domino89 26.06.2017 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Witam,Mam działkę która jest budowlana nie w całości lecz częściowo ponieważ jest staw i rów ma ona 25 arów. Chciałam dokupić ziemię obok mnie która wynosi koło 20 arów jest to działka rolna teraz pytanie brzmi czy mogę wziąć ją na siebie ? Od razu zaznaczę że nie jestem rolnikiem a osoba od której chce kupić jest obca dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 26.06.2017 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 1. Raczej mało prawdopodobne aby była to działka rolna, bo minimalny podział działek rolnych to 30 arów (3.000m2) 2. Działki do 30 arów (3.000m2) nie podlegają ograniczeniom ustawowym - czyli może kupić każdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts