Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybór dachówki

maciuspala

Recommended Posts

Już prawie byłem zdecydowany na dachówkę Brass Celtycka Cisar a tu pojawiła się wizja super ceny na dachówkę Creaton Profil S, to podstawowa wersja Euronit-u.

I teraz mam problem co wybrać z kasą krucho ale dach ma służyć lata....tylko kto na niego będzie patrzył za rok czy dwa. Będzie kolor grafit i jeśli nie będzie problemów z montażem to nikt nie będzie pamiętał co było tam położone.

A cena kusi ......0,65 zł taniej na sztucę niż Brass, a i gąsiory sporo tańsze.

Czy mieliście kiedykolwiek problemy z Euronitem?

Troche nie na temat ale może Cie zainteresuje - 4 lata temu kupiłem dachowke braas rubin 11V. Docelowo miała być inna tez braasa ale Pan sprzedawca odradził, bo była to końcówka produkcji. W tym roku dokupywałem na drewutnie... i okazało się, zaprzestają produkcje/sprzedaż tej dachówki...

beton jak beton, nic ciekawego...osobiście gdybym dysponował ograniczonym budżetem na dach spytałbym o Robena Monzę. To ceramika jako taka;)

Z Euronitem miałem sporo broblemów ale nie tyle co z IBF

Z Robena podoba mi się czarna glazura ale cena jest dość wysoka.Z uwagi na oszczędzanie jednak będzie beton, już prawie zamówiłem Brassa a tu z za rogu wychylił się Euronit.

Różnica na samej dachówce to ponad 1000 zł.

Tylko że jak porownam Euronita do Lumino z Brassa to niby ta sama półka a różnica w cenie będzie niewielka.

Jutro pomacam Euronita i Cisara który leży mnie na wystawce.

Jakoś mnie nie boli że nie będę miał ceramiki nie jest mi szczęścia potrzebna.

Jakie miałeś problemy z Euronitem?

Akurat Roben wśród ceramiki z modelem Monza ma jeden z najgorszych opinii....akurat u mnie się najwięcej sprzedaje ale dekarze narzekają że krzywa.A Brassa wszyscy chwalą.

Edytowane przez maciuspala

To nie mój wątek: wybór między flakami a kiszkami;) Nie będę poruszał tematu Euronitu bo wątek już kiedyś się przewinął. Napisałem że gdybym miał wybierać między betonem a Monzą wybrałbym ,,kiszkę,,. A ci dekarze co tam narzekają na krzywą dachówkę klinują czasami dachy, czy cena za wykonanie nie przewiduje takiego luksusu?

• 2 weeks później...
Wszystkie produkty betonowe o których pan pisze, to jest BRASS czy Euronit to produkty dobrej jakości. Oba produkty są trwałe i na pewno będą służyły panu przez długie lata. Obecnie producenci dachówek betonowych prześcigają się w okazaniu swojej wyższości nad konkurencją, a sprawa jest bardzo prosta. Czy wybierze pan BRASS'a, Euronit czy IBF to nie popełni pan żadnego błędu.