chilli banana 23.04.2018 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Jak dobry wiatr to i tak może powalić. Puści na styku całkiem na dole. Jakie stemple dajcie jako podpory/ zastrzały bo wichury mają być w Polsce. weźcie przestańcie poważnie cheche wychodzi moja ignorancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 23.04.2018 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 obejrzyj sobie jak ściany szczytowe się przewracają a powierzchnie oporu do podstawy mają mniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 23.04.2018 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) nie no ta wiedza zdecydowanie nie była mi potrzebna @_arek_ to ja cię przepraszam, myślałam, że mnie podpuszczasz ************************************** a propos tej wysokiej ściany - w sobotę właśnie małż wyciągnął ją na wysokość docelową (12 pustaków), a dziś dokończył ścianę od garażu (13 pustaków) zostaje jeszcze ściana z oknem w kuchni - jutro podejdę do biura projektowego po pisemko, że zmiana wymiaru okna jest nieistotna (chyba ostatecznie zrobimy 2,5x1,5) poszerzył też drzwi wejściowe - bo pierwotnie zrobił otwór na 90 cm, poszerzył do 1m, ale to i tak pewnie będzie za mało dziś też małż skręcił i zainstalował kolumny ładnie to wygląda Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez chilli banana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 23.04.2018 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Dziwne, że ten slup z ostatniego zdj nie jest wpuszczony w ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 23.04.2018 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Dziwne, że ten slup z ostatniego zdj nie jest wpuszczony w ścianę. aiki zawsze czujny mi się wydaje, że to może dlatego, że on ma trzymać belkę, która pójdzie wszerz salonu? spytam małża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 23.04.2018 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Jakby był w ścianie też by trzymał i dodatkowo wzmocnił ścianę. A tak belka sobie złup sobie - będą pęknięcia na styku słupa i ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 24.04.2018 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Jakby był w ścianie też by trzymał i dodatkowo wzmocnił ścianę. A tak belka sobie złup sobie - będą pęknięcia na styku słupa i ściany? aiki mąż mówi, że nie będzie pęknięć no, zobaczymy ************************************* mamy małą zagwozdkę z podłogówką, bo w miejscu, gdzie mieliśmy mieć 1 rozdzielacz, będziemy mieć ścianę z cegły, więc nie będzie to ładnie wyglądać, a w miejscu, gdzie mieliśmy mieć drugi rozdzielacz, będą drzwi do spiżarni czy myślicie, że zamiast rodzielacza 6-obowodowego i 4-obowodowego możemy zrobić 1 rozdzielacz 10-obwodowy w innym miejscu? to będzie ok 500mb rurek czy zrobić nowy projekt podłogówki? dla lepszego poglądu starałam się to zobrazować sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 25.04.2018 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 To nowe miejsce jest dość daleko od większości pętli. Sporo rurki zejdzie na dobrego. Chyba że powroty pętli salonowych wykorzystać na grzanie korytarza - najniższy priorytet. Czemu ściana z cegły dyskwalifikuje lokalizację rozdzielacza? Jeśli chodzi o jej szerokość to powinno wystarczyć dając płytę kg na plecy rozdzielacza i nadproże ceramiczne np z LM. No chyba, że cegły miały być odkryte.Rozważałaś jeszcze ścianę od klatki schodowej?Może nawet rozdzielacz zrobić po stronie schodów, żeby holu nie szpecił. Ps. Ja u siebie mam 12 obwodowy rozdzielacz ze stali nierdzewnej z alle firmy chyba capricorn. Przyzwoity produkt za małe $. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 25.04.2018 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 To nowe miejsce jest dość daleko od większości pętli. Sporo rurki zejdzie na dobrego. Chyba że powroty pętli salonowych wykorzystać na grzanie korytarza - najniższy priorytet. Czemu ściana z cegły dyskwalifikuje lokalizację rozdzielacza? Jeśli chodzi o jej szerokość to powinno wystarczyć dając płytę kg na plecy rozdzielacza i nadproże ceramiczne np z LM. No chyba, że cegły miały być odkryte. Rozważałaś jeszcze ścianę od klatki schodowej? Może nawet rozdzielacz zrobić po stronie schodów, żeby holu nie szpecił. Ps. Ja u siebie mam 12 obwodowy rozdzielacz ze stali nierdzewnej z alle firmy chyba capricorn. Przyzwoity produkt za małe $. Daniel, dzięki, zajrzę do twojego dziennika masz z pompką? ściana z cegły ma być odkryta, więc to wizualnie będzie strasznie wyglądać ścianę od klatki schodowej rozważałam właśnie w nocy, jak już napisałam posta - dziś muszę z małżem skonsultować a korytarz tak jak mówisz - powroty pętli jakoś wykorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 30.04.2018 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 na budowie dość mało się dzieje, bo małż jeździ to tu, to tam ja zaś siedzę z dzieckiem w domu, bo się pochorowała na maksa - dostała bańki, pierwszy raz w życiu coś takiego widziałam, ponoć wychodzić nie można przez 3 dni małż skończył murować ścianę w kuchni, okno zostawiliśmy 250x150 teraz na tapecie szalunki słupów zasadziliśmy 400 choinek część mamy takich mniejszych, a część większych, fotki niet, bo w domu siedzę kurde, widać na fotce gałęzie drzew, które wycięliśmy z drogi gminnej - nie dość, że ze 2 lata pisaliśmy o wycięcie tych drzew, to jeszcze koniec końców sami musieliśmy je wycinać za zgodą UM i zostaliśmy z tym syfem może straż się zgodzi, żeby ognisko na Jana rozpalić - będzie okazja, żeby zjeść kiełbachę, jak za starych dobrych czasów wymyśliłam, żeby zrobić dzieciakom plac zabaw na dzień dziecka, więc kupuję rózne akcesoria do tyrolki tudzież ścianki wspinaczkowej napisałam do Wikędu o wycenę drzwi wejściowych, bo chcemy wyciąć właściwy otwór i zalać nadproże - mam nadzieję, że dostaniemy jakiś rabat rozdzielaczy do podłogówki jeszcze nie wybraliśmy, ale raczej zrezygnujemy z kan-thermu i weźmiemy coś tańszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 01.05.2018 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 aiki mąż mówi, że nie będzie pęknięć no, zobaczymy ************************************* mamy małą zagwozdkę z podłogówką, bo w miejscu, gdzie mieliśmy mieć 1 rozdzielacz, będziemy mieć ścianę z cegły, więc nie będzie to ładnie wyglądać, a w miejscu, gdzie mieliśmy mieć drugi rozdzielacz, będą drzwi do spiżarni czy myślicie, że zamiast rodzielacza 6-obowodowego i 4-obowodowego możemy zrobić 1 rozdzielacz 10-obwodowy w innym miejscu? to będzie ok 500mb rurek czy zrobić nowy projekt podłogówki? dla lepszego poglądu starałam się to zobrazować [ATTACH=CONFIG]411784[/ATTACH] sugestie mile widziane nie montuj pompki do rozdzielacza tak się robi jak masz bardzo duże odległości od źródła ciepła do rozdzielacza, albo jak nie masz pompki w źródle ciepła, albo jak temp zasilania idzie milion stopni to trzeba to wymieszać przed pójściem w podłogę. Jeżeli chodzi o rozdzielacze to faktycznie nie masz miejsca, a jakbyś je dała pod sufitem w piwnicy?? Dla nich to nie ma znaczenia czy sa pionowo czy poziomo tylko rotametry będą źle pokazywać, ewentualnie pokaż rzut piwnicy nałożony na rzut parteru, to może na ścianę w piwnicy powiesić rozdzielacz? źródło ciepła będzie w piwnicy? BTW wg mnie jeden rozdzielacz to lepsza opcja, bo taniej szybciej i tylko jedna skrzynka - to zawsze 150zł w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 01.05.2018 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 nie montuj pompki do rozdzielacza tak się robi jak masz bardzo duże odległości od źródła ciepła do rozdzielacza, albo jak nie masz pompki w źródle ciepła, albo jak temp zasilania idzie milion stopni to trzeba to wymieszać przed pójściem w podłogę. Jeżeli chodzi o rozdzielacze to faktycznie nie masz miejsca, a jakbyś je dała pod sufitem w piwnicy?? Dla nich to nie ma znaczenia czy sa pionowo czy poziomo tylko rotametry będą źle pokazywać, ewentualnie pokaż rzut piwnicy nałożony na rzut parteru, to może na ścianę w piwnicy powiesić rozdzielacz? źródło ciepła będzie w piwnicy? BTW wg mnie jeden rozdzielacz to lepsza opcja, bo taniej szybciej i tylko jedna skrzynka - to zawsze 150zł w kieszeni dzięki Seba plan jest taki, że kupimy większą skrzynkę, tak żeby w razie czego zmieścić tam pompkę i zdecydowaliśmy umieścić rozdzielacz na tej ścianie ze schodami, tam chyba będzie najmniej się rzucał w oczy ******************************************************* koniec kwarantanny, więc przeszliśmy się na działkę z dzieciakami kuchnia i salon okno w kuchni z wiatrołapu mój trzylatek w akcji - odwróciłam się tylko, żeby dziecko włożyć do wózka myślę, że będzie zachwycony ścianką wspinaczkową zakwitły nasze drzewka a za nami już tylko Trójmiejski Park Krajobrazowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 02.05.2018 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 najbardziej z tej całej budowy to lubię ten widok na las na budowie pojawiły się schody nowa zabawka małża szwagier postanowił trochę popracować zamiast się lenić i dziś spędził dzień na naszej budowie skręcając szalunki dalej na tapecie szalowanie słupów plan jest, żeby na sobotę wziąć beton, zostały jeszcze 2 słupy do zaszalowania dziś kurier dostarczył kanalizę - 60% zamówienia brakuje do firmy nie mogliśmy się dziś dodzwonić, może w piątek uda się wyjaśnić, czy podzielili nasze zamówienie czy o co kaman.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.05.2018 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Jak dpd to pewnie paczki jeszcze dojadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 03.05.2018 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 http://www.kreocen.pl/img/z/0/p/767051/1/Capricorn-10-OBWODOWY-ROZDZIELACZ-ze-stali-nierdzewnej-PREMIUM-1-do-ogrzewania-plaszczyznowego-z-zestawem.jpg Ja mam taki rozdzielacz. Dobry i tani. Bez pompy, bo ...jak Sebastian pisał rurki mam niebieskie kantherm RT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 03.05.2018 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 http://www.kreocen.pl/img/z/0/p/767051/1/Capricorn-10-OBWODOWY-ROZDZIELACZ-ze-stali-nierdzewnej-PREMIUM-1-do-ogrzewania-plaszczyznowego-z-zestawem.jpg Ja mam taki rozdzielacz. Dobry i tani. Bez pompy, bo ...jak Sebastian pisał rurki mam niebieskie kantherm RT. dzięki Daniel, już patrzyłam na te rozdzielacze i jeszcze valvex, który ma Seba rurki też chcę te niebieskie, tylko muszę przeliczyć ile mniej więcej metrów wyjdzie więcej jak przeniesiemy ten rozdzielacz z salonu na korytarz cenę mam najlepszą w Polsce dzięki kontaktom Seby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 03.05.2018 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Jak dpd to pewnie paczki jeszcze dojadą a nawet nie wiem, czy dpd, ale mam taką nadzieję, że dojadą zobaczymy, czy jutro ktoś w firmie będzie, to może coś się wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 03.05.2018 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 a nawet nie wiem, czy dpd, ale mam taką nadzieję, że dojadą zobaczymy, czy jutro ktoś w firmie będzie, to może coś się wyjaśni ************************************************** udało mi się zgrać fotki z telefonu męża jeszcze jedna kolumna do zaszalowania i wszystkie do skręcenia, w sobotę miejmy nadzieję beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 04.05.2018 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 wszystko gotowe na beton, a z betonu nici - mój małż się jeszcze nie nauczył, że jak są dni wolne, to trzeba z kilkudniowym wyprzedzeniem zamawiać otwór drzewiowy zrobiony pod drzwi wikęd serii TP lux tak się chyba nazywa - ale kurde nie chcą nam rabatu dać, a w wątku o drzwiach wikędu czytałam, że ludzie bez problemu rabat dostają ludzie wracają do pracy, więc i kwestia naszej kanalizacji się wyjaśniła - zamówienie zostało podzielone między 3 przewoźników - 4 paczki dostaliśmy GLSem, reszta kanalizy dojdzie DPD, a rurki PE Pocztexem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 04.05.2018 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 wszystko gotowe na beton, a z betonu nici - mój małż się jeszcze nie nauczył, że jak są dni wolne, to trzeba z kilkudniowym wyprzedzeniem zamawiać W majówkę to w ogóle kiepsko z betonem (przynajmniej w mojej okolicy)... część załogi węzła na urlopie ... chciałem 27 kwietnia zamówić beton na 4 lub 5 maja ... okazało się, że najbliższy termin to 8 maj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts