Pyciek87 27.06.2017 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Witam, Stanąłem przed wyborem metody izolacji stropu i potrzebuję porady, co wybrać. Stropu mam około 120m2, żelbet 25cm. Na tym stropie na razie będzie strych, ale w przyszłości kto wie, może powstanie tam jakiś pokój zabaw, sypialnia albo coś jeszcze innego. Przez długi czas byłem przekonany, że strop ocieplę wełną na której zrobię podłogę z płyt OSB. Ale koszt płyt, desek do zrobienia rusztu i ilość pracy przeraża. Teraz wpadłem na pomysł, że położę na strop folię, styropian i zrobię normalną posadzkę betonową. Jest to rozwiązanie trochę tańsze i o wiele szybsze. Macie jakieś inne pomysły jak to zrobić tanio i niekoniecznie szybko? Czy może lepiej nie ocieplać stropu na strychu tylko ocieplić dach? Pomyślałem, że najpierw ocieplę strop a w przyszłości (jak już tam zamieszkam) ocieplę dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 28.06.2017 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Jak w przyszłości masz zamiar ocieplić dach to lepiej jak zrobisz to teraz a strop zostaw tak jak jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts