chilli banana 28.08.2018 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 znajomy widok: zamówiliśmy 11m3 betonu b20 (2200zł), zabrakło ok. 1m3 na nasz murek oporowy i kotłownia dostaliśmy wycenę okien, co ciekawe ceny są już nieznacznie wyższe niż na początku lipca nasz sprzedawca twierdzi, żę teraz będą rosły, a w styczniu-lutym zaczną spadać termin realizacji 15-18 październik zostaniemy raczej przy białych, dopłata do antracytu 5k wszystkie fixy, oprócz HSa i okna tarasowego na piętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 29.08.2018 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 jeszcze a propos wczorajszego wymiarowania okien - nasz człowiek pełen podziwu dla małża za dokładność, precyzję i laser w oku okazało się, że na tych 4 dużych otworach okiennych mamy ok. 2-3 mm różnicy w wysokości, a nasz człowiek mówi, że ma teraz taką inwestycję, gdzie jest 4 cm (!) różnicy na jednej ścianie roboty na budowie pełno, dziś telefon, że zrobili nam już okno dachowe kurza twarz, a my jeszcze dachu nie mamy przygotowane aktualnie małż robi murek oporowy - choć mam nadzieję, że jednak ten dach zacznie robić, co by okno na podwórku nie leżało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 31.08.2018 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 u nas ciąg dalszy murowania ścian działowych i murka oporowego oraz wydatki, wydatki wydatki... kupiliśmy 7 palet pustaków 12 po 4,1 co ciekawe, 20 gr taniej niż w lutym ale to chyba tylko dlatego, że nas już znają wyszło 1290, bo odliczyli kaucję za 41 palet z lutego (cena pustaków 2066) zamówiliśmy też drzwi wejściowe i okna otwór robiliśmy pod Wikędy, potem na 90% byliśmy zdecydowani na KMT, bo salon, z którego bierzemy okna nie ma Wikędów koniec końców wzięliśmy takie drewniane Parmaxy nawet nam wejdą w nasz otwór spodobał nam się kolor i okna też wzięliśmy w tym kolorze, a już miały być białe, bo duża dopłata, ale dobiliśmy targu w pakiecie z drzwiami dostaliśmy upust drzwi 5k z montażem, okna 26k okna w sypialniach będą miały kolor jednostronny już dawno nie cieszył mnie tak żaden zakup budowlany montaż okien 15-18 października termin oczekiwania na drzwi 12 tygodni dostaniemy drzwi zastępcze i fajnie, bo przynajmniej się nie zniszczą przy wylewkach i tynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 31.08.2018 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 No i fajnie, w końcu koniec rozterek drzwiowo-okiennych U nas jeszcze wybór trwa a co ciekawe to byliśmy teraz w jeszcze jednym salonie i też nam bardzo w oko wpadł podobny kolor jak twoje drzwi... ciekawe czy nie taki sam Też miały być białe, bo trochę szkoda nam było $$ no i jakoś żadem kolor tak do końca nam nie podchodził, ale teraz też nie wiem czy nie damy troszkę więcej $$ i nie weźmiemy tych siwych... Tym bardziej że bramę i drzwi właśnie już takie mamy... Na poniedziałek mamy dostać wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 01.09.2018 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2018 No i fajnie, w końcu koniec rozterek drzwiowo-okiennych do poniedziałku wieczora mam czas, żeby zmienić kolor tych siwych... Tym bardziej że bramę i drzwi właśnie już takie mamy... Na poniedziałek mamy dostać wycenę. elephant grey mi lepiej brzmi choć to pewnie jeszcze inna barwa szarego idę zobaczyć do was jak wygląda w bloku naszym mamy balustrady w tym kolorze i część elewacji, ale pewnie bym nie wzięła stolarki w takim kolorze, gdyby nie te drzwi w salonie, jakoś przykłuły mój wzrok ********************************************** a tymczasem taka sytuacja: przy okazji kilka fotek murka: tu te szalunki, na które zabrakło nam już betonu: w środku zapomniałam zrobić fotki,a ścianki działowe już dość wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 01.09.2018 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2018 U nas niestety pustki w temacie... ładowarka do lapka padła a z tel. kiepsko. Dla mnie to siwy nawet nie znam katalogowej nazwy, ale mi też wpadł w oko. W salonie Vetrex u nas w miasreczku był w nim HS zrobiony. Jedyne co to w tych profilach Veki nie pasuje to szerokie łączenie okleiny w narożniku. W oknoplaście mają to fajniej zrobione jak włosek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 01.09.2018 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2018 (edytowane) U nas niestety pustki w temacie... ładowarka do lapka padła a z tel. kiepsko. Dla mnie to siwy nawet nie znam katalogowej nazwy, ale mi też wpadł w oko. W salonie Vetrex u nas w miasreczku był w nim HS zrobiony. Jedyne co to w tych profilach Veki nie pasuje to szerokie łączenie okleiny w narożniku. W oknoplaście mają to fajniej zrobione jak włosek. Właśnie widzę że dziury jeszcze w dzienniku, ale już zamontowane tak? Katalogowej nazwy to ja tez nie znam, co najwyżej nr RAL Nie rzucily mi się w oczy te łączenia, mam nadzieję że będzie dobrze, my drutex wzięlismy. Edytowane 1 Września 2018 przez chilli banana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 02.09.2018 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Nawet właśnie jeszcze nie zamówione Miały być białe ale teraz po tej wizycie czekamy na wycenę tych siwych.... a czas leci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolw82 02.09.2018 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 U nas niestety pustki w temacie... ładowarka do lapka padła a z tel. kiepsko. Dla mnie to siwy nawet nie znam katalogowej nazwy, ale mi też wpadł w oko. W salonie Vetrex u nas w miasreczku był w nim HS zrobiony. Jedyne co to w tych profilach Veki nie pasuje to szerokie łączenie okleiny w narożniku. W oknoplaście mają to fajniej zrobione jak włosek. to sie nazywa zgrzew na nitkę i vetrex też go stosuje, wynika on z procesu produkcji, to roboty zgrzewają profile i wtedy jest on taki cienki, a jak ręcznie to jest szeroki nie estetyczny. wiecha super profi zrobiona, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 04.09.2018 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 to sie nazywa zgrzew na nitkę i vetrex też go stosuje, wynika on z procesu produkcji, to roboty zgrzewają profile i wtedy jest on taki cienki, a jak ręcznie to jest szeroki nie estetyczny. Panowie nie wiem o czym mówicie znaczy domyślam się, ale jakoś mi to nie przeszkadza, przynjamniej na razie wiecha super profi zrobiona, gratuluję dzięki, mama robiła, my byśmy pewnie takiej nie ukręcili ***************************************************** mały update: ceglana ściana w kuchni - małż nie jest zadwolony z efektu (poziome fugi 2mm mniejsze niż pionowe - really ), dla mnie bomba: na piętrze działówki już wysoko i od razu te pomieszczenia się większe wydają: spiżarnia też się robi: kotłownia: widok na całą klatkę schodową - od piwnicy po strop: wczoraj przyjechało okno dachowe, chwilę jeszcze musi poczekać: zamówiliśmy komin z nierdzewki szukamy kominka, pewnie weźmiemy od Piotra z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 05.09.2018 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Powiedz mężowi żeby sie napił piwa albo poszukał sobie jakiegos zajęcia bo sie nudzi i przemyśla. Pięknie wygląda ten poczatek ceglanej ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 05.09.2018 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Fuga w scianie wyglada super, natomiast... wiem jak potrafi przeklamywac obiektyw przy zdjeciu wiec zapytam: czy tam na srodku zdjecia jest delikatny garb bo widac jakby nie bylo poziomu juz od bloczka a potem na cegle? Pewnie zludzenie:)... ale jesli nie to to bym poprawil:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 05.09.2018 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 zamówiliśmy komin z nierdzewki szukamy kominka, pewnie weźmiemy od Piotra z forum Mogłabyś napisać coś więcej o tym kominie co jak do czego i zkąd ?? To jakiś tymczasowy ma być czy już docelowy ? Będzie widoczny, czy to jakiś wkład do ceramiki ? Też aktualnie poszukujemy jakiegoś komina do kozy, tylko my chcemy właśnie żeby był widoczny od piecyka do samego stropu/sufitu.... Poza tym to nie wiem czy twój mąż to nie jakiś cyborg ??!! Tu ściana, tam ścianka, w międzyczasie murek a w wolnej chwili jeszcze gdzieś beton wyleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 05.09.2018 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Powiedz mężowi żeby sie napił piwa albo poszukał sobie jakiegos zajęcia bo sie nudzi i przemyśla. Pięknie wygląda ten poczatek ceglanej ściany dzięki sam przeczyta, bo to mój najwierniejszy fan, jeśli chodzi o śledzenie dziennika Fuga w scianie wyglada super, natomiast... wiem jak potrafi przeklamywac obiektyw przy zdjeciu wiec zapytam: czy tam na srodku zdjecia jest delikatny garb bo widac jakby nie bylo poziomu juz od bloczka a potem na cegle? Pewnie zludzenie:)... ale jesli nie to to bym poprawil:) dzięki micbarpia, te cegły są mocno wyszczerbione, więc to może być złudzenie przez fugę tu fotka z trochę innej perspektywy, ja tam nic nie widzę, ale zobaczę, co małż powie Mogłabyś napisać coś więcej o tym kominie co jak do czego i zkąd ?? To jakiś tymczasowy ma być czy już docelowy ? Będzie widoczny, czy to jakiś wkład do ceramiki ? Też aktualnie poszukujemy jakiegoś komina do kozy, tylko my chcemy właśnie żeby był widoczny od piecyka do samego stropu/sufitu.... Poza tym to nie wiem czy twój mąż to nie jakiś cyborg ??!! Tu ściana, tam ścianka, w międzyczasie murek a w wolnej chwili jeszcze gdzieś beton wyleje _arek_ ja raczej dodaję zdjęcia co kilka dni, więc się kumuluje poza tym, ciasno nam w 5tkę na naszym mieszkaniu, więc siedzi na budowie od rana do wieczora nie żeby było luźniej, tylko żeby szybciej skończyć co nie komin mój mąż będzie murował z cegły, a wkład robimy na zamówienie z nierdzewki, nie będzie widoczny, choć takie mi też się podobają kominek z płaszczem wodnym, już docelowe wszystko robimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 05.09.2018 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 one-man job: teraz, jak nie ma rusztowania na tej klatce schodowej, to ta przestrzeń naprawdę robi wrażenie - niemal 10m wysokości pierwsza ściana działowa skończona kotłownia: @micbarpia, małż mówi, że było wybrzuszenie, zlikwidował ta ścianka nie pójdzie tak szybko, jak pustaki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 06.09.2018 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2018 OGŁOSZENIA parafialne jakby ktoś wiedział, czy na forum można od kogoś dostać dobrą cenę na rurki miedziane 28mm i kable elektryczne (YDYp 3x1,5 i 3x2,5) to bardzo proszę o info tu lub PW DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 06.09.2018 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2018 Sebcio coś tam taniej załatwia. A czy miedź to zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 07.09.2018 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2018 dzięki aiki sprawdzę ************************************************ dzisiaj mała fotorelacja z układania cegły – muszę to udokumentować, bo małż mówi, że to pierwsza warstwa nie na klęcząco tak w ogóle to myślałam, że on to tak cegła po cegle lepi dopasowuje, mierzy, a to kurczę normalnie zautomatyzowany proces na deskach odmierzone i zaznaczone kolejne poziomy sznurka/cegieł dwa pręciki i jechane no, teraz to już z górki a potem jeszcze komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 15.09.2018 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2018 krótki update w minionym tygodniu mało się działo na budowie, bo małż zdobywa szlify w nowym fachu na początek ściana dotarł zamówiony przez nas 13m komin (3,2k PLN) Pan Piotr @(Kominki Piotr Batura) doradził nam w sprawie kominka z płaszczem wodnym i tu zdaliśmy się całkowicie na jego doświadczenie i zakupiilśmy Romotop Heat W 2g 59.50.01 udało nam się znaleźć w cenie 5,5k PLN w zestawie była jeszcze rękawiczka żeby nie było, że tylko wciąż wydajemy i wydajemy sprzedaliśmy 320 sztuk naszych stempli po 4 i 4,5zł tym sposobem wpadło 1510 PLN do naszego budowlanego budżetu, czy mam pisać, że już to zagospodarowaliśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 15.09.2018 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Ściana miażdży system! Naprawdę extra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts