Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualny, dla nas idealny ;)

Recommended Posts

Wg mnie te podziałki powinny być też definiowane przez stylistyke budynku. Jezeli wszystko ma być bardziej nowoczesne niż "staromodne" to weźcie niepodzielone, a jak chata nie koniecznie ma być modna to weźcie dzielone :) wiem że kasa spora (tylko dlaczego aż tyle? grubsze szyby aż tyle by kosztowały więcej ??) ale wydaje mi się że warto, może trzeba porozmawiać jeszcze z innym sprzedawcą okien.

• Odpowiedzi 683
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wg mnie te podziałki powinny być też definiowane przez stylistyke budynku. Jezeli wszystko ma być bardziej nowoczesne niż "staromodne" to weźcie niepodzielone, a jak chata nie koniecznie ma być modna to weźcie dzielone :) wiem że kasa spora (tylko dlaczego aż tyle? grubsze szyby aż tyle by kosztowały więcej ??) ale wydaje mi się że warto, może trzeba porozmawiać jeszcze z innym sprzedawcą okien.

dzięki Seba, na wizualizacjach mamy podziałki i wg mnie jest ok :) małżowi zależy na niedzielonych, żeby widok ładny był

a różnica duża, bo szyby grubsze i hartowane (witryny mają wymiar 2700x2500)

wycen mam ca. 20 na samo PCV, do tego na alu i drewno, już więcej nie robię ;)

jakieś opinie na temat drzwi wejściowych KMT?

można powiedzieć, że to to samo co Wikęd, czy to zbyt duże uproszczenie?

nastawiłam się na Wikęd, ale sprzedawca od bramy zrobił nam wycenę KMT Supertherm

ktoś może przerabiał temat i zechciałby się podzielić opinią?

kolejne pytanie - co sądzicie o montażu okien systemem stropex?

jak zawsze, wszelkie uwagi mile widziane :)

KMT 75 plus mam. Z ościeżnica jakaś termo i progiem też w tym stylu. Jak na razie jest wszystko ok. Do czyszczenia są łatwe. Wikend'u nigdy nie tykalem więc porównania nie mam.

dzięki aiki, chyba przejedziemy się do salonu je pomacać, przy okazji może coś się da ugrać z ceny jeszcze

z ciekawostek budowlanych – kierbud zaaprobował zbrojenie dachu, nasz człowiek od betonu na urlopie, a do zastępcy nie można się dodzwonić

3180 wydaliśmy jeszcze na tonę stali, jeszcze braknie :bash:

500 poszło znowu w piach

fotek niet, bo małż zalatany, może jutro się uda podjechać na grilla to coś obfocimy przy okazji

jak montujecie okna – MOWO?

U mnie okna po staremu.

czyli taśmy paroszczelne i paroprzepuszczalne w otworze okiennym?

aiki ty już dużo widziałeś na tym forum

kojarzysz kto MOWO robił? poczytałabym dzienniki ;)

edit: widzę, że jest kilka wątków o tym na forum, poczytam ;)

Edytowane przez chilli banana

U mnie też są KMT 75 plus, ościeżnica aluminiowa Energy, możesz sobie zobaczyć w temacie. Ogólnie wszystko ok, ale co tam wiem, mam je przeszło miesiąc dopiero. Wikęd miał podobne ceny, zbliżone do siebie bardzo. A z racji że brałem okna i bramę u jednego sprzedawcy, mieli KMT to wziąłem przy dobrej cenie.

DIY to anonim albo Daniels. Zawsze mylę ich dzienniki.

mam ten sam problem ;)

A okna to jeszcze bardziej po staremu. Kotwy i piana zlicowane z murem. Ja tu naprawdę długo jestem. Jak wstawiałem okna to mówi nie znali a taśmy to był kosmos.

a ty aiki teraz kafli nie kładziesz?

U mnie też są KMT 75 plus, ościeżnica aluminiowa Energy, możesz sobie zobaczyć w temacie. Ogólnie wszystko ok, ale co tam wiem, mam je przeszło miesiąc dopiero. Wikęd miał podobne ceny, zbliżone do siebie bardzo. A z racji że brałem okna i bramę u jednego sprzedawcy, mieli KMT to wziąłem przy dobrej cenie.

dzięki walec7_7 za opinię

myślę, że jak się zdecydujemy na okna Wikęd, to weźmiemy i drzwi Wikęd, a jak na drutex, to KMT, bo oni akurat Wikędu nie mają

a jaką cenę uzyskałeś za swoje drzwi?

Pytasz się o mowo, a masz na to wyceny?;) spokojnie przebiją tą różnice w tych dużych oknach ;) zrób normalnie z murem albo 2 cm poza. Okna można fajnie wysunąć na kotwach JB-DL. No i przede wszystkim ja polecam montaż na tasmach rozprężnych, żadna piana i przylepce. Taki montaż jest najszczelniejszy, prostszy i bardziej wytryzmały.

My prawdopodobnie też będziemy brali KMT "super-energo-termo-energymax" :) oglądaliśmy i wyglądają raczej OK poza tym pasują nam w dziurę... na Wikend trochę nam brakuje, bo pani z infolinii udzieliła słabych informacji.

Okna na taśmach i kilka cm w ocieplenie poza mur. Na razie muszę ogarnąć ten wieniec do końca i wtedy już luzik chwila oddechu w oczekiwaniu na wiązary ale to tez już firma także będzie można na spokojnie ogarniać dach, okna drzwi.

Pytasz się o mowo, a masz na to wyceny?;) spokojnie przebiją tą różnice w tych dużych oknach ;) zrób normalnie z murem albo 2 cm poza. Okna można fajnie wysunąć na kotwach JB-DL. No i przede wszystkim ja polecam montaż na tasmach rozprężnych, żadna piana i przylepce. Taki montaż jest najszczelniejszy, prostszy i bardziej wytryzmały.

Seba mam – dopłata 8100 zł do MOWO, 6930 do stropexa, ale to już nie w warstwie ocieplenia

do tego poszerzenia 1100

dlatego właśnie pytam, bo mam inny pomysł na spożytkowanie tych złotówek ;)

tak na marginesie, czytam twój dziennik – wdrożyłeś już to mowo w garażu? jeśli chodzi o okna w domu, to jestem na 15tej stronie, gdzie dopiero rozkminiałeś w co iść,czy może pakiety dać, więc jestem ciekawa co dalej ;)

acha, o wycenę na konsolach knelsem i jbd poprosiłam wczoraj, więc powinnam ją mieć lada dzień

o taśmach rozprężnych pewnie doczytam u ciebie w dzienniku, jeśli chodzi o taśmy i przylepce, to u nas koszt 4k

My prawdopodobnie też będziemy brali KMT "super-energo-termo-energymax" :) oglądaliśmy i wyglądają raczej OK poza tym pasują nam w dziurę... na Wikend trochę nam brakuje, bo pani z infolinii udzieliła słabych informacji.

Okna na taśmach i kilka cm w ocieplenie poza mur. Na razie muszę ogarnąć ten wieniec do końca i wtedy już luzik chwila oddechu w oczekiwaniu na wiązary ale to tez już firma także będzie można na spokojnie ogarniać dach, okna drzwi.

no ja jeszcze tych drzwi nie macałam, ale podejrzewam, że podobne do Wikędu

z tym luzikiem to taki żart, prawda? na budowie? u samoroba? :lol2: