micbarpia 23.06.2018 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 Mam pytanko odnosnie stempli bo widze ze jestescie na biezaco... jaki koszt? tzn ile sztuk macie? swoje/wypozyczone? jak mozesz to podziel się tu lub na pm, z góry bardzo dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 23.06.2018 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 (edytowane) Mam pytanko odnosnie stempli bo widze ze jestescie na biezaco... jaki koszt? tzn ile sztuk macie? swoje/wypozyczone? jak mozesz to podziel się tu lub na pm, z góry bardzo dziekuje! kupowaliśmy drewniane długości ok. 3m z olx - grubo ponad rok temu po 3-4 zł/szt. (200 sztuk mieli) i teraz niedawno też z olx po ok. 4,5 zł/szt. (100 sztuk) metalowe pożyczyliśmy od kuzyna, bo nabył ostatnio wypożyczać tak jak patrzałam w naszych okolicach się nie opłaca - lepiej kupić drewniane i potem odsprzedać ****************************************** szalunki małż prawie ukończył - zostało 1 okno Edytowane 23 Czerwca 2018 przez chilli banana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 24.06.2018 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 Fajnie rośnie do góry Dobrze Wam idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 24.06.2018 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 Fajnie rośnie do góry Dobrze Wam idzie dzięki walec7_7 ***************************** jutro dzwonimy po beton! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 26.06.2018 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 beton umówiony na jutro, ale z racji tego, że mała ilość, to chcą nas skroić za transport (90zł) i pompę (140zł) jak pogoda dopisze, to małż zaszaluje schody do garażu, to byśmy za jednym zamachem to zalali, powinniśmy wtedy przekroczyć minimum logistyczne kawałek tarasu: trójmiejsi park krajobrazowy w tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 26.06.2018 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Szalunki wypożyczycie czy to Wasz zakup?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 26.06.2018 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Szalunki wypożyczycie czy to Wasz zakup?? Kamil płyty nasze, a można wypożyczyć? kurde widzę, że na wszystkim można kasę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 26.06.2018 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Pytam bo tacy jak my dają OSB i pręty gwintowane. A tutaj sklejka szalunkowa, porządne klamry i dystanse wyglada jakby firma budowała lub z wypożyczalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 26.06.2018 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Pytam bo tacy jak my dają OSB i pręty gwintowane. A tutaj sklejka szalunkowa, porządne klamry i dystanse wyglada jakby firma budowała lub z wypożyczalni ach, może małż zainwestował przez to, że mieliśmy piwnico-bunkier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 27.06.2018 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 przełożyliśmy dzisiejszy beton - małż się nie wyrobił z murkiem, a szkoda kasę w transport pakować, jak za kilka dni znowu kilka m3 betonu będziemy brać postępy dnia wczorajszego jutro ma przyjechać montażysta bramy zrobić pomiary mam wyceny na bramę Wiśniowskiego 2500x2500 model UniTherm w antracycie 4860-5300 i 2500x2250 4580 bierzemy tam, gdzie taniej, ale co do wymiaru i koloru - nie podjęliśmy jeszcze ostatecznej decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 28.06.2018 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Murek wczoraj zaszalowany, jutro lejemy beton widok na salon: od lewej drzwi do gabinetu, łazienki i wiatrołapu kuchnia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 29.06.2018 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 beton się spóźnił, ale dojechał 2,5 m3 + 1,5 m3 dla sąsiada całość 1k wyjątkowo przywieźli więcej betonu i małż wylał dodatkowo studzienki deszczowe mamy w końcu schody na piętro umowa na bramę podpisana udało się skorzystać z promo - Wiśniowki UniTherm 2500x2500 kolor antracyt; 4860 z montażem, zaliczka 40%, termin realizacji 4 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 30.06.2018 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 (edytowane) Dzisiaj intensywny dzień: rozszalowanie nadproży, podciągów i murku, położenie brakujących pustaków i przygotowanie szalunków pod strop: Edytowane 30 Czerwca 2018 przez chilli banana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 30.06.2018 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 Spory ten taras, ile m? Oj zzazdroszcze etapu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 01.07.2018 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 Pięknie to wygląda. Taki piękny etap. Me gusta Coraz bardziej podoba mi się projekt i to, że nie baliście się go realizować. To taka zupełna przeciwwaga do mojego gdzie wszędzie kompromisy z obawy, że jak tu naciągnę budżet to tam się znowu rozpruje Podziwam też tego małża - kurna robotny widać facet i prze do przodu. Rispekt! Przed chwilą byłem w dzienniku u kolegi rahfi i on podaje niewiele większe ceny za bramy do garażu dwu-stanowiskowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 02.07.2018 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 ja pierdziu czy wy też macie takie problemy z forum? cała kurna odpowiedź mi się wcięła, bo "service unavailable" w ogóle wejść na stronę to teraz cud Spory ten taras, ile m? Oj zzazdroszcze etapu... micbarpia wyjdziesz z tych bloczków, to robota pójdzie do przodu - sam zobaczysz taras ma ok. 35m2 Pięknie to wygląda. Taki piękny etap. Me gusta Coraz bardziej podoba mi się projekt i to, że nie baliście się go realizować. To taka zupełna przeciwwaga do mojego gdzie wszędzie kompromisy z obawy, że jak tu naciągnę budżet to tam się znowu rozpruje Podziwam też tego małża - kurna robotny widać facet i prze do przodu. Rispekt! Przed chwilą byłem w dzienniku u kolegi rahfi i on podaje niewiele większe ceny za bramy do garażu dwu-stanowiskowego dzięki za miłe słowa Daniellos_ jednak budżet też mamy ograniczony - sprzedaż działek go trochę podreperowała, ale jednak.. co chwilę mam dylematy, żeby zaoszczędzić parę groszy - mikrofala będzie zwykła, okna najpewniej białe, do tego mniejsze niż w projekcie, rozdzielacz też jakiś zwykły, boxów podtynkowych w łazience pewnie nie będzie, odkurzacz centralny - ja bym zrezygnowała, kominek - mój małż chciałby 3szybowy, ale taki absolutnie nie wchodzi w grę, to myślę, że już z 15k mamy zaoszczędzone jeszcze jakby małż zmniejszył okno dachowe w łazience, to kolejne 5- 10k by zostało w kieszeni nie liczę już takich rzeczy, jak żywiczne posadzki, bo to nawet nie było uwzględniane w budżecie, choć mi się baaardzo podoba a co do bramy, to za mało zmiennych, żeby porównywać katalog z cenami samego tylko wiśniowskiego to jest kilkadziesiąt stron i cena tej samej bramy różni się w zależności od koloru, struktury, napędu, przetłoczeń i nie wiem czego jeszcze no muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona z uzyskanej ceny, biorąc pod uwagę wyceny, jakie miałam na ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 02.07.2018 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 ja pierdziu czy wy też macie takie problemy z forum? cała kurna odpowiedź mi się wcięła, bo "service unavailable" w ogóle wejść na stronę to teraz cud Przed wysyłką kliknij CTRL + A i CTRL + C, więc jeśli zniknie, to wkleisz i wyślesz Ja tak robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 03.07.2018 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2018 Tzn że model bramy wybrałaś z górnej polki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 03.07.2018 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2018 Przed wysyłką kliknij CTRL + A i CTRL + C, więc jeśli zniknie, to wkleisz i wyślesz Ja tak robię tak zawsze w sumie robię, a tym razem dziecko mi się z drzemki obudziło i chciałam szybko wysłać Tzn że model bramy wybrałaś z górnej polki. nie, co ty, a gdzie tam górna półka wybrałam model wyższy od najtańszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 04.07.2018 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Chilli nic nie zmniejszaj! Dacie radę!! To właśnie taki projekt Wam się podobał, to taki trzeba realizować. Zwłaszcza wygląd zewnętrzny (okna), rozplanowanie pomieszczeń w środku. My odpuszczaliśmy środek, czyli posadzki żywiczne..., ale z zewnątrz zostało tak jak miało być i jest miód-malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts