markkk 28.06.2017 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Witam Mam pytanie o dylatacje. Ogólnie dylatację będą w każdych drzwiach i między salonem a kuchnią i salonem a holem tak na krawędzi kolorów każdego pomieszczenia. Ale Czy dawać w holu dodatkowe dylatacje tak jak zaznaczyłem na czerwono w załączniku, albo jakoś inaczej?(salon poszerzony, z wymiaru 430 na 480cm kosztem sąsiedniego pokoiku). Dodam tylko że cały dom będzie ogrzewany podłogówką, styropian ułożyłem już 16cm EPS100 w 2 warstwach, posadzka będzie z miksokreta o grubości ok 8-9cm żeby docisnąć ten styropian (czytałem że im grubszy ocieplenie na podłodze to musi posadzka być ciut grubsza żeby docisnąć go). I mam dylematy czy dawać dodatkowe dylatacje w holu, nie chce żeby jakieś pęknięcia poźniej uszkodziły mi podłogówkę albo płytki, a w holu jak widać po wymiarach jest dość wąsko a długo (zaleca się dylatacje gdy stos jednego boku do drugiego wynosi więcej jak 2:1 a tu jest ponad 5m na 1,15m ). Podłoga w holu to płytki albo panele. Podłogówkę będę układał sam. pozdrawiam Marek Edytowane 28 Czerwca 2017 przez markkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts