Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki Porotherm 25 Wienebergera

Recommended Posts

Przecież rózne hurtownie mają różne marże, rózne ceny zakupów u różnych produxentów, ceny transportu sie roznia w zależności od odległości do producenta.

Poza tym z takim podejsciem to przecież i tak wybierzesz np okna z szybami wytapianymi z ukopanego obok piasku :)

Ehhh ludzie, no i po co te złośliwości. Przecież wiadomo że większość materiałów kupię normalnie jak wszyscy, a to co mogę bo mam zakłady produkcyjne na miejscu kupię u siebie. Nie widzę w tym nic złego ani dziwnego. Czy Wy nie wolicie wspierać lokalnych producentów? Ja tak wolę. I tak, wiem skąd będę miała wydobywany piach- z naszej żwiorowni. Co nie znaczy że konkretną wełnę, dachówkę czy cegłę elewacyjną, których u mnie nie produkują mogę taniej kupić w innym miejscu, niż najbliższe składy budowlane. Oczywiście łatwiej będzie mi kupić towar w skałdzie na miejscu- nie trzeba płacić z góry, szybciej dostarczą. Ale jeśli nie zrobią mi rabatu tak dobrego jak np. na allegro to sorry- nie będę przepłacać (acha, transport przy tak dużej ilości zamówienia często jest gratis, np. na wełnę, która jedzie bezpośrednio od producenta do każdego miejsca w kraju:))

No i właśnie o to mi chodzi, o prównanie różnych cen w hurtowniach i składach w całym kraju. Bo jak u mnie będzie drożej niż gdzie indziej nawet z transportem to zamówię sobie przez internet. Bez łaski. Po prostu nie chcę zostać wyfrajerowana;)

Edytowane przez Tomaszs131
Łączenie postów.