Mr A 03.02.2018 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 To ja tylko potwierdzę, to co wyżej napisane Aczkolwiek w tym momencie jeszcze okien do samego sufitu nie mam, ale po montażu sufitu podwieszanego już tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 03.02.2018 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 To ja tylko potwierdzę, to co wyżej napisane Aczkolwiek w tym momencie jeszcze okien do samego sufitu nie mam, ale po montażu sufitu podwieszanego już tak będzie dobrze, ża małż nie zagląda mi do dziennika póki co, nastawiamy się do obniżenia okien do 2400mm ale lecę zobaczyć wasz dziennik, moje klimaty zdaje się *************************** pytanie jeszcze do tych, co przed nami - macie kominki z płaszczem wodnym? jakie kominy do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 03.02.2018 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Po co I dlaczego płaszcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 03.02.2018 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Po co I dlaczego płaszcz? nie pytaj, nie chcę wiedzieć, chcę tylko znaleźć właściwy komin zdaje się, że ma ogrzewać inne pomieszczenia, dlatego z płaszczem wodnym, ale mogę dopytać małża, jak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 03.02.2018 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171465-Kominek-jaki-komin-czym-podłączyć-gdzie-wyczystka Ze stali 1.4404, ale generalnie warto temat przeczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 03.02.2018 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171465-Kominek-jaki-komin-czym-podłączyć-gdzie-wyczystka Ze stali 1.4404, ale generalnie warto temat przeczytać. dzięki agb lektura na 75 stron? czasu panie brak.. ok, sprężę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 05.02.2018 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 ZACZYNAMY sezon 06/02/2018 na jutro zaplanowane rozprowadzenie kabli i podłączenie lamp w piwnicy nic, że akurat w największe śniegi, uhhh dobrze, że to nie ja będę marzła.. W niedalekiej przyszłości na tapecie: - zasypanie wykopu do połowy - ogłoszenia na FB "przygarnę ziemię" nic nie dały - znowu kilka tysi do piachu pójdzie - dalsze prace przy układaniu styropianu na zewnętrznej ścianie piwnicy (w tej chwili jest ułożony tak do połowy) - kupno BK i kleju - rozpoczęcie murowania zaplanowaliśmy na początek marca - oby mrozy już ustąpiły - szalunki stropu (parter - lanie betonu w 2 turach) Do murowania i szalunków weźmiemy chyba kogoś do pomocy, żeby prace szły szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocbeat 06.02.2018 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 A z kominem do kominka już coś wiesz?Zaraz muszę kupić i się zastanawiam czy brać systemowy z wkładem ceramicznym i jak coś to kiedyś się wsadzi w to stal czy kupić same bloczki z keramzytu i wkład stalowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 06.02.2018 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 W temacie, który wyżej podałem polecany są bloczki + wkład stalowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 07.02.2018 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 A z kominem do kominka już coś wiesz? Zaraz muszę kupić i się zastanawiam czy brać systemowy z wkładem ceramicznym i jak coś to kiedyś się wsadzi w to stal czy kupić same bloczki z keramzytu i wkład stalowy tak jak pisze agb - stalowy, bez sensu w naszej sytuacji ceramiczny, bo to wywalanie 2x kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocbeat 07.02.2018 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Ok ale rura będzie w pustakach systemowych plus wełna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 07.02.2018 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Ok ale rura będzie w pustakach systemowych plus wełna? pewnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 07.02.2018 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Nastała jasność te kable takie wiszące to ponoć tylko tymczasowo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 07.02.2018 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Kable tymczasowe, a oświetlenie? U mnie w zasadzie wykończeniówka a jeszcze żadnego światła nie mam Finalne już gdzieś tam są - największy dramat to oświetlenie przedpokoi... i wybór kinkietu do łazienki pod prysznic - źli panowie dzień wcześniej mi wykupili w LM, i tego oświetlenia już w ofercie nie mają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 07.02.2018 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Kable tymczasowe, a oświetlenie? U mnie w zasadzie wykończeniówka a jeszcze żadnego światła nie mam Finalne już gdzieś tam są - największy dramat to oświetlenie przedpokoi... i wybór kinkietu do łazienki pod prysznic - źli panowie dzień wcześniej mi wykupili w LM, i tego oświetlenia już w ofercie nie mają... to jest piwnica, pozwalam mojemu mężowi urządzić tak, jak chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 13.02.2018 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Zamówiliśmy beton komórkowy i klej BK po sąsiedzku, czyli H+H, a klej Baumit. Będzie będzie zabawa będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 14.02.2018 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Witam się w dzienniku Kawał dobrej roboty! Świetnie to wygląda. Są bloczki, teraz robota będzie szła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 18.02.2018 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Witam się w dzienniku Kawał dobrej roboty! Świetnie to wygląda. Są bloczki, teraz robota będzie szła dziękuję bloczki będą jutro, a z robotą jednak trzeba poczekać, bo mrozy trzymają.. ******************************** krótki update - 1568 bloczków 24cm, 400 12cm i 42 worki kleju + kaucja za 48 palet => 14 230zł bloczki H+H gęstość 600 w cenie 7,2 dzięki zniżkom kuzyna budowlańca dobra passa nam sprzyja - znalazł nam się kupiec na 2 nasze działki - uznałam to za zrządzenie losu, bo ze 3 lata temu chcieliśmy sprzedać działki i wtedy jakaś agencja umieściła ogłoszenia, a że nic w necie nie ginie - jakiś koleś znalazł te stare ogłoszenia, odnalazł nas i wygląda na to, że zawrzemy transakcję w ten oto sposób uda nam się sfinansować część budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 18.02.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Gratuluję. Zastrzyk gotówki nie do pogardzenia Ja mam jutro mieć kolejne spotkanie z potencjalnymi kupcami mieszkania. Jestem dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 18.02.2018 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Gratuluję. Zastrzyk gotówki nie do pogardzenia Ja mam jutro mieć kolejne spotkanie z potencjalnymi kupcami mieszkania. Jestem dobrej myśli. dzięki i powodzenia Daniel ja potencjalnych kupców mieszkania upchnęłam na przyszłą niedzielę, ale z mieszkaniem tak szczerze to mi się nie spieszy póki trwa rok szkolny - no jeśli będą nalegać, to sprzedam, ale nastawiłam się już psychicznie na wyprowadzkę w wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts