cob_ra 29.10.2017 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 (edytowane) dryfix czy inny materiał ważne żeby dobrać odpowiednią ekipę która z danego materiału dobrze wybuduje Mam 2 znajomych co stawiali z ceramiki, jeden budował sam, byłem na kilku wizytach, znajomej budowała firma. Oba domy firma na W. Nie chodzi o to abym się chwalił ekipą stawiającą czy to że mam drogiego Ytonga i Silkę, chodzi o to że u mnie odpadu praktycznie nie było, każda paleta 100% całe sztuki. U znajomej kupka przed domem resztek, stłuczek i uszkodzonych pustaków, kumpel jako że sam stawiał starał się ile się da wykożystać. Ale narzekał na materiał. Jedni jak i drudzy byli u mnie i chwalili równość powierzchni ścian. U niech byłem i faktycznie była różnica. Wiadomo tynk pokryje wszystko. Znajomej wieje lekko z puszek. Dla mnie wybór był prosty bk i silka. Ponownie wybrałbym albo to samo, albo pustaki styropianowe. Edytowane 29 Października 2017 przez cob_ra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 29.10.2017 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 jakoś mam z porothermu i może miałem na cały dom ze 5 szt. odłupanych poza tym i tak to poszło na zwrot bo było to na jednej palecie żadnych pęknięć jak na tym filmiku może teraz za szybko wypalają nie wiem budowałem w tamtym roku także może jeszcze mieli zapas a teraz to ponoć wszędzie wszystkiego brakuje i wypalają na szybko...nie skłaniałem się typowo ku porothermie po prostu mój budowlaniec z tego budował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 29.10.2017 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 nie skłaniałem się typowo ku porothermie po prostu mój budowlaniec z tego budował i to jest najważniejszy błąd. To twój dom a nie murarza, jego jest tylko robota, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 29.10.2017 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 A i zapomniałem dodać, u mnie firma brała taką samą kasę czy z ceramiki czy z innego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 29.10.2017 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 błąd to będzie jak ci murarz naobiecuje że zrobi z wszystkiego a potem tam krzywko tam źle docięte tu troszkę ściana krzywa i co zrobisz wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.10.2017 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 To z ceramiki sie muruje inaczej, niz z innych materialaw ?Akurat w mojej okolicy to domy z BK, czy silikatu wygladaja rowniej i estetyczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 29.10.2017 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 raczej inaczej niż na dryfix chyba że budowałeś dom z BK na piance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 29.10.2017 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 bo tamte z porothermu są krzywe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.10.2017 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 raczej inaczej niż na dryfix chyba że budowałeś dom z BK na piance Nie mam domu z BK . Natomiast jesli jest ekipa, ktora daje rade z ceramika na piance, to dlaczego nie mialaby dac rady z silikatem, czy BK na kleju ? Mieszkalem z domu z ceramiki i dla mnie to ostatni w kolejnosci material, po ktory bym siegnal. No, przedostatni, bo przed szkieletem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 28.06.2018 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 To z ceramiki sie muruje inaczej, niz z innych materialaw ? Akurat w mojej okolicy to domy z BK, czy silikatu wygladaja rowniej i estetyczniej. Estetyka to pojęcie conajmnuej względne. Domy bez izolacji są wg mnie dużo ladniejsze niż z tego białego podobno cieplejszgo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.06.2018 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Tylko, ze takiego nie wybudujesz.Zastanawiam sie, w czym ładniejszy jest dom "bez izolacji", jesli jest pokryty takim samym tynkiem, co dom z izolowanymi ścianami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.06.2018 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Jak dlamnie 1 Silka2Porotherm3. Gaz4. Drewniak Mam porotherm ale teraz budowałbym z silikatu ze względu na akumulację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 02.07.2018 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 Piszecie o tych pęknięciach w pustakach ceramicznych. Byłem dzisiaj na składzie. Tam znalazłem pustaki firmy na W. i na L, a kilka dni temu u kuzyna oglądałem pustaki firmy na C. z miasta na K. Wszystkie pustaki miały pęknięcia takie jak na znanym filmiku, może nie aż tyle ale na pierwszy rzut oka były widoczne. Więc teraz sie zastanawiam czy to są jakieś wady fabryczne czy po prostu "ten typ tak ma" Z tych wszystkich pustaków te na W. wydały mi się jakby najbardziej "mięsiste" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts