Daniellos_ 20.01.2018 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Nie mają na stronie www zakładki z siecią punktów sprzedaży? U mnie są okna z witrażu i doczekałem się nawet wizyty montażystów na regulację. Po kilku miesiącach od montażu z 5 otwieranych okien jednego nie mogłem zamknąć, a dwa otwierały się z problemami. Nie mam porównania bo innych okien nie montowałem Jedno z otwieranych RR ma przedmuchy od strony zawiasów i czuć że ciągnie przy zamkniętym skrzydle. Fachowcy ocenili że to się da skorygować, ale trzeba rozeszklić, a tego przy ujemnych temperaturach nie robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 20.01.2018 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 (edytowane) Nie mają na stronie www zakładki z siecią punktów sprzedaży? U mnie są okna z witrażu i doczekałem się nawet wizyty montażystów na regulację. Po kilku miesiącach od montażu z 5 otwieranych okien jednego nie mogłem zamknąć, a dwa otwierały się z problemami. Nie mam porównania bo innych okien nie montowałem Jedno z otwieranych RR ma przedmuchy od strony zawiasów i czuć że ciągnie przy zamkniętym skrzydle. Fachowcy ocenili że to się da skorygować, ale trzeba rozeszklić, a tego przy ujemnych temperaturach nie robią. na stronie nie znalazłam, ale dostałam już namiary od przedstawiciela handlowego - w Gdyni 1 punkt, wysłałam zapytanie dzięki Daniellos za opinię, my mamy prawie same fixy, więc tak jakby problem z otwieraniem odpada mam nadzieję, że szybko ci się uwiną, jak skończą się mrozy ********************************* czy kojarzycie może, czy ktoś montował duże okno połaciowe w dachu płaskim? nie wiem skąd takie wielke okno wezmę (2100x2700) - Velux takich nie robi, czekam jeszcze na odp z Fakro bez kitu, wolałabym opracowywać plan zdobycia Machu Picchu, niż szukać tych okien Kojarzycie też jakiś dziennik budowy z dużym HSem? kiedyś czytałam, ale nie wiem u kogo to było (dla mnie taki modelowy dom - betonowe ściany, schodzy wiszące i biały pies - może ktoś kojarzy?) Edytowane 20 Stycznia 2018 przez chilli banana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 20.01.2018 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 (edytowane) biały pies - może ktoś kojarzy?) hehe to ecohouse u M.A.G.a to okno to ma byc na płasko ?? nie wiem czy ktokolwiek w takim rozmiarze zrobi takie okno, przynajmniej w rozsądnych pieniądzach. Pomyś ile będzie ważył sam pakiet, a jak na to jeszcze napada śniegu..... ktoś miał podobne okno.... pamiętam też betonowy blat w kuchni i fajny sufit w salonie... ale nie mogę sobie przypomnieć kto to był. EDIT: znalazłem Edytowane 20 Stycznia 2018 przez sebcioc55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 20.01.2018 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 hehe to ecohouse u M.A.G.a właśnie tak - dzięki sebcio55 to okno to ma byc na płasko ?? nie wiem czy ktokolwiek w takim rozmiarze zrobi takie okno, przynajmniej w rozsądnych pieniądzach. Pomyś ile będzie ważył sam pakiet, a jak na to jeszcze napada śniegu..... ktoś miał podobne okno.... pamiętam też betonowy blat w kuchni i fajny sufit w salonie... ale nie mogę sobie przypomnieć kto to był. EDIT: znalazłem okno montowane na płaskim dachu bo samo kno ma być z jakimś takim spadkiem, sferyczne albo kopuła mam nadzieję, że mój mąż pójdzie po rozum do głowy, jak zobaczy cenę tego okna dzięki za linka do domu architekta - wczoraj zaczęłam oglądać jego dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ACCel 20.01.2018 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 No i mamy sprzeciw - MPZP dopuszcza tylko zabudowę mieszkaniową jednorodzinną, a w jej ramach zabudowę usługową towarzyszącą. Zostaje nam zgłosić budowę ponownie, tym razem jako budynek gospodarczy - jest osobny punkt w MPZP odnośnie wysokości budynku gospodarczego - zacytuję go, w razie gdyby znowu mieliby odpisać, że tylko zabudowa mieszkaniowa i usługowa problemem znowu jest to, że jest to odrębna działka - chyba się przejedziemy do starostwa pogadać, jak to widzą Przyjrzyj się dokładnie co oznacza "usługowa", u mnie w studium MNU czyli mieszkaniowa i usługowa w ramach usług zawiera coś na temat usług rekreacji. Budynek rekreacji indywidualnej jak najbardziej by pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ACCel 20.01.2018 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 (edytowane) Zmiana sposobu użytkowania budynku gospodarczego zajmuje dużo formalności. Ale często nikt tego nie formalizuje. Inna opcja całkiem nielegalna to samowola budowlana. Przejście przez wszystkie szczeble sądów zajmie ze 3-5 lat;)http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/924579,prawo-budowlane-samowola-budowlana.html Edytowane 20 Stycznia 2018 przez ACCel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 21.01.2018 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Przyjrzyj się dokładnie co oznacza "usługowa", u mnie w studium MNU czyli mieszkaniowa i usługowa w ramach usług zawiera coś na temat usług rekreacji. Budynek rekreacji indywidualnej jak najbardziej by pasował. Problem w tym, że zabudowa usługowa towarzysząca jest dopuszczona tylko przy wcześniejszej lub równoległej realizacji budowy mieszkaniowej. Do tego jest zapis, że usługi mogą zajmować max.1 kondygnację użytkową budynków mieszkalnych. A budynek mieszkalny mogę chyba tylko wg projektu zbudować, z kierownikami itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 21.01.2018 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Zmiana sposobu użytkowania budynku gospodarczego zajmuje dużo formalności. Ale często nikt tego nie formalizuje. Inna opcja całkiem nielegalna to samowola budowlana. Przejście przez wszystkie szczeble sądów zajmie ze 3-5 lat;) http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/924579,prawo-budowlane-samowola-budowlana.html Samowola dla mnie odpada, brak legalizacji również. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło - zbudujemy domek na sprzedaż (tylko już z projektem) - i tak chcieliśmy te działki sprzedać, a myślę, że z domkiem mamy większe szanse na dobry deal Na chwilę obecną jednak priorytetem jest wykończenie naszego domu i przeprowadzka Potem będę myśleć dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 24.01.2018 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 (edytowane) Szybkie pytanie - okna WIKĘD - macie? polecacie? Wieczorem poszperam na forum, pewnie coś będzie, ale w międzyczasie jakby ktoś chciał się podzielić opinią, spostrzeżeniami etc. to proszę *************************************** ok, już sprawdziłam, wygląda to dobrze drzwi też ok - tyle, że chciałam z pochwytem, nie sadziłam, że on tyle kosztuje Edytowane 24 Stycznia 2018 przez chilli banana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 25.01.2018 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Za takie fanaberie się goli klienta. Jak pochwyt to i elektrozamek trzeba. Policzyli w ofercie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 25.01.2018 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Za takie fanaberie się goli klienta. Jak pochwyt to i elektrozamek trzeba. Policzyli w ofercie? nie sądziłam, że to fanaberia, tylko zwyczajnie alternatywa dla klamki W ofercie mam pochwyty z zastosowaniem elektrozaczepu i zasilacza oraz bez, zobaczę co małż powie na te ceny, ale raczej zdecyduję się na tradycyjną klamkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 25.01.2018 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Klamka jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 25.01.2018 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Klamka jest ok. tak tak zwłaszcza, gdy w cenie pochwytu można mieć geberit z miską - jak tak na to spojrzeć, to taki pochwyt to faktycznie fanaberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 26.01.2018 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Ja płaciłem 350, a elektrozamek z zasilaczem chyba wytargowałem. Lubię takie ficzery, a elektrozamek daje dodatkowe możliwości kontrolowania alarmem czy innym systemem np arduino/raspberry przy zabawie w inteligentny dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 26.01.2018 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Ja płaciłem 350, a elektrozamek z zasilaczem chyba wytargowałem. Lubię takie ficzery, a elektrozamek daje dodatkowe możliwości kontrolowania alarmem czy innym systemem np arduino/raspberry przy zabawie w inteligentny dom. ja bym chciała, bo podoba mi się wizualnie chyba jednak zrezygnuję z tego pomysłu, bo jeszcze doktorat z alarmu i inteligentnego domu będę musiała zrobić, a kurde już nie mam na to czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 28.01.2018 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Rozmawialiśmy dziś ze znajomym, co się elektryką zajmuje - i mówi, że za podstawową instalację 10k mamy liczyć no to dzwonimy do drugiego, który się elektryką zajmuje i mówi, ze przynajmniej 10k serio serio rozciągnięcie kilometra kabla tyle kosztuje? to jaki jest koszt 'smart' domu czy jakiś takich bajerów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 28.01.2018 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Rozciągnąć to każdy głupi potrafi, weź to połącz i zrób porządnie razem z pomiarami o odpowiedzialnością Ogólnie samo rozłożenie przewodów nie jest trudne i można to zrobić samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 28.01.2018 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Coś spora ta cena. A co w jej ramach właściwie jest? Sensowny projekt, wykonanie i materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 28.01.2018 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Rozciągnąć to każdy głupi potrafi, weź to połącz i zrób porządnie razem z pomiarami o odpowiedzialnością Ogólnie samo rozłożenie przewodów nie jest trudne i można to zrobić samemu no tak, zamierzamy sami położyć te kable wszystkie.. tak rozmowa zeszła na nasz projekt, więc pogadaliśmy o cenach Coś spora ta cena. A co w jej ramach właściwie jest? Sensowny projekt, wykonanie i materiały? projekt mamy, więc samo wykonanie i podłączenie, no i materiały (z piwnicą to 3 poziomy więc pewnie z 4-5k?) w każdym razie, kable będziemy kłaść sami, a co do reszty, to mamy dostać wycenę, to napiszę coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 29.01.2018 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Rozdzielnica i przewody to ok 5tys. Zależy jak rozbudowany projekt macie na tych 3 poziomach Spokojnie można samemu, ale już na etapie rozkładania przewodów trzeba się pilnować. Wszystko dobrze oznaczac żeby bałaganu nie było, bo 2x robota będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts