Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualny, dla nas idealny ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 683
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanko odnosnie stempli bo widze ze jestescie na biezaco... jaki koszt? tzn ile sztuk macie? swoje/wypozyczone? jak mozesz to podziel się tu lub na pm, z góry bardzo dziekuje!

kupowaliśmy drewniane długości ok. 3m z olx - grubo ponad rok temu po 3-4 zł/szt. (200 sztuk mieli)

i teraz niedawno też z olx po ok. 4,5 zł/szt. (100 sztuk)

metalowe pożyczyliśmy od kuzyna, bo nabył ostatnio ;)

wypożyczać tak jak patrzałam w naszych okolicach się nie opłaca - lepiej kupić drewniane i potem odsprzedać

szalunki małż prawie ukończył - zostało 1 okno

e2EjsNI.jpg

e1Ip5xK.jpg

BtY7l4i.jpg

rMAMBpw.jpg

S6AcTE8.jpg

Edytowane przez chilli banana

beton umówiony na jutro, ale z racji tego, że mała ilość, to chcą nas skroić za transport (90zł) i pompę (140zł)

jak pogoda dopisze, to małż zaszaluje schody do garażu, to byśmy za jednym zamachem to zalali, powinniśmy wtedy przekroczyć minimum logistyczne

uqO08UY.jpg

8VbUFZl.jpg

04UvaPh.jpg

hlK93Gh.jpg

u81pCUk.jpg

hM0Cpa3.jpg

8KDIPJP.jpg

GlJL07E.jpg

t7zuZYj.jpg

2fitG3Q.jpg

kawałek tarasu:

D70ZaTq.jpg

trójmiejsi park krajobrazowy w tle :smile:

wdP5jNc.jpg

przełożyliśmy dzisiejszy beton - małż się nie wyrobił z murkiem, a szkoda kasę w transport pakować, jak za kilka dni znowu kilka m3 betonu będziemy brać

postępy dnia wczorajszego

nOXZRdx.jpg

MWQ1Lm4.jpg

QqYSzcA.jpg

jutro ma przyjechać montażysta bramy zrobić pomiary

mam wyceny na bramę Wiśniowskiego 2500x2500 model UniTherm w antracycie 4860-5300

i 2500x2250 4580

bierzemy tam, gdzie taniej, ale co do wymiaru i koloru - nie podjęliśmy jeszcze ostatecznej decyzji

beton się spóźnił, ale dojechał :)

2,5 m3 + 1,5 m3 dla sąsiada całość 1k

wyjątkowo przywieźli więcej betonu i małż wylał dodatkowo studzienki deszczowe :wave:

3HvLfz8.jpg

SWbJmxA.jpg

iuyp2NT.jpg

tdfhYR4.jpg

JzNHDAD.jpg

e8ORAOU.jpg

om7GpFL.jpg

aAe3rLI.jpg

atqHcIe.jpg

mamy w końcu schody na piętro ;)

lcz2yAT.jpg

umowa na bramę podpisana udało się skorzystać z promo - Wiśniowki UniTherm 2500x2500 kolor antracyt; 4860 z montażem, zaliczka 40%, termin realizacji 4 tyg.

Pięknie to wygląda. Taki piękny etap. Me gusta :D

Coraz bardziej podoba mi się projekt i to, że nie baliście się go realizować. To taka zupełna przeciwwaga do mojego gdzie wszędzie kompromisy z obawy, że jak tu naciągnę budżet to tam się znowu rozpruje :bash:

Podziwam też tego małża - kurna robotny widać facet i prze do przodu. Rispekt!

Przed chwilą byłem w dzienniku u kolegi rahfi i on podaje niewiele większe ceny za bramy do garażu dwu-stanowiskowego :confused:

ja pierdziu czy wy też macie takie problemy z forum? cała kurna odpowiedź mi się wcięła, bo "service unavailable"

w ogóle wejść na stronę to teraz cud

Spory ten taras, ile m? Oj zzazdroszcze etapu... :)

micbarpia wyjdziesz z tych bloczków, to robota pójdzie do przodu - sam zobaczysz ;)

taras ma ok. 35m2

Pięknie to wygląda. Taki piękny etap. Me gusta :D

Coraz bardziej podoba mi się projekt i to, że nie baliście się go realizować. To taka zupełna przeciwwaga do mojego gdzie wszędzie kompromisy z obawy, że jak tu naciągnę budżet to tam się znowu rozpruje :bash:

Podziwam też tego małża - kurna robotny widać facet i prze do przodu. Rispekt!

Przed chwilą byłem w dzienniku u kolegi rahfi i on podaje niewiele większe ceny za bramy do garażu dwu-stanowiskowego :confused:

dzięki za miłe słowa Daniellos_

jednak budżet też mamy ograniczony - sprzedaż działek go trochę podreperowała, ale jednak..

co chwilę mam dylematy, żeby zaoszczędzić parę groszy - mikrofala będzie zwykła, okna najpewniej białe, do tego mniejsze niż w projekcie, rozdzielacz też jakiś zwykły, boxów podtynkowych w łazience pewnie nie będzie, odkurzacz centralny - ja bym zrezygnowała, kominek - mój małż chciałby 3szybowy, ale taki absolutnie nie wchodzi w grę, to myślę, że już z 15k mamy zaoszczędzone :lol2: jeszcze jakby małż zmniejszył okno dachowe w łazience, to kolejne 5- 10k by zostało w kieszeni

nie liczę już takich rzeczy, jak żywiczne posadzki, bo to nawet nie było uwzględniane w budżecie, choć mi się baaardzo podoba :yes:

a co do bramy, to za mało zmiennych, żeby porównywać ;)

katalog z cenami samego tylko wiśniowskiego to jest kilkadziesiąt stron i cena tej samej bramy różni się w zależności od koloru, struktury, napędu, przetłoczeń i nie wiem czego jeszcze :p

no muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona z uzyskanej ceny, biorąc pod uwagę wyceny, jakie miałam na ten model :yes:

Przed wysyłką kliknij CTRL + A i CTRL + C, więc jeśli zniknie, to wkleisz i wyślesz :D Ja tak robię :D

tak zawsze w sumie robię, a tym razem dziecko mi się z drzemki obudziło i chciałam szybko wysłać ;)

Tzn że model bramy wybrałaś z górnej polki. :p

nie, co ty, a gdzie tam górna półka :lol2:

wybrałam model wyższy od najtańszego ;)

Chilli nic nie zmniejszaj! Dacie radę!! To właśnie taki projekt Wam się podobał, to taki trzeba realizować. Zwłaszcza wygląd zewnętrzny (okna), rozplanowanie pomieszczeń w środku. My odpuszczaliśmy środek, czyli posadzki żywiczne..., ale z zewnątrz zostało tak jak miało być i jest miód-malina ;)