Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Samemu czasem ciężko wykończyć dom czy mieszkanie i pomocnik zawsze się przyda. Są jednak plusy z tego całego zalewu Ukraińców.

Zatrudniłem jakiegoś Saszę, jąkającą się pierdołę, żeby mi wymalował mieszkanie, które niedawno kupiłem. Stawka oczywiście 4zł/h. Na początek dostał też proste zadanie, żeby podkuć ścianę i pochować kable pod listwy.

Przy podkuwaniu niechcący przeciął głośnikowy kabel, który akurat w tamtym miejscu przebiegał. Sasza przestraszony naprawia ten kabel, owija taśmą izolacyjną i mówi, żeby włączyć sprzęt i sprawdzić czy działa. Problem w tym, że ten kabel nigdy nie działał. :)

Próbował naprawić niedziałający kabel, nie udało mu się, ale był pretekst, żeby nie wypłacić mu kasy za 7h zapieprzania. Na drugi dzień przyniósł jakąś dziadowską ukraińską wódkę w ramach przeprosin i dalej zasuwa za 4zł/h.

Tak więc polecam bo zawszę to jakaś oszczędność. Ja w miesiącu zamiast 1200 zł to mu 600 zł wypłaciłem dzięki podobnym sztuczką. :)

https://forum.murator.pl/topic/230216-spos%C3%B3b-na-ta%C5%84szy-remontbudow%C4%99/

Znaczy się oszukałeś Ukraińca i jeszcze się tym chwalisz ? Uczciwość, honor, lojalność to w dzisiejszych czasach cecha na wymarciu. Polak zawsze się cieszył jak kogoś w ch....a zrobił .... mało tego inni mu przyklaskiwali że super z niego gość. Okazuje się że Ukrainiec porządniejszy niż Polak.
https://forum.murator.pl/topic/230216-spos%C3%B3b-na-ta%C5%84szy-remontbudow%C4%99/#findComment-7370583