest folia wysoko paroprzepuszczalna co za tym idzie jest przerwa miedzy dachówka a foli kilka centymetwów to można dać wełne na cała wysokość krokwi. U mnie wiekszość krokwi ma 19.5cm stąd moje pytanie. Czyli raczej to nie jest dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 25.06.2017 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 Możesz dać 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin-son 26.06.2017 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 (edytowane) A może zupełnie warto zastanowić się nad nowocześniejszym rozwiązaniem czyli o piance otwarto-komórkowej. Myślę, że to da zdecydowanie lepszy efekt. Teraz ceny też już nie są takie straszne. Tu znajdziesz . Dużo ostatnio o tym czytam i nabiera przekonania właśnie do tej metody. Czek mnie remont dachu i wiem, że moja wełna jest już w słabej kondycji. Minęło już ponad 12 lat. Zimą zrobiłem sobie przegląd poddasza kamerą termowizyjną i zachwycony nie byłem. Edytowane 26 Czerwca 2017 przez Tomaszs131 Link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek Nowak 27.06.2017 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Zastanawiałęm się jednak ostetecznie zdecydowałęm się na dobra wełne.Mam jeszcze jedno pytanie czy dawać ocieplenie miedzy i pod krowkie ponad sufitem podwieszanym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 27.06.2017 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Nie musisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts