Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tajemniczego Skarbu Osowej

Pagin

Recommended Posts

toż to prawdziwe skarby ukryte ....Krolewna Osowa warta grzechu ,zapewne ,skoro Król tak nieprzytomnie zdesperowany ziemie dla Niej zdobywa .....a niewiasta owa wiele wdzięku posiada, chyba po Rodzicielce odziedziczone, bo wszelakie złe moce przed dnią umykają....czytadło na dlugie jesienne wieczory....... :D

"Troszkę marudząca Królewna", to troszkę to takie chyba naciągane jest, a i ktoś się chyba odmładza. Nie powinno byc "troszkę marudząca Królowa"? :roll:

No KroyenaTY się faktycznie mnie czepiasz :lol: , a hym.... Królowa to taka czy ja wiem ... :roll: forma hym.... pełna powagi i stabilności - a ja taka nie jestem , mam raczej" pełny ruchu" charakter - więc nijak mi to nie pasowało .... :wink:

osowa Król teges to raczej z Królową 8)

z Królewną zakrawa co najmniej o kazirodztwo :oops:

a w stadium początkowym także o kochanie dzieci inaczej :evil:

Musisz pamiętać, że niektóre osoby to Twój dziennik dzieciom na dobranoc czytają, a to ogromna odpowiedzialność. Stare konie to zrozumieją, a dzieciaki się mogą zacząć dopytywać, a gdzie mamusia Królewny, czy ona na pół sierotka (że się tak wyrażę :wink: )? A z tego co wiem to Królowa operatywna jest, no i zawsze można dopisać, że Królowa mimo powagi urzędu jaki piastowała wielce krotochwilna była. Np. lubiła drażnić ryby, zwłaszcza hasłem: "Ryby to kumple nie żarcie." Nadto nowoczesne Królowe się etykiety dworskiej za bardzo nie trzymają (patrz Di, lub jakaś skośnooka) wię możesz być Królowa. :wink:

Wiesz co Kroyena :p długo zastanawiałam się nad Twoją dedukcją ....w sumie i masz rację

Ale pomimo wszystko nie widzę się jako Królowa - to takie pompatyczne , :wink: naprawdę ... nie wiem co zrobić z tym fantem , może ankietę? :roll:

Niech ludziska zadecydują jak ma być a ja się podporządkuję :lol:

Buziale