Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w aranżacji małej łazienki

ZGR001

Recommended Posts

Witam

Chciałbym prosić Was o pomoc w rozmieszeniu urządzeń sanitarnych oraz wyposażenia w łazience na dole, ponieważ wszystkie moje koncepcje jakoś nie leżą mi. Chciałbym mieć w niej:

prysznic 90x90 cm

umywalkę z szafką 55x65cm (GxS)

wc 80x40 cm (GxS)

pralkę 55x60 cm (GxS)

no i wiadomo jeszcze kosz na bieliznę, lustro nad umywalką, wieszak na ręczniki, uchwyt na papier toaletowy, szafkę na rzeczy przechowywane w łazience gdzieś jeszcze musi być miejsce na jakiś mały grzejnik.

Nie wiem czemu nie mogę dodać zdjęcia. Łazienka ma wymiar 177x258cm. W dolnym prawym rogu jest okno 60cm na przeciwko okna są drzwi 80cm - okno oraz drzwi są na krótszym boku.

Jak tylko będę mógł dodać zdjęcie to dodam, ma może ktoś pomysł dlaczego nie mogę dodać ( tu mi się udało dodać - http://forum.muratordom.pl/showthread.php?313291-Wznowienie-budowy-po-40-latach?)

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez ZGR001

• 2 months później...

Taka propozycja: Blat pod oknem (o ile to możliwe, bo nie ma podanej wysokości na jakiej mieści się parapet), pod którym znajduje się pralka, kosz na bieliznę i szafka wszystko można zabudować). Pod oknem umywalka. Lustra na wymiar znajdują się na lewej ścianie obok umywalki i nad blatem za pralką. Taki układ powiększy optycznie nieduże wnętrze. Płytki na ścianie warto ograniczyć do minimum (tylko w kabinie prysznicowej), a całe wnętrze pomalować farbą Kuchnia-łazienka z dodatkiem srebra. To wystarczająco zabezpieczy ściany ale nie „przeciąży” wnętrza.

04-09-2017--09.jpg

Pozdrawiam serdecznie,

E-rzecznik FFiL Śnieżka