aiki 23.04.2019 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Ta wełna w kominie powinna być wentylowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 23.04.2019 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Tynków CW nie trzeba gruntować. Ale lepiej to zrobić, bo nie wpijają tak wody ostro. Chociaż o tej porze roku to nie ma większego znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 23.04.2019 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Ta wełna w kominie powinna być wentylowana. aiki możesz rozwinąć, bo chyba nie rozumiem, o co chodzi.. Tynków CW nie trzeba gruntować. Ale lepiej to zrobić, bo nie wpijają tak wody ostro. Chociaż o tej porze roku to nie ma większego znaczenia o fajnie, że i takie opinie się tu trafiają myślę, że tak jest, inaczej facet nie utrzymałby się w deweloperce w dość małej jednak miejscowości, a na pewno nie byłby polecany, gdyby ludzie masowo zgłaszali reklamacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 23.04.2019 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 aiki możesz rozwinąć, bo chyba nie rozumiem, o co chodzi.. Zamurowaliście wełnę na amen. Zamkniecie od góry i będzie hermetycznie. Co do gruntowania to u mnie też nie było nawet o tym mowy - była rzadka obrzutka / szpryca i jest jak należy (już prawie rok ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.04.2019 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Zamurowaliście wełnę na amen. Zamkniecie od góry i będzie hermetycznie. Wilgoć zawsze dojdzie i będzie się kisić i wychodzić w postaci zacieków. Chili podejrzyj jak wygląda wentylacja w systemach kominowych z ceramiką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 24.04.2019 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 (edytowane) Zamurowaliście wełnę na amen. Zamkniecie od góry i będzie hermetycznie. Co do gruntowania to u mnie też nie było nawet o tym mowy - była rzadka obrzutka / szpryca i jest jak należy (już prawie rok ) tak właśnie u nas było zrobione Wilgoć zawsze dojdzie i będzie się kisić i wychodzić w postaci zacieków. Chili podejrzyj jak wygląda wentylacja w systemach kominowych z ceramiką. ok, zobaczę, choć mi się wydawało, że tam tak samo jest ta wełna upchana zobaczę jeszcze, co mąż na to ***************************** ok mąż na to: tam bedzie 600 stopni jak to mówią - pierwszy dom buduję się dla wroga.. mam nadzieję, że przy kolejnym będzie już mniej rozterek i błedów.. Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez chilli banana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seler2 24.04.2019 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Surowa cegła w środku bardzo ładna, taka autentyczna, kupowaliście nową czy rozbiórka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.04.2019 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Na samej górze będzie ze 30*C.Obym był w błędzie i nic u was się nie działo.Systemowe mają wentylację w narożnikach i ona działa. Całkiem mocno u mnie ciągnie tamtędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 24.04.2019 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Na pocieszenie powiem Ci, że też kombinowałem, kombinowałem i też wełnę szczelnie zamknąłem Tylko u mnie komin stalowy w pustaku obłożony wełną. Jak od dołu powietrze wejść nie będzie mogło, to o góry nie będzie wychodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 24.04.2019 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Surowa cegła w środku bardzo ładna, taka autentyczna, kupowaliście nową czy rozbiórka? dziękuję, stara cegła z rozbiórki jeszcze będzie ceglana ściana z kominkiem w salonie Na samej górze będzie ze 30*C. Obym był w błędzie i nic u was się nie działo. Systemowe mają wentylację w narożnikach i ona działa. Całkiem mocno u mnie ciągnie tamtędy. @aiki mamy namiary na speca od kominów, postaram się z nim pogadać,ale jakoś nie sądzę, że małż będzie chętny do rozbiórki, nawet jak mu ktoś powie, że będzie coś się dziać.. Na pocieszenie powiem Ci, że też kombinowałem, kombinowałem i też wełnę szczelnie zamknąłem Tylko u mnie komin stalowy w pustaku obłożony wełną. Jak od dołu powietrze wejść nie będzie mogło, to o góry nie będzie wychodzić. agb a celowo i świadomie zamknąłeś? ******************************************** ta budowa chyba zaczyna mnie przerastać - ciągle jakieś decyzje, o wszytkim trzeba myśleć, nie no z drugim domem zdecydowanie będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.04.2019 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 nie no z drugim domem zdecydowanie będzie łatwiej Z takimi tekstami długo nie pożyjesz. Stary Cię wykończy. A tak w ogóle też bym to zostawił. Jak się będzie babrać to się pomyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 24.04.2019 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Z takimi tekstami długo nie pożyjesz. Stary Cię wykończy. A tak w ogóle też bym to zostawił. Jak się będzie babrać to się pomyśli. w sensie, że mój mąż szacowny? on wie, że ja chcę dom dla siebie zbudować, cały czas mu mówię, że ten on pod siebie projektował **************************** mały update z budowy felerny komin już prawie wychodzi na zewnątrz przed świętami mąż jeszcze pociągnął rurki z wodą i tak oto mamy już wodę w piwnicy tu jeszcze tynki zrobione w piwnicy - piwniczka - drzwi do niej już kupiilśmy w leroy, małż pewnie w wolnej () chwili je osadzi, będzie elegancko, jak tylko ze stalowymi drzwiami może być i klatka schodowa: tam na dole widać krzesła - kuzynka kupiła nam je na giełdzie staroci po 20 zeta za sztukę, prezentują się niczego sobie na ścianie klatki schodowej chcemy położyć beton (architektoniczny??) - jakby ktoś się czymś takim bawił i może polecić sprawdzony produkt, to będę wdzięczna a dziś tyle dobra przyjechało: 36mb rurek, można działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 25.04.2019 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Z tego co pamiętam to zawsze mieliście wodę w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 25.04.2019 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 agb a celowo i świadomie zamknąłeś? Świadomie tak. Nie wiem czy celowo, po prostu nie miałem już do tego siły i zrobiłem jak było najprościej w moim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 25.04.2019 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Z tego co pamiętam to zawsze mieliście wodę w piwnicy a to nawiązujesz aiki do tego, jak nam woda stała, zanim zrobiliśmy strop? to było jesienią 2017 bo bieżącej nie mieliśmy chyba, nie mogłam żyć w takiej nieświadomości i zawsze do kranika na podwórku biegać.. Świadomie tak. Nie wiem czy celowo, po prostu nie miałem już do tego siły i zrobiłem jak było najprościej w moim przypadku. rozumiem ************************************* update - komin już na zewnątrz: małż dogrywa posadzkarzy - cena 26zł/m2, trochę drożej niż rok temu ale termin krótki - około 1,5 m-ca w ciągu zaledwie kilku dni rozkwitły drzewa, zazielenił się nasz park (muszę się wdrapać do sypialni i porobić fotki, bo jest pięknie) kwiaty w ogrodzie też cieszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 26.04.2019 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Za posadzki to cena za kompleksową usługę?? Jakiej grubości będą?? Unas też w końcu się zieloniutko zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 26.04.2019 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Za posadzki to cena za kompleksową usługę?? Jakiej grubości będą?? Unas też w końcu się zieloniutko zrobiło Arek, nie chcę cię wprowadzić w błąd, ale chyba będzie 7cm, małż chciał mniej na pewno (5cm) do okien chyba podawaliśmy 7cm w przyszły weekend ma być koleś od posadzek, to wtedy będziemy ustalać szczegóły a cena za kompleksową usługę, tak jak piszesz ***************************** dziś rozmawiałam ze znajomym, który się buduje metodą gospodarczą, tynki robił 2 lata temu za 14zł/m2 - mówi, że koleś mu marudził, bo już brał po 18zł/m2, ale ugadali się, a wiadomo - kaszub jak sie ugada, to trzyma cenę co za wzrost cen, nauczyciele by się ucieszyli z takich podwyżek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesio1712 26.04.2019 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Cena za posadzki jak i tynki... Szoook.Wczoraj dowiadywalem się cen na Warszawę. Tynk gipsowy 35-40 zl/m2, posadzki cementowe 40-45 zl/m2, a mówimy tutaj o bloku prawie 200 mieszkań.PS. Nie podziękowałem za odpowiedź o robocie odkurzajacym, więc dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 26.04.2019 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Cena za posadzki jak i tynki... Szoook. Wczoraj dowiadywalem się cen na Warszawę. Tynk gipsowy 35-40 zl/m2, posadzki cementowe 40-45 zl/m2, a mówimy tutaj o bloku prawie 200 mieszkań. PS. Nie podziękowałem za odpowiedź o robocie odkurzajacym, więc dziękuję! nie ma sprawy, polecam jakby co reda to jednak dziura w porównianiu do warszawy, nawet mieszkania w stanie deweloperskim można kupić za 4-5k/m2.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 27.04.2019 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Może i "dziurka" ale za to jaki klimat tam macie dookoła i nie mówię juz o samej Redzie U nas cenowo to tynki gips 17m2 posadzki to samo... Cena za robociznę oczywiście. U nas mierzylismy sobie wczoraj i wychodzi średnio około 10.5cm Tzn to jest poziom HSa ale my chcemy grubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts