jak_to_mozliwe 24.03.2018 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 M.in. dlatego, że po fakcie okazało się, że nie zrobili 5 odwiertów (tyle chcieliśmy), tylko 3, które wypadły tam gdzie grunt był dobry. A w rogach, w których trzeba było zejść znacznie niżej (ok 1m więcej) poszło znacznie więcej piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 26.03.2018 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Fajne uczucie zasypać piwnice? W końcu jakby kawałek etapu już zamknięty. Już do niego nie wrócicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 28.03.2018 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 M.in. dlatego, że po fakcie okazało się, że nie zrobili 5 odwiertów (tyle chcieliśmy), tylko 3, które wypadły tam gdzie grunt był dobry. A w rogach, w których trzeba było zejść znacznie niżej (ok 1m więcej) poszło znacznie więcej piachu. no tak, po co pytam wogóle.. faktycznie znacznie więcej wam tego piachu poszło Fajne uczucie zasypać piwnice? W końcu jakby kawałek etapu już zamknięty. Już do niego nie wrócicie. na razie zasypana tylko do połowy, bo wyżej nie położyliśmy jeszcze styropianu jeśli chodzi o uczucia, to najsilniejszym jest uczucie ulgi że dzieciaki nam już teraz w dziurę nie wpadną szalejąc na górze *************************************************** wy już chyba wszyscy po hydraulice jesteście - powiedzcie, jak liczyliście ile czego trzeba kupić? rurek, kolanek i nie wiem czego jeszcze? robiliście jakiś projekt w jakimś programie? czy długopisem na kartce? bo się przymierzamy do tego etapu, a to 3 poziomy, to trochę liczenia jest zrobiliśmy wycenę, żeby zobaczyć jakie to koszty mniej więcej - wychodzi 33k (robocizna i materiał) z podłogówką macie może koszty w swoich dziennikach? dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 28.03.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Ja akurat robię instalacja CWU. W hurtowni dogadałem się że niewykorzystany materiał zwracam. Więc bardzo z liczeniem się przejmować nie musiałem. Polecam taką opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 28.03.2018 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) Ja akurat robię instalacja CWU. W hurtowni dogadałem się że niewykorzystany materiał zwracam. Więc bardzo z liczeniem się przejmować nie musiałem. Polecam taką opcję. no właśnie tak trzeba będzie zrobić a jak kosztowo? ile liczysz na całą instalację? (to tak poglądowo tylko pytam, bo właśnie patrzę na tę naszą wycenę i te 33k to cena netto ) fotkę załączę to mi nie zginie jest jeszcze armatura do kominka i jakiś osprzęt za prawie 3k Edytowane 28 Marca 2018 przez chilli banana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 29.03.2018 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Po co mi były studia i ta parszywa elektronika... Mogłem zostać hydraulikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 29.03.2018 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Po co mi były studia i ta parszywa elektronika... Mogłem zostać hydraulikiem dobre zawsze możesz się przebranżowić ******************************************** swoją drogą - kto na forum sprzedaje pompy ciepła? ******************************************* u was też śnieg?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 29.03.2018 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Gruntówki wihajster. I ma niedaleko do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 29.03.2018 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) Śniegu nie ma. Ale serio warto sie przebranżowić. Mnie materiały na wod-kan wyniosły około 2000zł. Do tego 4000 na podłogówkę (1000mb węża, rozdzielacz, skrzynka, otuliny, spinki). Nie liczę stelaży WC. Nie będzie uzdatniania. Dom 106m2 użytkowej, prawie trzy łazienki (główna, przy sypialni i kibel w garażu) Edytowane 29 Marca 2018 przez e_gregor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marysialam 29.03.2018 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 czesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 29.03.2018 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Gruntówki wihajster. I ma niedaleko do Ciebie. dzięki! Śniegu nie ma. Ale serio warto sie przebranżowić. Mnie materiały na wod-kan wyniosły około 2000zł. Do tego 4000 na podłogówkę (1000mb węża, rozdzielacz, skrzynka, otuliny, spinki). Nie liczę stelaży WC. Nie będzie uzdatniania. Dom 106m2 użytkowej, prawie trzy łazienki (główna, przy sypialni i kibel w garażu) mało za te materiały - zajrzę w twój dziennik powierzchnię użytkową mamy podobną w sumie, tyle że u nas jeszcze piwnica dochodzi ja to w ogóle deweloperką mogłabym się zająć, pilnować tych wszystkich wykonawców tylko jeszcze trochę wiedzy i doświadczenia muszę zdobyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 29.03.2018 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 mamy schody namalowane dysperbitem, dysperbentem czy inną odmianą czarnego mazidła ale są potem, z uwagi na uporczywie i coraz mocniej padający śnieg, małż przerwał pracę to by było na tyle, jeśli chodzi o pierwszy kwartał tego roku czuję w kościach, że i w tym roku będziemy mieć śnieg w maju.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 30.03.2018 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 no właśnie tak trzeba będzie zrobić a jak kosztowo? ile liczysz na całą instalację? (to tak poglądowo tylko pytam, bo właśnie patrzę na tę naszą wycenę i te 33k to cena netto ) fotkę załączę to mi nie zginie jest jeszcze armatura do kominka i jakiś osprzęt za prawie 3k te ceny to na poważnie? to jakaś masakra.... wrzucę Ci moje, tylko materiał bo robocizna moja. woda 2359 zł 37.53 rury i złączki PP do nauki 20 korki do prob cisnieniowych 67 otuliny do rur wodnych 858 rury i kształtki PP do wody + 200zł za listwy montażowe do podłogówki 13 zawór kulowy + złączka do kompresora 233 rury i kolanka kanalizacyjne + pierdoly + pianka 118 rury i kolanka kanalizacyjne 271.68 wodomierze, zawory, tasmy pianka i filtr do wody. 90.79 ogranicznik cisnienia + redukcja 355 złączki, zawory i mufy do zestawu wodomierzowego + 220 zł za złączki do baterii podtynkowej 295 pompka energooszczedna do CWU podłogówka 3426 zł 1440 rura PE-RT Kan Blue Floor 16x2 600m 200 listwy montażowe do ogrzewania 293 folia do podlogowki, uchwyty, tasmy 58 spinki do rur ogrzewania podlogowego 52 100m duct tape 121 spinki do rur OP 4x250szt. 475 rura PE-RT Kan Blue Floor 16x2 200m 504 rozdzielacz do podłogówki 9 obwodów 11 2x złączka do podlaczenia rur do rozdzielacza 60 2x zawór kulowy 1" i redukcje 20 gadgety do podlogowki 191 szafka na rozdzielacz i zlaczki W tym jest wszystko i pare gadżetów mi jeszcze zostało. Listwy do mocowania rurek sprzedałem jeszcze z zyskiem bo ich nie użyłem ostatecznie, niepotrzebnie kupiłem taką drogą pompkę do cyrkulacji bo i tak jest odpalana na pare min i potem wyłączana, więc mogłem kupić jakąś używkę. Przypomnę że mam w domu 109m^2. Co do pompy ciepła to powiem że cena masakra i po co bufor do c.o.? Oprócz może podłączenia PC ze względu na 8%vat to zrobicie z tego wszystko sami. Do końca kwietnia u mnie w domu pojawi się nowa PC na rynku więc pewnie podam więcej szczegółow i może akurat wam przypasuje. p.s. jak chcesz w dobrej cenie graty kan-therm do podłogówki (rury, szafki, rozdzielacze) to napisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 30.03.2018 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 te ceny to na poważnie? to jakaś masakra.... Seba, nie widziałam twojego posta, dzięki za to zestawienie, pokażę małżowi - wczoraj liczyliśmy rury kanalizacyjne - ogarnęliśmy piwnicę póki co (dzieciaki chore to ciężko czas wysupłać) mamy jeszcze namiar na 2 hydraulików, zobaczymy ile oni policzą - mój małż twierdzi, że może to wszystko sam zrobić, ale skąd ma czas brać na priva się odezwę tylko ustalę z małżem co potrzebujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 02.04.2018 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 policzyliśmy kanalizę - rurki kolanka trójniki zaślepki redukcje - wychodzi ca. 1400 zł za materiał może dadzą rabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 04.04.2018 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 rabatu na kanalizę jeszcze nie mam, ale wysłałam specyfikację do sklepu i zdecydują "jaki rabat możemy to tego przypisać" tymczasem, korzystając z pierwszego dnia lata ruszyliśmy z budową: są już nawet pierwsze ścianki działowe małż mówi, że bolą go nogi no bo w sumie czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 04.04.2018 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Co zastosowałeś pod pierwszą warstwę? Papa czy folia PCV? Bo się waham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 05.04.2018 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Co zastosowałeś pod pierwszą warstwę? Papa czy folia PCV? Bo się waham daj papę Kamil ************************************************* robota idzie szybko jak na moje oko - małż mówi, że kleju schodzi tyle co nic w porównaniu do zaprawy przy bloczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 06.04.2018 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Fajnie idzie do góry Szybko bo bloczki duże, klej też przyspiesza prace Jak już będą wyższe warstwy troszkę zwolni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 06.04.2018 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 walec7_7 fajnie fajnie lżejsze też te pustaki to chyba plecy tak nie dostają? ************************************************* dziś pizgało konkretnie, więc namówiłam małża na krótki dzień pracy chcemy zmienić wielkość okna w kuchni - teraz mamy 3,62x0,65, myślimy o 3/3,5x1,5 do kierbuda tradycyjnie nie udało się dodzwonić wikęd wyceny nam jeszcze nie zrobił, więc pewnie poczekamy do poniedziałku z dalszym murowaniem ściany w kuchni rusztowanie już się stawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts