Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekracyjna czy rekreacja na budowlanej?

borys895

Recommended Posts

Witam.

Temat ma charakter luźno doradczy dla osoby niezdecydowanej, być może jest tu ktoś bardziej doświadczyny, kto miał takie dylematy.

Chodzi za mną kupno działki, w okolicach jezior położonych niedaleko mnie i mojej pracy.

Bliskość jezior sprawia, że są to tereny naprawdę atrakcyjne. Rozglądałem się dłuższy czas po czym biorę pod uwagę:

działka rekreacyjna, ok 15 a, położona bardzo blisko jeziora, ok 250 m w linii prostej, ok 300 drogą, kształt prostokąta, woda i prąd blisko, bez kanalizacji, cena ok 40 tysięcy do targowania. MINUS-TA DZIAŁKA NIE JEST BUDOWLANA

działka budowlana, 25 arów, położona dalej od głównego jeziora - 4,5 km, bliżej mniej atrakcyjnych, kształt prostokąta, woda i prąd blisko, bez kanalizacji, cena 50 tys. bez targowania. MINUS- TA DZIAŁKA JEST DALEKO OD JEZIORA.

O co właściwie chodzi? Rozum podpowiada, że budowlana- możliwość budowy w przyszłości, sprzedaży, 5 km to nie tak dużo i tak dalej i tak dalej.

Nastawiam się na rekreację, rowery, jeziora, i przede wszystkim na odwiedzanie przez rodzinę, ich dzieci,a w przyszłości moje, na bogate życie towarzyskie...czy w takiej odległości nie czyni to tej działki zwykłej, wiejskiej? Z kolei rekreacyjna bardzo blisko jeziora, na zwykły domek letniskowy z dużym tarasem..no glupieję i nie mogę się zdecydować.

Dodam, że planuję tak na jednej i drugiej postawić mały domek letniskowy.

Co Wy byście doradzili w tej sytuacji? Co w przyszłości będzie więcej warte? (powstaje tutaj ogrom działek przy jeziorach)

Czy 5 km to tak dużo do jeziora, z małymi dziećmi? Co się bardziej opłaci?

Pozdrawiam, mam nadzieję, ze nie złamałem żadnego punktu regulaminu.

-