Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualny, dla nas idealny ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 683
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To ja tylko potwierdzę, to co wyżej napisane ;) Aczkolwiek w tym momencie jeszcze okien do samego sufitu nie mam, ale po montażu sufitu podwieszanego już tak będzie ;)

dobrze, ża małż nie zagląda mi do dziennika ;)

póki co, nastawiamy się do obniżenia okien do 2400mm

ale lecę zobaczyć wasz dziennik, moje klimaty zdaje się :)

pytanie jeszcze do tych, co przed nami - macie kominki z płaszczem wodnym?

jakie kominy do tego?

ZACZYNAMY sezon 06/02/2018 :lol2:

na jutro zaplanowane rozprowadzenie kabli i podłączenie lamp w piwnicy

nic, że akurat w największe śniegi, uhhh dobrze, że to nie ja będę marzła..

W niedalekiej przyszłości na tapecie:

- zasypanie wykopu do połowy - ogłoszenia na FB "przygarnę ziemię" nic nie dały - znowu kilka tysi do piachu pójdzie :bash:

- dalsze prace przy układaniu styropianu na zewnętrznej ścianie piwnicy (w tej chwili jest ułożony tak do połowy)

- kupno BK i kleju - rozpoczęcie murowania zaplanowaliśmy na początek marca - oby mrozy już ustąpiły

- szalunki stropu (parter - lanie betonu w 2 turach)

Do murowania i szalunków weźmiemy chyba kogoś do pomocy, żeby prace szły szybciej.

A z kominem do kominka już coś wiesz?

Zaraz muszę kupić i się zastanawiam czy brać systemowy z wkładem ceramicznym i jak coś to kiedyś się wsadzi w to stal czy kupić same bloczki z keramzytu i wkład stalowy

tak jak pisze agb - stalowy, bez sensu w naszej sytuacji ceramiczny, bo to wywalanie 2x kasy

Kable tymczasowe, a oświetlenie? :) U mnie w zasadzie wykończeniówka a jeszcze żadnego światła nie mam ;) Finalne już gdzieś tam są - największy dramat to oświetlenie przedpokoi... i wybór kinkietu do łazienki pod prysznic - źli panowie dzień wcześniej mi wykupili w LM, i tego oświetlenia już w ofercie nie mają...

Kable tymczasowe, a oświetlenie? :) U mnie w zasadzie wykończeniówka a jeszcze żadnego światła nie mam ;) Finalne już gdzieś tam są - największy dramat to oświetlenie przedpokoi... i wybór kinkietu do łazienki pod prysznic - źli panowie dzień wcześniej mi wykupili w LM, i tego oświetlenia już w ofercie nie mają...

to jest piwnica, pozwalam mojemu mężowi urządzić tak, jak chce :lol2:

Witam się w dzienniku :) Kawał dobrej roboty! Świetnie to wygląda. Są bloczki, teraz robota będzie szła :)

dziękuję :) bloczki będą jutro, a z robotą jednak trzeba poczekać, bo mrozy trzymają..

krótki update - 1568 bloczków 24cm, 400 12cm i 42 worki kleju + kaucja za 48 palet => 14 230zł

bloczki H+H gęstość 600 w cenie 7,2 dzięki zniżkom kuzyna budowlańca :wiggle:

dobra passa nam sprzyja - znalazł nam się kupiec na 2 nasze działki - uznałam to za zrządzenie losu, bo ze 3 lata temu chcieliśmy sprzedać działki i wtedy jakaś agencja umieściła ogłoszenia, a że nic w necie nie ginie - jakiś koleś znalazł te stare ogłoszenia, odnalazł nas i wygląda na to, że zawrzemy transakcję

w ten oto sposób uda nam się sfinansować część budowy

Gratuluję. Zastrzyk gotówki nie do pogardzenia :)

Ja mam jutro mieć kolejne spotkanie z potencjalnymi kupcami mieszkania. Jestem dobrej myśli.

dzięki i powodzenia Daniel :yes:

ja potencjalnych kupców mieszkania upchnęłam na przyszłą niedzielę, ale z mieszkaniem tak szczerze to mi się nie spieszy póki trwa rok szkolny - no jeśli będą nalegać, to sprzedam, ale nastawiłam się już psychicznie na wyprowadzkę w wakacje :lol2: