chilli banana 15.09.2018 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Ściana miażdży system! Naprawdę extra! dzięki Kamil za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 16.09.2018 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Sciana zajebista... super to wyglada!! Maz daje rade! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 16.09.2018 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Ściana zawodowa! Świetna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 16.09.2018 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Sciana zajebista... super to wyglada!! Maz daje rade! Ściana zawodowa! Świetna! dzięki Panowie jeszcze kominek będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 16.09.2018 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Niejeden fachman mógłby się uczyć od samorobów. Pomimo, że nie są to moje klimaty to fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 16.10.2018 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Niejeden fachman mógłby się uczyć od samorobów. Pomimo, że nie są to moje klimaty to fajnie wygląda. dziękuję ************************************************ witam po miesięcznej przerwie - problemy z laptopem, ale mam nadzieję, że uda mi się nagonić fotorelację za dużo w sumie się nie działo na budowie, bo fucha małża, która miała trwać dobry tydzien, przeciągnęła się do 3 tygodni, a jeszcze nie jest skończona nie mniej jednak, udało się zrobić schody do piwnicy, zalać betonem kolejną część murka oporowego i nadproża no i największa zmiana - mamy okna kuchnia: nasza sypialnia i widok na nasz wspaniały Trójmieski Park: kilka fotek na dziś, a od jutra postaram się nadgonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 16.10.2018 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Widoki cudowne. Pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 17.10.2018 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 Stukneli Cię na klamki. U mnie były razem z oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 17.10.2018 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 (edytowane) Widoki cudowne. Pozazdrościć. dziękuję Stukneli Cię na klamki. U mnie były razem z oknem. dali zniżkę ************************** nadrabiając zaległości - ściana z cegły jeszcze nieskończona, jedynie małż zrobił otwory na gniazdka i wywiercił dziury w cegłach na rurki szalunki pod beton: i po zalaniu: wyszło elegancko: zamówiliśmy 8m3 (1430 PLN), zostało dobre pół metra, ale podzieliliśmy się z sąsiadem pomagał wujas i znajomy, ja mialam swój udział w wyrównywaniu poziomu schodów masakra, jak to jest wysoko jak się tak stoi na krawędzi.. tutaj małż chce postawić ścianę, a pod schodami trzymać ziemniaki - zapomniał chyba, że może jemy z trzy kilo ziemniaków przez cały rok ale spoko, zawsze można wrzucić tam jakieś winko wylaliśmy też stopę (??) pod komin zakupiliśmy też papę na dach - jednak papa, nie membrana EPDM, membranę znaleźliśmy najtaniej po ok. 50zł/m2, za papę o dobrych parametrach i po zniżkach zapłaciliśmy ok. 16zł/m2 (5900 całość) przy dachu będąc, zakupiliśmy też grunt pod papę (410zł) i pomalowaliśmy tym śmierdzącym mazidłem, ale nie mam fotki tego etapu kupiliśmy też drewno do kominka (buk) 12m3 po 190zł (2200) zamontowaliśmy też kilka kamer, w tym zewnętrzne, żeby spać trochę spokojniej Edytowane 17 Października 2018 przez chilli banana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 17.10.2018 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 Elegancko to wyglada... ciekaw jestem zieleni u was dookola domu bo sama bryla stwarza juz ciekawe mozliwosci zagoapdarowania ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 17.10.2018 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 Elegancko to wyglada... ciekaw jestem zieleni u was dookola domu bo sama bryla stwarza juz ciekawe mozliwosci zagoapdarowania ogrodu dzięki micbarpia jak na razie zasadziliśmy 400 choinek i kilka drzewek owocowych pewnie lata miną, nim uporządkujemy teren dookoła, bo niestety już $$ się kończą, a tu jeszcze cały środek trzeba wykończyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 17.10.2018 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 Zaraz swieta to podreperujwxie budzet choinkami:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 17.10.2018 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 Zaraz swieta to podreperujwxie budzet choinkami:p taki jest plan ale to tak za 3-4 lata pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 18.10.2018 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 Montaż okien odbył się bezproblemowo, ekipa super się spisała, zostały kosmetyczne poprawki, ale to pewnie już po tynkach ich zaprosimy cóż, chłopakom nie chciało się rozstawiać rusztowania.. HS montowali bez szyby szyby przyjechały w takiej ramie: po raz pierwszy na budowie mój mąż chodził i patrzał a panowie pracowali: dzieciakom się podoba, choć trochę marudzą, że dookoła domu trzeba teraz chodzić ptaki zresztą też nam się po szybach tłuką.. bez tych naklejek dopiero będzie efekt wyjście na taras - klamkę zamontujemy w późniejszym etapie betonowe słupy zniknęly przy tych oknach: no i tymczasowe drzwi wejściowe - na nasze czekamy do grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 17.01.2019 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Witam po 3 miesięcznej przerwie. Nie nadrobię chyba waszych dzienników, ale mam nadzieję, że wszystkim idzie praca zgodnie z założeniami U nas niewiele się działo, powoli się rozkręcamy, zbieramy siły Z takich większych zmian, to w połowie grudnia doczekaliśmy się w końcu drzwi zewnętrznych Teraz bierzemy się za wiercenie otworów i elektrykę. Muszę też kupić skrętkę. Czy ktoś obeznany w temacie mógłby polecić dobrą jakościową skrętkę? Wyczytałam, żeby brać miedzianą, na coś jeszcze zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 18.01.2019 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Czy ktoś obeznany w temacie mógłby polecić dobrą jakościową skrętkę? Wyczytałam, żeby brać miedzianą, na coś jeszcze zwrócić uwagę? Proszę bardzo wg mnie najlepszy stosunek ceny do jakości. Już trochę tego położyłem i nie mam zastrzeżeń. Oczywiście są lepsze i droższe, ale w domu nie zauważysz różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 18.01.2019 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 dzięki Seba ten właśnie mam w koszyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 26.01.2019 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 czas odświeżyć dziennik, bo kurzem zarasta.. za dużo nie zrobiliśmy, więc szału nie będzie ukończona ściana z cegły: ściana w piwnicy - pierwotnie chyba małż nie miał w planie jej stawiać, ale tak będzie praktyczniej powstało takie pomieszczenie - nota bene najchłodniejsze w całym domu, bo nieogrzewane docelowo to pewnie będzie piwniczka, na razie tam nie wchodzę - przeraża mnie ta skrzynia piwnica w całej okazałości: i poprowadzona elektryka: jeden kibelek wmontowany w ścianę: na koniec jakżeby mogło zabraknąć - widok z naszej sypialni park trójmiejski zimą: a u nas na tapecie teraz kable elektryczne: dziś już zaświeciło światło w salonie - czuć dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolw82 27.01.2019 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Zajefajna ta piwnica, powierzchnia warsztatowa jak marzenie, bardzo dobre te posunięcie z upchaniem stelażu od wc w ścianie, zawsze mnie irytowały te odstające geberity od ściany, dlatego zrobiłem podobnie jak wy tyle ze przewidziałem to przy murowaniu i zrobiłem odrazu wnękę z bloczka 11,5cm zamiast 24cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 27.01.2019 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Właśnie sobie przypomniałem, że u siebie miałem te wnęki zostawić No cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts