sinkler 27.06.2017 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Dzień dobry wszystkim, jako nowy user na wstępie chciałem się z Wami przywitać Zwracam się do forumowiczów z następującym zagadnieniem. W najbliższym czasie mam szansę się stać właścicielem pewnej nieruchomości. Na tejże nieruchomości posadowiony jest m.in. podwójny garaż o długości ok 5,5 m. Garaż nie ma ściany działowej, oba stanowiska na samochody znajdują się w jednej płaszczyźnie. Jak się pewnie domyślacie to tytule wątku, problem jest z długością garażu. Dłuższa osobówka się do niego nie mieści. I tutaj moje pytanie: Czy przebudowa garażu polegająca na wyburzeniu tylnej ściany, następnie przedłużeniu ścian bocznych o ok 1,5 - 2 m i następnie postawieniu tylnej ściany będzie w pełni funkcjonalna, czy z jakichś powodów jest to zły pomysł? W jaki sposób połączyć istniejącą posadzkę z nowym fragmentem? Zostawić coś a la dylatację? W jaki sposób połączyć ściany (zbudowane albo z pustaków albo ze zwykłych cegieł, pewność co do materiału będę miał dopiero po nabyciu nieruchomości i skuciu części tynku) żeby dobudowany fragment był w pełni spójny z pozostałą częścią murów? Serdecznie dziękuję za wszelkie wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redd 28.06.2017 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Nic nie napisałeś o przekryciu. Garaż ma płaski stropodach, dach drewniany? Ważne też jak wyglądają fundamenty, bo przedłużone ściany boczne (i tylna) będą musiały mieć swoje podziemne fragmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts