Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wydmuch z odkurzacza za elewację -jak wykonać?

Adaxis

Recommended Posts

• 2 weeks później...
Obciąłem rurkę równo z elewacją i założyłem gniazdo wyrzutowe. Nie musiałem mocować kołków oraz przykręcać gniazda ponieważ bardzo ciasno wchodzi na rurkę. Podczas pracy odkurzacza przez uchylne klapki wylatuje praktycznie czyste powietrze pod takim ciśnieniem, że nic nie osadza się na elewacji. Mam nadzieję, ze rozwiałem Twoje wątpliwości. Pozdrawiam

W domu mam latem 22-23 C, jak na dworze 35 C to w garażu jest 26-27C ( czasem jak zaparkuje rozgrzany samochód albo dwa to cieplej ) , jak wdmuchuję powietrze z domu do garażu( fakt że po przejściu przez odkurzacz i tak się nieco ogrzewa ) to raczej chłodzi garaż niż ogrzewa . PS. może słowa o chłodzeniu garażu były nieco na wyrost i tak naprawdę to powietrze z domu chroni silnik OC przed przegrzaniem .

• 2 weeks później...

Witam panowie mam pytanie odnośnie węża chowanego w ścianie system hide-A-hose . Kobieta się upiera chce mieć i już, muszę przygotować rury centralnego odkurzacza i po jednym zestawie na piętrze i jeden na parterze.Gotowe zestawy hide a hose mają gniazda ,łagodne kolanka ,wąż ssący ale nie mają rur pytanie czy rury z tych gotowych zestawów z aledrogo będą pasowaly do systemowych kolanek hidehose. Drugie pytanie czy wąż ssący 12m potrzebuje też dwunastu metrów rury by się w niej schować.?

Pozdrawiam SM

Już znalazłem.

ad1 tak

ad2 potrzebuje 10% więcej

Edytowane przez Michalgosc
Dopisek