coachu13 25.06.2017 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 Jak to macie rozwiązane ?Jaki materiał wybraliście ?Konglomerat, drewno ?Jeśli konglomerat to czy łączyliście z dwóch kawałków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 25.06.2017 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 Granit na zewnątrz , marmur w środku - dzielone 2,4 + 1,2 m . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.06.2017 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 Strasznych skrótów używacie:)Raz: parapety przy oknach balkonowych? to nie często się spotyka, bo zwykle jest podłoga. Dwa - ponad 3 m to szerokość ( stąd to ograniczenie dla konglomeratu - 3m)Trzy: podział - robi się go tak, jak dzielone jest okno (stąd pewnie te 2,4+1,2 u Surgi?)A cztery: materiał? to zależy jak kolor i styl (przy czym drewno też może być już łączone - okleiny/sklejki/deski też mają swoje ograniczenia handlowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 10.07.2017 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Hej,Potrzebuję żeby parapet miał te 250cm w jednym kawałku.Z czego w takim razie mogę to zamówić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.07.2017 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Ze wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 12.07.2017 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Z blachy też ? Gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 12.07.2017 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Podbijam temat, ale z oknami w salonie. Mamy wysokie okna w salonie i zastanawiamy się, czy nie zrobić pod nimi progu z czymś w rodzaju parapetu, czy lepiej je wyprowadzić prawie na poziom podłogi(oczywiście będą kilka cm wyżej ze względu ciepły na montaż). Ja nie chcę progu, mąż woli coś w stylu parapetu... Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.07.2017 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Z blachy też ? Gdzie ? W kazdej firmie z parapetami. TO blacharze gną je z arkuszy, ale w handlu funkcjonują gotowe parapety w sztangach po 6m. I z tego co wiem wychodzą taniej niż te gięte na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdala17 10.08.2017 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) Parapety na zewnątrz przepięknie się prezentują z granitu.Wiadomo cena będzie droższa niż blacha a efekt końcowy nieporównywalny.Moje parapety zamówiłam przez internet od firmy i to był strzał w dziesiątkę.Szczerze polecam bo firma solidna i realizuje zamówienia w krótkich czasie i przystępnej cenie. Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 13.10.2017 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Czy w takim razie mogę połączyć dwa krótki parapety blaszane w jeden ?Bo raczej nikt tego nie gnie po 6 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekpo 13.10.2017 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Czy w takim razie mogę połączyć dwa krótki parapety blaszane w jeden ? Bo raczej nikt tego nie gnie po 6 metrów. Bez większego problemu zamówisz parapety blaszane gięte do 6 m a niektóre firmy mają giętarki do 8 m. Szukaj u producentów parapetów i najlepiej blisko miejsca zamieszkania bo ciężko transportować długie elementy. Wpisz w wyszukiwarce internetowej ",,,.parapety blaszane 6 m..." i na pewno znajdziesz producenta a jak nie, to popytaj w swoim regionie na składach budowlanych gdzie sprzedają pokrycia dachowe. U siebie zamawiałem długie parapety bo górny "gzyms" elewacji obrabiałem w około z blachy o profilu parapetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.10.2017 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 W moim regionie (w zasięgu 100km) jest przynajmniej kilka hurtowni parapetów. Oni tną właśnie z takich dużych sztang. Ale tak myślę, że może warto by było jednak taki parapet połączyć zachowując dylatację na łączniku (też do kupienia z parapetami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts