maciuspala 26.06.2017 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Już prawie byłem zdecydowany na dachówkę Brass Celtycka Cisar a tu pojawiła się wizja super ceny na dachówkę Creaton Profil S, to podstawowa wersja Euronit-u.I teraz mam problem co wybrać z kasą krucho ale dach ma służyć lata....tylko kto na niego będzie patrzył za rok czy dwa. Będzie kolor grafit i jeśli nie będzie problemów z montażem to nikt nie będzie pamiętał co było tam położone.A cena kusi ......0,65 zł taniej na sztucę niż Brass, a i gąsiory sporo tańsze.Czy mieliście kiedykolwiek problemy z Euronitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 26.06.2017 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Troche nie na temat ale może Cie zainteresuje - 4 lata temu kupiłem dachowke braas rubin 11V. Docelowo miała być inna tez braasa ale Pan sprzedawca odradził, bo była to końcówka produkcji. W tym roku dokupywałem na drewutnie... i okazało się, zaprzestają produkcje/sprzedaż tej dachówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 26.06.2017 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Akurat to nie końcówka produkcji tylko moją firma handluje Brassem ale był strzał z tanią betonowką na stan.Wzięli tego kilka tirów i zostało ostatnie 4 dachy.I poszło by to w na prawdę dobrych pieniądzach.Jutro będę miał kilka sztuk na przymierzenie na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 26.06.2017 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 beton jak beton, nic ciekawego...osobiście gdybym dysponował ograniczonym budżetem na dach spytałbym o Robena Monzę. To ceramika jako taka;)Z Euronitem miałem sporo broblemów ale nie tyle co z IBF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 26.06.2017 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 (edytowane) beton jak beton, nic ciekawego...osobiście gdybym dysponował ograniczonym budżetem na dach spytałbym o Robena Monzę. To ceramika jako taka;) Z Euronitem miałem sporo broblemów ale nie tyle co z IBF Z Robena podoba mi się czarna glazura ale cena jest dość wysoka.Z uwagi na oszczędzanie jednak będzie beton, już prawie zamówiłem Brassa a tu z za rogu wychylił się Euronit. Różnica na samej dachówce to ponad 1000 zł. Tylko że jak porownam Euronita do Lumino z Brassa to niby ta sama półka a różnica w cenie będzie niewielka. Jutro pomacam Euronita i Cisara który leży mnie na wystawce. Jakoś mnie nie boli że nie będę miał ceramiki nie jest mi szczęścia potrzebna. Jakie miałeś problemy z Euronitem? Akurat Roben wśród ceramiki z modelem Monza ma jeden z najgorszych opinii....akurat u mnie się najwięcej sprzedaje ale dekarze narzekają że krzywa.A Brassa wszyscy chwalą. Edytowane 26 Czerwca 2017 przez maciuspala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 26.06.2017 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 To nie mój wątek: wybór między flakami a kiszkami;) Nie będę poruszał tematu Euronitu bo wątek już kiedyś się przewinął. Napisałem że gdybym miał wybierać między betonem a Monzą wybrałbym ,,kiszkę,,. A ci dekarze co tam narzekają na krzywą dachówkę klinują czasami dachy, czy cena za wykonanie nie przewiduje takiego luksusu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 27.06.2017 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 I problem się rozwiązał....przyłożyłem dachówkę Euronit do Brassowieskiego Cisara.....i w życiu czegoś takiego na dach nie dam:-)Wolę już dołożyć ten 1000 zł i mieć dużo ładniejszą dachówkę. Ogromna różnica na żywo.Temat zamknięty szkoda czasu na rozważania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigSack 12.07.2017 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Wszystkie produkty betonowe o których pan pisze, to jest BRASS czy Euronit to produkty dobrej jakości. Oba produkty są trwałe i na pewno będą służyły panu przez długie lata. Obecnie producenci dachówek betonowych prześcigają się w okazaniu swojej wyższości nad konkurencją, a sprawa jest bardzo prosta. Czy wybierze pan BRASS'a, Euronit czy IBF to nie popełni pan żadnego błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts