chilli banana 04.07.2018 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Chilli nic nie zmniejszaj! Dacie radę!! To właśnie taki projekt Wam się podobał, to taki trzeba realizować. Zwłaszcza wygląd zewnętrzny (okna), rozplanowanie pomieszczeń w środku. My odpuszczaliśmy środek, czyli posadzki żywiczne..., ale z zewnątrz zostało tak jak miało być i jest miód-malina a właśnie muszę do twojego dziennika zajrzeć nadproża są już zrobione i okna będą na 2,5m wysokości z tymi 2,75m wysokości naprawdę był problem - z takim dużym przeszkleniem (2,7x2,75) no i w łazience ja akurat nigdy nie chciałam okna w dachu (masakra jak pomyślę, że to brudne będzie co chwila), więc akurat tu przekonuję męża do zmniejszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 04.07.2018 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Czy małe okno czy duże, równie szybko będzie brudne U mnie mało się dzieje Może więcej by się działo, gdyby niektórzy wykonawcy odbierali telefony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 04.07.2018 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 kurcze nie wiem, czy to tak działa ale i tak inaczej jak okno będzie na całą łazienkę i cały sufit będzie brudny, a inaczej jak tylko "kawałek" (120x220) a co do twojego dziennika, to bardzo dużo się dzieje, ale ja tam chwilę nie byłam.. przebojów tam miałeś trochę.. w zasadzie to chyba ze wszystkim po kolei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 05.07.2018 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 No też właśnie! Jak okno będzie na całą łazienkę to właśnie taki sufit miał być - brudny/nakrapiany i w ogóle A jak będzie tylko kawałek brudny a reszta biała to jak to będzie wyglądało? Ja to powoli się zaczynam bać kolejnych etapów - mimo, że to końcówka, strachu jest więcej niż na początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 05.07.2018 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 No też właśnie! Jak okno będzie na całą łazienkę to właśnie taki sufit miał być - brudny/nakrapiany i w ogóle A jak będzie tylko kawałek brudny a reszta biała to jak to będzie wyglądało? Ja to powoli się zaczynam bać kolejnych etapów - mimo, że to końcówka, strachu jest więcej niż na początku no tak, to się nazywa spojrzeć od drugiej strony Mr A ty właściwie już kończysz, to czego się boisz? kiedy planujecie się wprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 05.07.2018 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 (edytowane) Wiesz, jak przy robieniu bruku uszkadzają mi daszek, to przy tarasie też coś mogą W zasadzie oprócz meblowania zostały nam tylko tarasy i trawa. I obie rzeczy chyba po wprowadzce będą zrobione. A to planujemy pod koniec lipca, może byłoby szybciej, ale siedzę jako niania w domu. Zresztą bez szaf się nie wprowadzę a to będzie najwcześniej w połowie lipca Plany były na urodziny, ale to na pewno nie wyjdzie W okolicach urodzin parapetówkę się zrobi. Edytowane 5 Lipca 2018 przez Mr A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 06.07.2018 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Wiesz, jak przy robieniu bruku uszkadzają mi daszek, to przy tarasie też coś mogą W zasadzie oprócz meblowania zostały nam tylko tarasy i trawa. I obie rzeczy chyba po wprowadzce będą zrobione. A to planujemy pod koniec lipca, może byłoby szybciej, ale siedzę jako niania w domu. Zresztą bez szaf się nie wprowadzę a to będzie najwcześniej w połowie lipca Plany były na urodziny, ale to na pewno nie wyjdzie W okolicach urodzin parapetówkę się zrobi. kurcze, Mr A wy mieliście chyba przy każdej jednej rzeczy coś, co poszło choć minimalnie nie tak trzymam kciuki za wykończenie i przeprowadzkę ************************************************* małż dalej działa z szalunkami stropu, a ja skupiłam się na tych nieszczęsnych oknach na dach koniec końców zdecydowaliśmy się na okno 120x220, bo takie jeszcze bez problemu dostaniemy nie szukając długo, skupiłam się na najlepszych ofertach wyświetlanych przez ceneo znalazłam okno fakro w cenie ca. 4k [źródło: http://www.fakro.pl] i okpol, które bardziej mi się podoba po 4,8k [źródło: http://www.okpol.pl] jest tylko mały problem - okpolu nam nie dostarczą z Tychów, bo im się nie opłaca w tej cenie może ktoś z forumowiczów wybiera się nad nasz piękne morze i przywiózłby mi okienko więc siłą rzeczy, zostaniemy przy fakro z kopułą, co dobrze się składa, bo czytałam gdzieś, że jest ok przy dachu zielonym, a taki mamy w projekcie - i teraz takie pytanie: czy ta kopuła zniekształca jakoś obraz? można się śmiać, można drwić, ale jak ktoś ma jakieś doświadczenie to proszę się podzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 06.07.2018 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Z kopuła to może nie będziesz musiała tyle odśnieżać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 06.07.2018 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Z kopuła to może nie będziesz musiała tyle odśnieżać. no tak, to są plusy dodatnie to był mój główny argument przy tych oknach – bo mąż kręci trochę głową na tę kopułę chodzi o obraz – nie może zniekształcać, bo małż chce te gwiazdy oglądać, sami rozumiecie to jest poważny zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 06.07.2018 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 ok, okno mamy wstępnie zaklepane na przyszły tydzień - w dobrej cenie jest to bierzemy, a co z kopułą oszczędności poczynione na oknie pozwoliły mi na zakup biletów na urlop padło na tajwan, bo akurat dobry deal się trafił muszę zamurować coś jeszcze, to może i moje długo wyczekiwane machu picchu uda się zrealizować kilka fotek tytułem aktualizacji na tej fotce widać w tle jakąś wiatę, którą stawia nasz nowy sąsiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 06.07.2018 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Szalunki masz z osb jakiegos specjalnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 06.07.2018 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Szalunki masz z osb jakiegos specjalnego? małż mówi "płyty szalunkowe peri" google mówi "sklejka szalunkowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 06.07.2018 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Wygladaja elegancko... daje slowo ze widzialem podobne panele po 49zl z metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 06.07.2018 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 mąż mówi, że były po 23 zł/m2 na naszej budowie, gdzie naprawdę dużo ich używamy, sprawdzają się super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 06.07.2018 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 (edytowane) jest tylko mały problem - okpolu nam nie dostarczą z Tychów, bo im się nie opłaca w tej cenie może ktoś z forumowiczów wybiera się nad nasz piękne morze i przywiózłby mi okienko Do Tychów mam rzut beretem, ale takiego kolosa 1,2x2,2 m nie dam rady swoim osobowym wozidłem. Dobra jakościowa sklejka za 23 PLN/ m2 ... zazdroszę. Gdybym miał do wyboru sklejkę PERI albo ULMA w takiej cenie, to nawet bym się nie zastanawiał. @Micbarpia, jak będziesz chciał kupić sklejkę, to nie bierz tej noname, bo za długo nie wytrzyma (film nie jest wytrzymały a sklejka podatna na rozwarstwienia ... nie to co markowa sklejka szalunkowa). Wolałbym używaną PERI lub ULMA w dobrym stanie niż nową noname. Edytowane 6 Lipca 2018 przez Regius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 06.07.2018 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Do Tychów mam rzut beretem, ale takiego kolosa 1,2x2,2 m nie dam rady swoim osobowym wozidłem. dzięki Regius to taki żarcik był oczywiście Dobra jakościowa sklejka za 23 PLN/ m2 ... zazdroszę. Gdybym miał do wyboru sklejkę PERI albo ULMA w takiej cenie, to nawet bym się nie zastanawiał. @Micbarpia, jak będziesz chciał kupić sklejkę, to nie bierz tej noname, bo za długo nie wytrzyma (film nie jest wytrzymały a sklejka podatna na rozwarstwienia ... nie to co markowa sklejka szalunkowa). Wolałbym używaną PERI lub ULMA w dobrym stanie niż nową noname. no naszą pewnie będziemy sprzedawać, bo nie widać zużycia, w ogóle nie absorbuje wody no chyba że się do czegoś przyda jeszcze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 06.07.2018 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 To ja dodam tylko tyle, że po dobrej cenie można je kupić u firm wynajmujących szalunki, a później sprzedać w podobnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 10.07.2018 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 (edytowane) To ja dodam tylko tyle, że po dobrej cenie można je kupić u firm wynajmujących szalunki, a później sprzedać w podobnej cenie. czyli nie powinniśmy mięc problemu ze sprzedażą? ****************************************** małż wizualizuje okna z podziałem i bez no ładnie bez, ale to ponad 10k różnicy na samych oknach, nie licząc ssawki i HDS przygotowywany otwór pod bramę 2500x2500: Edytowane 13 Lipca 2018 przez chilli banana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 11.07.2018 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Co tam będzie mieści wizualizacji dzielonych? U mnie obsadzali 2300x2300 fix bez ssawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 11.07.2018 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Co tam będzie mieści wizualizacji dzielonych? U mnie obsadzali 2300x2300 fix bez ssawki. Daniellos_ nie umiem rozszyfrować pierwszej części twojej wypowiedzi Tam, skąd rozważamy zakup, nie chcą "ręcznie" obsadzać tej szyby. Ssawkę mamy nawet własną, gorzej z HDSem. Póki co, stanęło na oknach dzielonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts