Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualny, dla nas idealny ;)

Recommended Posts

Tak trochę jak by miało to latem grzać to zatopione w tynku będzie miało dużą bezwładność. 4 godz. szybciej włączyć aby poczuć ciepłą ścianę przez chwilę co się jest w łazience? jakoś drabinka z grzałką do mnie bardziej przemawia.

aiki, ja nie chcę czuć ciepłej ściany, tylko suszyć ręczniki ;)

nie przeszkadzają mi grzejniki wizualnie, więc mogą być, ta ściana to taki bajer bardziej i sprawdzenie czegoś nowego ;)

spytam jeszcze małża o te maty grzejne co zapodał agb, jak się na nie nie zdecyduje, to zamówię jakiś fajny grzejnik, bo i tak za dużo czasu schodzi na wszelkie rozkminy..

• Odpowiedzi 683
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

na budowie cisza chwilowo, małż zepsuł otwornicę, ale po 3 tygodniach w końcu wróciła z naprawy

na połowę kwietnia mamy wstępnie zamówione tynki - nie wiem jak się wyrobimy, bo w weekend na urlop jedziemy, wracamy pod koniec marca, więc małż chyba po powrocie zamieszka na budowie :lol2:

mamy wyceny na część hydrauliki - pompy, rurki miedziane, 4k, ale i tak już z rabatem, załatwiane przez osoby trzecie

doszły nam baterie do górnej łazienki - kupowałam na ali, super wykonanie, dostawa w jakieś 5-6 dni

trNuVB5.jpg

ipbxk6P.jpg

yOcwz7Z.jpg

TzIE7pw.jpg

Q6h8BeI.jpg

FBZcwrx.jpg

nie mam jeszcze pomysłu co do dolnej, może na urlopie coś się skonkretyzuje..

Tak trochę jak by miało to latem grzać to zatopione w tynku będzie miało dużą bezwładność. 4 godz. szybciej włączyć aby poczuć ciepłą ścianę przez chwilę co się jest w łazience?

A czemu akurat 4h, a nie np. 3,5 albo 5h :)

A co jeśli się okaże, że włókna węglowe osiągają 50*C w ścianie w 15minut - w środku gorącego lata? :cool:

Panowie @Pan Kejk i @aiki wyczuwam tu nutę nie wiem - sarkazmu??

rozumiem, że u was lato trwa od kwietnia do października i temperatury zawsze pozwalają na wysuszenie ręczników, u nas niestety jest czasem dość chłodno, dlatego też chcemy zainstalować grzejnik, który będzie można włączyć w takie chłodniejsze dni

jeśli jest to coś, z czego należy drwić, to sorry, nie kontynuujmy już tego tematu - dla nas jest to istotny aspekt wyposażenia łazienki - jak pisałam w bloku teraz nam brakuje możliwości włączenia grzejnika poza sezonem grzewczym, żeby przesuszyć ręczniki

doszły nam łączniki i ramki karlika i przy tych zostaniemy

prezentują się tak:

sCfWS2a.jpg

Nie masz obaw montowania baterii podtynkowych z ali?

Ja kupiłem Omnires i też uważam że jakościowo wyglądają bardzo dobrze, niewiele słabych opinii i przystępne cenowo. Dużo taniej prosto z Azji?

Posiadania dodatkowego grzejnika w łazience chyba nikt nie neguje. Dobry do suszenia ręczników. Jednak jeśli myślisz o szybkim nagrzaniu łazienki, żeby przyjemnie wyjść spod prysznica to pomyśl o dmuchawie (kurtyna powietrzna). Na alle od 119pln. Ja rozważam zakup.

Daniellos_ nie boję się, mamy teraz już 10 lat baterie, a kupowałam wtedy co mi się podoba - mamy deante, alveus i kompletny no-name za 100zł

jedyne co nam się szybko popsuło to termostat w panelu prysznicowym, ale do domu nie kupuję baterii z termostatem

ta bateria kranowa wyszła 150 zł już z doliczonym VATem

a zestaw prysznicowy z deszczownicą 30cm 450 zł też z VATem

ale w tym zestawie nawet słuchawka jest fajna ciężka, kupowałam dodatkowo słuchawki kludi i grohe za ponad 100 zł i to jakieś lekkie tworzywo jest, no ale wymienię tę z zestawu bo moje kludi i grohe mają więcej funkcji :lol2:

o nagrzewaniu łazienki dodatkowo nie myślałam, ale zobaczę z czystej ciekawości co to za kurtyny ;)

Panowie @Pan Kejk i @aiki wyczuwam tu nutę nie wiem - sarkazmu??

rozumiem, że u was lato trwa od kwietnia do października i temperatury zawsze pozwalają na wysuszenie ręczników, u nas niestety jest czasem dość chłodno, dlatego też chcemy zainstalować grzejnik, który będzie można włączyć w takie chłodniejsze dni

jeśli jest to coś, z czego należy drwić, to sorry, nie kontynuujmy już tego tematu - dla nas jest to istotny aspekt wyposażenia łazienki - jak pisałam w bloku teraz nam brakuje możliwości włączenia grzejnika poza sezonem grzewczym, żeby przesuszyć ręczniki

doszły nam łączniki i ramki karlika i przy tych zostaniemy

prezentują się tak:

sCfWS2a.jpg

Jestem tego samego zdania aby było coś więcej niż grzanie z kotła. Ja nie mam i brakuje.

Powyższa odp dotyczy 50*C w 15 min.

Jeśli uraziłem to przepraszam.

Jestem tego samego zdania aby było coś więcej niż grzanie z kotła. Ja nie mam i brakuje.

Powyższa odp dotyczy 50*C w 15 min.

Jeśli uraziłem to przepraszam.

nie, spoko, cenne rady zawsze w cenie :)

My postawilismy na drabinkę elektryczną, udało się znaleźć ładną retro w normalnych pieniądzach. Puszczona na czasówce będzie tylko dogrzewać ręczniki z rana i wieczorem

właśnie grzejnik elektryczny wydaje się najlepszym wyjściem, mimo że małż obstaje przy rurkach podtynkowych

kolejna rzecz, którą musimy przemyśleć na urlopie..

właśnie grzejnik elektryczny wydaje się najlepszym wyjściem, mimo że małż obstaje przy rurkach podtynkowych

kolejna rzecz, którą musimy przemyśleć na urlopie..

Byłyby zasilane niezależnie od CO? tylko wtedy jest opcja włączenia grzania/suszenia ręczników poza sezonem. Jak już wspomniałaś o suszeniu ręczników to moim zdaniem do tej roli nie będzie się nadawać ze względu na dużą bezwładność. W dodatku jak byłyby grzane z CO sterowanego centralnie to i dom dobrze izolowany to ta ściana nie będzie osiągac temp odpowiedniej do wspomnianego suszenia.

Elektryczny włączysz na chwilę wtedy kiedy potrzebne.

Byłyby zasilane niezależnie od CO? tylko wtedy jest opcja włączenia grzania/suszenia ręczników poza sezonem. Jak już wspomniałaś o suszeniu ręczników to moim zdaniem do tej roli nie będzie się nadawać ze względu na dużą bezwładność. W dodatku jak byłyby grzane z CO sterowanego centralnie to i dom dobrze izolowany to ta ściana nie będzie osiągac temp odpowiedniej do wspomnianego suszenia.

Elektryczny włączysz na chwilę wtedy kiedy potrzebne.

tam gdzieś wyżej pisałam, że mąż chce pod CWU podłączyć

musimy się z tym przespać, za dużo tych decyzji - ale żeby nie było - jedną mamy z głowy - przekonałam małża do rezygnacji z odkurzcza centralnego ;)

Daniel sprawdziłam te kurtyny, toż to farelka na suficie, w życiu bym nie pomyślała, że tak ładnie się nazywa :lol2:

tam gdzieś wyżej pisałam, że mąż chce pod CWU podłączyć

musimy się z tym przespać, za dużo tych decyzji - ale żeby nie było - jedną mamy z głowy - przekonałam małża do rezygnacji z odkurzcza centralnego ;)

Daniel sprawdziłam te kurtyny, toż to farelka na suficie, w życiu bym nie pomyślała, że tak ładnie się nazywa :lol2:

Witam,

ja mam w lazience zwykla kwoke, ktora daje mile ciepelko, bez kurtynowo-farelkowego przeciagu. Mysle, ze sa jakies fajne lampki na podczerwien, ale mi sie nie chcialo juz szukac.

• 1 month później...

znowu ponad miesiąc minął - szok... wróciliśmy z urlopu, niestety małż zawalony robotą, więc na budowie idzie pomału, ale zgodnie z harmonogramem - w przyszłym tygodniu ma wejść nasz człowiek od tynków

został nam do położenia kabel hdmi do projektora, kable głośnikowe oraz umiejscowić szafki podtynkowe do rozdzielaczy

jeśli chodzi o grzejnik w łazience, to będzie tradycyjna drabinka lub jej pochodna

jeśli chodzi o odkurzacz centralny, to pomogłam mężowi podjąć decyzję i zaoszczędzić mu pracy - sobie zresztą też ;)

lFuOOG8.jpg

mała rzecz a cieszy przy naszych trzech szogunach :wiggle: