rigmec 03.07.2017 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 Będę dobudowywać ganek w systemie szkieletu drewnianego i chciałbym go postawić na płycie, bo dom ma bardzo płytkie fundamenty, ok. 50 cm. Budowa będzie na zgłoszenie i nikt ode mnie projektu nie wymaga, wykonawca też mówi że wylewali płyty i jak chcę to zazbroją mi ją jak pod dom z silki i da mi 50 lat gwarancji.Zastanawiam się jednak czy zamawiać projekt czy nie. Jedyny problem jest z terminem bo wlaśnie do mnie zadzwonił, że mógłby zrobić to w przyszłym tygodniu a nie wiem czy da się zamówić projekt tak szybko.Pomóżcie. Lać czy nie lać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 03.07.2017 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 a z czego będzie powierzchnia ganku? bo jeśli wyłożony drewnem to płyta nieco bez sensu... ja mam wszystkie tarasy jako lane płyty... za wysoko mi wylali i teraz nie mieści mi sie na tym deska na legarach....jesli ganek to system słupków drewnianych to wystarczy betonowy słupek pod drewnianym słupkiem... mam zamiar kupić taki ganeczek w leroy merlin, dostawic do drzwi małego pomieszczenia dostępnego z zewnątrz. i choc nawet mam tam wylana płytę to oparcie słupków wyjdzie poza płytą, wlasnie na betonowych wkopanych klockach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rigmec 03.07.2017 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 W sumie nie napisałem. Ganek chcemy zrobić większy tak 5x5. Ma to być coś w rodzaju przeszklonej werandy ale z jak najlepszą izolacją i kryty dachówką. Na tyle duży żeby można było posiedzieć tam wiosną i jesienią a zimą utzymać temperaturę tak z 10 st.C. Płyta ma być przygotowana na ewentualną rozbudowę bo choć takiej nie planujemy to w przyszłości być może zmienimy koncepcję i przedłużymy dom ale również jako szkielet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 03.07.2017 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 mi ekipa lała takie 5x5m wg swojego widzimisie, nie żądali rysunków... nawet nie pamiętam czy brałam udział w decyzjach o zbrojeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rigmec 03.07.2017 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 Pod ganek czy pod dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts