chilli banana 21.07.2018 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 Mamy stropodach zacieraczkę wypożyczyliśmy, wyszło idealnie - mucha nie siada: pomagali wujek i dwaj znajomi tu widać kilkuprocentowe nachylenie widok na taras - może kiedyś postawimy tu basen.. i na ogródek z naszym pięknym trójmiejskim parkiem w tle małe, ale cieszą oko: podsumowanie kosztów: 17m3 po 225, udało się utargować 50 zł czyli 3775zł zacieraczka 200 wibrator 60/70 (małż nie pamięta) jutro może podłączymy zraszacz, to będzie za nas podlewał a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 21.07.2018 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 Chłop się starał jak mógł a Ty mu od małża wymyślasz :no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 21.07.2018 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 Chłop się starał jak mógł a Ty mu od małża wymyślasz :no: To tak pieszczotliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 22.07.2018 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 Kawał dobrej roboty! Podziwiam, 3 poziomy i jeszcze płaski dach. Ile to roboty, zbrojenia i betonu. Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolw82 22.07.2018 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 Możesz opisać bardziej szczegółowo proces zacierania mechanicznego ? Po jakim czasie od wyłania nastąpiło zacieranie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 22.07.2018 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 Kawał dobrej roboty! Podziwiam, 3 poziomy i jeszcze płaski dach. Ile to roboty, zbrojenia i betonu. Szacun dzięki walec7_7 za dobre słowo Możesz opisać bardziej szczegółowo proces zacierania mechanicznego ? Po jakim czasie od wyłania nastąpiło zacieranie itp. jakieś 2 godziny po skończeniu zalewania betonem, ale było bardzo ciepło i beton szybko wiązał małż mówi, że maszyna waży z 80kg, więc jak ty już możesz wejść na beton, to możesz wrzucać i maszynę, nie zapadnie się no i przy wrzucaniu jej na strop warto mierzyć siły na zamiary tu jeszcze takie fotki: jak za mocno ciągnie, możesz podlać wodą mamy tam ok. 70m2 i zeszło ok. 2 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 26.07.2018 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 mamy bramę generalnie, z montażu małż nie jest zadowolony, jutro ekipa ma przyjechać na poprawki, bo coś strasznie skrzypi wprawne oko małża wychwyciło krzywy montaż prowadnic, zobaczymy co panowie powiedzą jest też kilka innych aspektów natury estetycznej, ale to jutro może fotki wrzucę, bo dziś już padam podpisałam też umowę na okno dachowe wszystkie poprzednie ceny o kant d..py można rozbić, bo Pani się pomyliła i podawała ceny dla okna 120x120 zamiast 120x220 ale z uwagi na swój błąd, podzieliła się z nami trochę swoim rabatem tak więc finalnie, za płaskie okno płacimy 4900 (model DXG, ug 0,92, uw 1,1– słabo..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norbi89 27.07.2018 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Widzę boróweczki są Sami mamy 10 krzaczków Czy daliście jakieś ocieplenie na ościeża bramy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 18.08.2018 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2018 Widzę boróweczki są Sami mamy 10 krzaczków Czy daliście jakieś ocieplenie na ościeża bramy ? nie, brama jest montowana od wewnątrz, nic tam nie dawaliśmy **************************************************** urlopik nam się już skończył kilka dni temu, pora więc nadrobić zaległości w dzienniku kilka fotek z roszalowanym stropodachem: małż wziął się za 'prund' wg projektu miał być min. 70 cm w ziemi i jest jest i pierwsza skrzynka w budynku zabrał się też za attykę dachu - pierwsza warstwa z pustaków: szalunki pod wieniec: tu 9-cio metrowe zbrojenie wieńca kończy też zbrojenie murka oporowego, żeby wszystko zalać za jednym zamachem: dziś ułożył też pierwszą warstwę ścianek działowych: sen z oczu spędza mi teraz ten felerny montaż okien wikęd robi MOWO illbrucka, kotew nie robią oknoplast też kręci głową na kotwy drutex życzy sobie za kotwy praktycznie tyle, co za MOWO, a jeszcze uszczelnienie będzie po naszej stronie jak tu życ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 19.08.2018 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 Wow! Kawał roboty zrobiliście A jak to wygląda, szacun Chciałbym mieć wszystko tak przemyślane i zaplanowane jak Wy, wtedy się aż robić chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 19.08.2018 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 Łoooo faktycznie roboty od groma pełen szacun dla męża że ogarnia to wszystko, bo jest co robić.... Widzę bramka już też zamontowana.... i jak zadowolona jesteś z samego jej wykonana/jakości jako samego elementu ?? Bo czytam, że z montażu to średnio raczej. Ja swoich jeszcze nie odebrałem, bo kasy z kredytu jeszcze nie ma więc tylko zaliczkę wpłaciliśmy Przed nami też wybór okien i zastanawiamy się miedzy Oknoplast - Veka i lokalny producent na profilach Schuco. Chociaż jak wiadomo profil to tylko część okna i okucia pakiety szybowe i cała reszta tez wazna a montaż too połowa sukcesu. My raczej tylko na taśmach plus 2/3cm w ociepleniu będziemy montować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 19.08.2018 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 Wow! Kawał roboty zrobiliście A jak to wygląda, szacun Chciałbym mieć wszystko tak przemyślane i zaplanowane jak Wy, wtedy się aż robić chce dzięki walec7_7 za miłe słowa, to tylko pozory małymi etapami do przodu.. Łoooo faktycznie roboty od groma pełen szacun dla męża że ogarnia to wszystko, bo jest co robić.... Widzę bramka już też zamontowana.... i jak zadowolona jesteś z samego jej wykonana/jakości jako samego elementu ?? Bo czytam, że z montażu to średnio raczej. Ja swoich jeszcze nie odebrałem, bo kasy z kredytu jeszcze nie ma więc tylko zaliczkę wpłaciliśmy Przed nami też wybór okien i zastanawiamy się miedzy Oknoplast - Veka i lokalny producent na profilach Schuco. Chociaż jak wiadomo profil to tylko część okna i okucia pakiety szybowe i cała reszta tez wazna a montaż too połowa sukcesu. My raczej tylko na taśmach plus 2/3cm w ociepleniu będziemy montować. brama cóż, małż twierdzi, że wykonanie wygląda jak chińszczyzna, prowadnice bez polotu, napęd też jedynie panele ok (no to dość istotny element jednak ) to opinia mojego męża, ja tam nie mam porównania, bo to moja pierwsza brama, wszystko działa;) panowie montażyści też wszystko poprawili, co im nie wyszło za pierwszym razem, przykleili nowe uszczelki, wyrównali uszczelki na panelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 25.08.2018 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 mały update z ostatniego tygodnia na placu boju małż przygotował kotłownię pod wylanie betonu ścianki działowe powstają: ukradliśmy trochę miejsca z garderoby dziewczyn i postnowiliśmy zrobić 2 wnęki w łazience tutaj z lewej wnęka pod prysznic, następna pod pralkę i suszarkę to mi wygląda na naszą sypialnię, a ta wnęka pod ścianą to nasza garderoba, coś mała hmmm tu pewnie wyoblenie pod papę małż zrobił z ciekawostek - w poniedziałek pomiar okien nic sensownego z montażem nie wymyśliliśmy, wysuniemy jedynie ze 2 centymetry dalej nie wiemy, czy PSK, czy HST dalej nie wiemy, czy czarny/antracyt czy białe (to też zależy od suwanki, bo PSK tylko biała w naszym rozmiarze) dalej nie wiemy, czy otwierane, czy fixy dalej nie wiemy, czy podziałki w dużych oknach, czy szyby hartowane bez podziałki także ten teges, niech już szkoła się zacznie, może chwila będzie na zebranie myśli we wtorek beton kończą nam się pustaki, więc małż pewnie zacznie murować ścianę z cegły w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 26.08.2018 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 WitamWszystko wygląda rzeczywiście bardzo profesjonalnie. Szacun.My też mamy podobne rozterki z oknami tzn. z ich podziałem. Chcielibyśmy fixy bez podziałów ale się trochę boimy. Czyżbym tam na stropodachu widział wpusty dachowe. Jakie konkretnie stosujecie, czy podgrzewane, ile ich będzie, jakie rury spustowe i jaka średnica? Jakieś rzygacze przewidujecie? Ja właśnie kupiłem EPDM ale z wpustami się wstrzymałem. PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 26.08.2018 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Mamy wysunięte 2 cm, za namową żony i zabawy wszystkimi rodzajami okien przesuwnych mamy HST, częściowo fixy, a częściowo otwierane, jednak otworzyć czasem warto. Do tego podziałki w dużych oknach (stoją koło HST) i ładnie się komponują. Możesz sobie zerknąć do mojego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 26.08.2018 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Witam Wszystko wygląda rzeczywiście bardzo profesjonalnie. Szacun. My też mamy podobne rozterki z oknami tzn. z ich podziałem. Chcielibyśmy fixy bez podziałów ale się trochę boimy. Czyżbym tam na stropodachu widział wpusty dachowe. Jakie konkretnie stosujecie, czy podgrzewane, ile ich będzie, jakie rury spustowe i jaka średnica? Jakieś rzygacze przewidujecie? Ja właśnie kupiłem EPDM ale z wpustami się wstrzymałem. Pozdrawiam Bartek dzięki B_i_U za miłe słowa dokładnie te same rozterki mamy odnośnie okien, i tak zmniejszyliśmy okna w stosunku do projektu, ale i tak na 90% weźmiemy z podziałem, bo przeszklenia wychodzą 6,75m2 te wpusty, które mwidać na zdjęciach, to robił mój mąż z nierdzewki, mamy je zamontowane na stropie parteru na piętrze zaś będą takie o średnicy 150: http://www.prinzcieszyn.pl/wpusty-dachowe-tpe-boczne-okragle/ nie są podgrzewane, bo mój mąż uważa, że to trochę przerost formy nad treścią, bo woda i tak może w rurze zamarznąć rzygacze pewnie samorobne powiedz, ile ci wyszedł EPDM - z tego, co się orientowałam, to ceny są ok. 50zł/m2, mój mąż jednak jest zdecydowany na papę Mamy wysunięte 2 cm, za namową żony i zabawy wszystkimi rodzajami okien przesuwnych mamy HST, częściowo fixy, a częściowo otwierane, jednak otworzyć czasem warto. Do tego podziałki w dużych oknach (stoją koło HST) i ładnie się komponują. Możesz sobie zerknąć do mojego tematu oo to idę jeszcze raz zobaczyć no i chyba zrobimy tylko 2 cm bo na kotwy nikt nam nie chce zrobić, a na mowo illbrucka to szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 27.08.2018 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 Nasze największe okno to 2,9(s) x 2,5(h) = 7,25m2 więc jeszcze większe, chociaż wysokość nie stanowi problemu.A EPDM dużo taniej kupiliśmy ale na razie nie jestem upoważniony żeby podawać konkretną kwotę. Wpusty też pewnie kupię nie ogrzewane ale za to dam duże średnice i więcej sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 27.08.2018 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 Nasze największe okno to 2,9(s) x 2,5(h) = 7,25m2 więc jeszcze większe, chociaż wysokość nie stanowi problemu. A EPDM dużo taniej kupiliśmy ale na razie nie jestem upoważniony żeby podawać konkretną kwotę. Wpusty też pewnie kupię nie ogrzewane ale za to dam duże średnice i więcej sztuk. acha, rozumiem, dobra, będę śledzić twój dziennik my w projekcie mamy okna 2,7x2,75, ale je zmniejszyliśmy, a w sumie mogliśmy zostawić, bo wychodzi na to, że i tak z tym podziałem zrobimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 27.08.2018 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) U naz też okienne rozterki, chociaż kolr wybrany mamy... biały Chwilę się wachaliśmy nad jasnym/siwym, czy jak to by określić, ale jednak prawdopodobnie biały. Mojej Ani zawsze sie białe podobały, więc zostało. Wachanie mamy miedzy Veka czy Schuco. No i cały czas lepszej oferty szukamy. Poza tym też mix jogurtowy jak u walca fixy, uchylne i otwierane, bo czasem fajnie otworzyć Co do HST vs PSK bierz HST. Ta wielka klama w PSK jest słaba i łatwość otwierania w HST. W PSK trzeba normalnie zamykanie jak rytułał przeprowadzać Byłem kiedyś u znajomego to nie pozwolił mi zamknąć bo nie umiem Montaż taśmy rozprężne i 99% wysunięte 2/3cm. Chociaż nie powiem że zainteresowała mnie opcja jaką walec u siebie zeobił. Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez _arek_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 27.08.2018 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 U naz też okienne rozterki, chociaż kolr wybrany mamy... biały Chwilę się wachaliśmy nad jasnym/siwym, czy jak to by określić, ale jednak prawdopodobnie biały. Mojej Ani zawsze sie białe podobały, więc zostało. Wachanie mamy miedzy Veka czy Schuco. No i cały czas lepszej oferty szukamy. Poza tym też mix jogurtowy jak u walca fixy, uchylne i otwierane, bo czasem fajnie otworzyć Co do HST vs PSK bierz HST. Ta wielka klama w PSK jest słaba i łatwość otwierania w HST. W PSK trzeba normalnie zamykanie jak rytułał przeprowadzać Byłem kiedyś u znajomego to nie pozwolił mi zamknąć bo nie umiem Montaż taśmy rozprężne i 99% wysunięte 2/3cm. Chociaż nie powiem że zainteresowała mnie opcja jaką walec u siebie zeobił. dziś mieliśmy pomiar, na dniach wycena w antracycie i białym i wtedy podejmiemy decyzję bierzemy HST PSK brałam pod uwagę tylko dlatego, że mojemu mężowi bardziej odpowiada, ale jednak dzieciaki nie dadzą rady z PSK, więc ostatecznie zrezygnowaliśmy z tej opcji ja już ofert nie szukam, mam ze 20 wycen, jeśli nie więcej, a i tak bierzemy od kolesia od bramy, z montażu której mąż nie był zadowolony ale fajnie się z nim gada, a montażyści ostatecznie wszystko poprawili, więc spoko uchylnych w końcu nie bierzemy, bo musielibyśmy nasze 2—metrowe okna dzielić, a to jednak znowu nam popsuje konstrukcję budynku muszę doczytać, co walec zrobił, bo skupiłam się na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts