krzycho 26.07.2002 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2002 slyszalem o tynkach wew. ozdobnych gdzie szukac informacji jak je klasc,(najpierw normalny tynk a potem ozdobny czy tylko ozdobny ??? ) gdzie je kupic?Kto wie cos na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafio 12.08.2002 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2002 Widziałem "tynk z minionej epoki" nakłada się go w różnych kierunkach szpachelką dołączoną do pojemnika - wygląd coś w stylu starogreckim. Pojemniki są z polskimi napisami ale to jest produkowane prawdopodobnie na licencji francuskiej czy włoskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.08.2002 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2002 Dobre! Ale jak to się nazywa i czy nakłada się na zwykły tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafio 13.08.2002 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2002 nazwa na pojemniku to "Tynk z minionej epoki", nie wiem natomiast jakie są możliwości jego zastosowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 13.08.2002 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2002 widziałam takie tynki na targach budowlanych -wyposażenia wnętrz w Łodzi ,proponuję odwiedzić następne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho 14.08.2002 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 dzieki za wiadomosci ,szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek__ 27.08.2002 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2002 Takie tynki można obejrzeć i kupić w Castoramie (przynajmniej w Katowicach). Są ich co najmniej 2 rodzaje. Ja także planowałem ich położenie, ale ostatecznie zdecydowałem się na coś innego.Arteko - jest to specjalna farba, którą nanosi się rozcierając na ścianie kolejne warstwy. Na koniec można całość pokryć woskiem. Uzyskuje się podstarzaną, cieniowaną ścianę - efekt świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 01.09.2002 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2002 Aha znalazłam reklamę tych tynków . Wejdż na stronę http://www.hartline.com.pl. Pozdrowienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho 01.09.2002 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2002 Dzieki za pomocc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 02.09.2002 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2002 Jezeli już się zdecydujesz na ich położenie to daj znać jak Ci wyszły , Podobno można je kłaść samemu widziałam 01.09.2002r w programie łodzkiej 3 "Podaj cegę " . Może ja również je wybiorę do przedpokoju i klatki schodowej wygladają super. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 03.09.2002 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Też oglądałam ten program. Kobitka, która o tych dekoracyjnych tynkach mówiła ma w Łodzi firmę zajmującą się wnętrzami. Mam jej adres, więc jeśli ktoś byłby zainteresowany moe przesłac namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramona 09.09.2002 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2002 Też oglądałam program 1 września "Podaj cegłę" w którym miła pani pokazywała jak się nakłada tynki ozdobne. Szczęka mi jednak opadła kiedy zajrzałam na reklamowaną tu stronę http://www.hartline.com.pl i ściągnęłam cennik. 1m stiuku(materiał + robocizna) kosztuje od 90zł. do 170 zł. To znaczy, że mogę sobie zrobić np. ściany w holu "już" za 5000zł. To jest chora cena !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 01.10.2002 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2002 no właśnie - odświeżam temat. czy tynki strukturalne można zrobić tylko taką specjalistyczną masą za cholernie ciężki pieniądz???! chciałam mieć cuś takiego w części salonu i w korytarzu - ale tynkarz stwierdził, że ze zwykłego tynku czegoś takiego nie wyczaruje i robi na gładko pomocy! [ Ta Wiadomość była edytowana przez: yemiołka dnia 2002-10-01 10:31 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 01.10.2002 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2002 U mnie tynkarz zrobił tynk normalny, którego zabroniłam szlifować. Mam więc już strukturę nierówną, na którą zamierzam położyć właśnie farbę "przecierkę". mam nadzieję, że chropowata, nierówna struktura tynku razem z odcieniami farby da podobny efekt jak te drogie cuda. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Missia 19.11.2002 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Jeżeli mieszkacie w okolicach Warszawy polecam tanich i naprawę solidnych tynkarzy! Stiuki robią tak pięknie jak nikt inny ... Telefon kontaktowy: 0-601 24 23 80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 05.07.2003 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2003 Ja chcialbym odswieżyć temat. Czy nie ma innego sposobu zrobienia powiedzmy nieco tanszego stiuku. Ceny w tym studio wydają mi się przewrócone na głowe. Czy ktoś wie, czy można (i czy sie da) to samemu zrobic? Gdzie trzeba kupić materiał? Jesli cos wiecie to powiedzcie prosze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 07.07.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Ja właśnie realizuję swój projekt w jednym z małych biurowców w Wa-wie.Na ścianach robią się tynki ozdobne z masy reliefowej.Polskiej firmy.W najtańszej wersji 1m2 kosztuje (materiały)tzn relief + barwnik 5,00 - 14,00 zł.Mam swojego wykonawcę który robi to naprawdę dobrze i nie drogo.Firma nazywa się Fox Dekoratora efekty można zobaczyć tuhttp://www.fox-dekorator.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość karolka:) 12.07.2003 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 juz dawno przestalam uzywac tynkoow ozdobnych. zamienilam je na klej atlas - swietnie sie trzyma!latwo sie kladziedobrze wygladama piekny kolor, a jak ktos nie lubi szarosci to mozna go z latwoscia zamalowac.goraco polecam- wielokrotnie wyproobowane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 12.07.2003 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 Karolka: powiedz cos wiecej o tym prosze....Z góry dziękuję..i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.07.2003 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 .....co mam powiedziec? klej atlas do przyklejania kafelkoow do sciany. wytnij sobie kawalek plyty kartonowo gipsowej i sproobuj na sucho. sprecyzuj pytania ------------- proste materialy rulez! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts