chilli banana 07.04.2018 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 teraz to mi taki prawdziwy dziennik się robi dziś na tapecie dalsze ocieplanie piwnicy - musimy się z tym uporać przed szalunkami stropu - taras będzie wychodził poza obręb parteru, dlatego musimy zasypać piwnicę, żeby nasze stemple nam stykły jakoś na wysokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 09.04.2018 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 krótki update z budowy - piwnica ocieplona, siatka z klejem położona na zachodniej i południowej ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 10.04.2018 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 dzisieszy dzień - kolejna warstwa kleju na siatce i 100 nowych pustaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 12.04.2018 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 widzę, że mi wywaliło wszystkie zdjęcia z postimage.. cóż, życie, może wrócą wczoraj bez budowy, za to sfinalizowaliśmy w końcu sprzedaż naszych 2 działek dziś pół dnia na budowie - zabawy z klejem i czarnym mazidłem ciąg dalszy jutro może uda się skończyć ten etap żwir przywieziony, koparka zamówiona, ale czeka się kilka dni teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 12.04.2018 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Z tym mazidłem zaczyna to jakoś wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 13.04.2018 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 Z tym mazidłem zaczyna to jakoś wyglądać taaa, ostatnie chwile z mazidłem ************************************************************* dalszy ciąg prac nad piwnicą - ściany potraktowane mazidłem, folia kubełkowa położona w większości gruba niebieska folia - ma chronić przed deszczem i słońcem pozostaje dokończyć ścianę z garażem możemy zmieniać wymiary okna w kuchni - wg biura projektowego to zmiana nieistotna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 18.04.2018 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) trochę czekaliśmy na koparkę - dopiero dziś przyjechała (300zł) 11 wywrotek piachu i jeszcze mało wydałam trochę kasy - 25m kabla energetycznego YKY 5x10 żo cokolwiek to znaczy i folia ostrzegawcza - całość 442,85 zł i rury PVC do kanalizy i PE do wody - trochę tych różnych kolanek i innych bajerów było, mam nadzieję, że niczego nie zabraknie - udało się dostać 3% rabatu, ostateczny koszt 1386,30 zł acha i raspberry pi 3 za 112,73 zł udało mi się kupić mam nadzieję, że małż tu zagląda i uzupełnia swój plik z wydatkami Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez chilli banana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 18.04.2018 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Żo- żyła ochronna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 18.04.2018 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Żo- żyła ochronna. dzięki aiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 20.04.2018 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 no nie moje zdjęcia znowu zniknęły powiedzcie, gdzie trzymacie fotki? ********************************** dziś krótki dzień i tylko 33 pustki - małż kończy jakieś prace na półwyspie przed sezonem wszystko przygotowane na jutro - pustaki i piach w końcu ma być koparka, no ale.. dziś też miała być już się zaczynamy gubić w tym piachu, więc podsumuję koszt zasypania piwnicy póki co: najpierw mniej więcej do połowy 10 wywrotek 2500 potem 11 wyrotek (3x250 i 8*180) teraz 17 wywrotek (17x250) koparka 700 zł + 300 zł jeśli tu ktoś zagląda i jeszcze miałby dobrą wolę podzielić się wiedzą proszę o info, jak wybrać rozdzielacz do podłogówki - czym się kierować, na co zwrócić uwagę? bo piękna pogoda na zewnątrz tudzież trójka rozbrykanych dzieciaków nie pozwala mi się doktoryzować w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 20.04.2018 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Widząc, że prędzej czy później fotki na darmowych hostingach przestają działać zdecydowałem się na Amazona S3. Mniej wygodne i bardziej skomplikowane niż darmowe przez WWW, ale za to pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 20.04.2018 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Ja trzymam na imgur i jak na razie chyba nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 21.04.2018 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Widząc, że prędzej czy później fotki na darmowych hostingach przestają działać zdecydowałem się na Amazona S3. Mniej wygodne i bardziej skomplikowane niż darmowe przez WWW, ale za to pewne. kurcze, ja z postimage korzystałam parę lat i wszytko było ok, looknę na tego amazona, dzięki Ja trzymam na imgur i jak na razie chyba nie ma problemu. dzięki, sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 22.04.2018 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 wykrakałam i nie było jednak wczoraj koparki w końcu dziś się udało (ta przyjemność 720zł) jako że to niedziela i można było spędzić dzień razem, szybko zmontowaliśmy grill z cegieł wykorzystaliśmy koparkę do przerzucenia stali w inne miejsce oraz do przewiezienia pustaków z koparką zawsze mamy jakieś przygody - dziś odsunęło się zabezpieczenie studni i całkiem sporo piachu naleciało - dobrze, że syn ma porządny sprzęt, to pożyczyliśmy budowa jednak inaczej się prezentuje z zasypaną piwnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 22.04.2018 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 No już nie straszy urazami jakby z tych pomostów się ten teges. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 22.04.2018 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 No już nie straszy urazami jakby z tych pomostów się ten teges. słusznie, ale to chyba na dobrym rauszu trzeba być, żeby z takiej belki spaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 23.04.2018 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Ojciec dwójki dzieci. Nie wiesz jaką mam teraz wyobraźnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 23.04.2018 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 A taki był już wieki domek i wszystko zakopaliście Fajnie wygląda ta pionowa wysoka ściana, żeby tylko nie wiało zbyt mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 23.04.2018 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) Ojciec dwójki dzieci. Nie wiesz jaką mam teraz wyobraźnie myślę, że nie mniejszą, niż moja - mówi ci to matka trójki a jak sobie przypomnę, po jakich budowach myśmy jako dzieciaki łazili bez rodziców A taki był już wieki domek i wszystko zakopaliście Fajnie wygląda ta pionowa wysoka ściana, żeby tylko nie wiało zbyt mocno te pustaki są przyklejone, nie poukładane jeden na drugim właśnie był domek, muszę te fotki pouzupełniać, bo kurde wkurza mnie to - dziennik miał być swego rodzaju pamiątką, a tu najważniejszego brak Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez chilli banana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 23.04.2018 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Jak dobry wiatr to i tak może powalić. Puści na styku całkiem na dole.Jakie stemple dajcie jako podpory/ zastrzały bo wichury mają być w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts