Jaromsky 28.06.2017 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Cześć! U moich rodziców jest zamontowana od lat stara wanna (ma jakieś 25 lat). Duży, generalny remont łazienki planowany jest za rok. Wanny nie można wymienić, bo jest na stałe połączona z boazerią. Jeśli ją ruszę to będę musiał wszystko rwać, więc odpada. Tymczasem kilka dni temu dół wanny puścił rdzę z zarysowań na samym dole. Poradźcie proszę co zastosować i jak temat ogarnąć by nie odnawiać totalnie całej wanny (niepotrzebna inwestycja kasy i czasu), ale zabezpieczyć jej dół (szczególnie te ubytki, które puszczają rdzę) by nie kąpać się w syfie Chciałbym zabezpieczyć ubytki lub cały dół + po utwardzeniu np. położyć na dół białą matę antypoślizgową. W sieci widziałem sporo sprayów z lakierem do powierzchni emaliowanych. Widziałem też sztyfty zaprawkowe do emalii. No, ale nie wiem co wybrać najlepszego co nie zajmie zbyt dużo czasu i będzie miało ręce i nogi. Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaromsky 29.06.2017 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Może ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 29.06.2017 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Moim zdaniem przeszlifować skorodowane miejsca (oczyścić z rdzy) i nałożyć zaprawkę na emalię - najtańsze i najszybsze rozwiązanie na ten moment. Dobrze odtłuszczona powierzchnia i zaprawka będzie się trzymać. U mnie tak oczyszczone miejsce "trzyma się" już trzeci rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 04.09.2017 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Najlepiej byłoby odświeżyć wannę emalią, np. olejno-ftalową Emalią SUPERMAL®, która przykryje także powierzchnie żeliwne, bo sądząc po wieku wanny, może być ona wykonana z żeliwa. Przygotowanie powierzchni i sposób aplikacji farby znajduje się w opisie na opakowaniu. Powodzenia! Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts