danio711 28.06.2017 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Znajomy parkieciarz polecił mi, abym użył dobry klej do parkietu i zaznaczył, że dla mnie ponoć najlepszy będzie klej jednoskładnikowy na bazie silanu (cokolwiek to jest). Mam podłogówkę i będę robił to sam więc wolałbym uniknąć błędów na starcie. Poczytałem też trochę i ponoć ważne jest też to, aby klej był gęsty, bo trzyma wtedy kształt po szpachli i powienien być elastyczny ze względu na naturalną "pracę" drewna. Od siebie dodam, że wolałbym aby nie śmierdział a takim miałem już kiedyś do czynienia, gdy robiłem dawno temu podłogi w piwnicy - nie pamiętam dokładnie nazwy - stare dzieje. Po wstępnym researchu znalazłem coś takiego : http://podlogi24.net/bona-klej-parkieciarski-bona-r848t,-wygodny-!!-silanowy,-1.skladnikowy-15kg-o_l_5970.html teoretycznie brzmi dobrze, ale wolę się dopytać, czy to dobra opcja - i czy ktoś z Was już z tego korzystał, jeśli tak to proszę o opinię i ewentualne uwagi lub dobry zamiennik -- ważne, aby nie było tam więcej rozpuszczalnika niż samego kleju. Nasłuchałem się wielu ludzi od podłóg, każdy mówi co innego, a ja potrzebuje coś co dla mnie będzie najlepsze, mogę zapłacić więcej ale niech to będzie dobre dla osobny mniej wprawnej... proszę o pomoc Edytowane 4 Lipca 2017 przez danio711 dodałem kilka info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 02.07.2017 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 Cześć, na początku zaznaczę, że będę sam robił podłogi w domu, aby zaoszczędzić na fachowcach. Chcę wyłożyć drewnianą podłogę w pokoju komputerowym (takie jakby biuro) 30m kwadratowych. Znajomy parkieciarz polecił mi, abym użył dobry klej do parkietu lub klej do podłóg drewnianych ale może też być klej do deski barlinckiej i zaznaczył, że klej na bazie silanu (cokolwiek to jest) będzie najlepszy. Chodzi mi o to, aby był porządnej firmy, bardzo wygodny w pracy, aby sam klej nie rozpływał się (zachował wzór szpachli ząbkowanej), nadawał się na ogrzewanie podłogowe i aby był jednoskładnikowy i nie śmierdział (a taki już spotkałem, gdy robiłem podłogi w piwnicy- jak zacząłem ogrzewać to waliło strasznie- nie pamiętam dokładnie nazwy, ale wcisnął mi ten klej doradca klienta w Majstrze). Kolega właśnie powiedział mi, abym kupił klej bona , ten http://podlogi24.net/bona-klej-parkieciarski-bona-r848t,-wygodny-!!-silanowy,-1.skladnikowy-15kg-o_l_5970.html ), tylko wolę się dopytać, czy to dobra opcja- i czy ktoś z Was już z tego korzystał, jeśli tak to proszę o opinię i ewentualne uwagi lub dobry zamiennik. ważne, aby nie było tam więcej rozpuszczalnika niż samego kleju. Nasłuchałem się wielu ludzi od podłóg, każdy mówi co innego, jeden powiedział mi nawet, że mam użyć silikonu... proszę o pomoc porozmawiaj z doradcą firmy Renove mają klej SMP elastic 300 do desek warstwowych i MS elastic400 do desek litych. Oba jednoskładnikowe na ogrzewanie podłogowe Trzymają ząb, dobrze (lekko) się rozprowadzają na podłożu. Kleje sprawdzone. Starać się wykleić deskę w 100% spodu... Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro221 04.07.2017 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Kolega polecił ci zdecydowanie najlepszy klej. Bona R848T jest znakomity. Wszytko co napisałeś idealnie oddaje to jaki jest. Zdecydowanie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danio711 28.07.2017 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 Kolega polecił ci zdecydowanie najlepszy klej. Bona R848T jest znakomity. Wszytko co napisałeś idealnie oddaje to jaki jest. Zdecydowanie polecam. troszeczkę czasu minęło, klej kupiłem zabrałem się do pracy i nie miałem czasu na skończenie podłogi. Pochłonął mnie remont dachu, który zerwała ostatnia nawałnica i wiatr! Ale ten klej ma długi czas przydatności (18 miesięcy), a w dodatku nic mi nie zaschło, bo był dostępny również w małych opakowaniach tj. 8,4kg i takie dwa sobie kupiłem, jeden zużyłem a drugi czeka na otwarcie! Jak skończę robić to podeślę zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts