Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mocowanie wieszkaów ES do profili CD 60

Recommended Posts

Witam.

Mam pytanie odnośnie wkrętów potrzebnych do połączenia wieszaków ES z profilem CD 60. Przeczytałem juz wiele artykułów i w większości z nich odradza sie używania wkrętów samo wiercących. Większość fachowców zaleca używanie wkrętow LN 3,5X9,5MM. Problem w tym że takich wkrętów nie mogę nigdzie znaleźć. W sklepach typu Castorama,Obi,itd są takie ale wszystkie samo wiercące. Moje pytanie czy moglibyście polecić mi wkręty z jednego z wyżej wymienionych sklepów. Oczywiście wiem że można zamówic z internetowych sklepów ale chciałbym coś co mogę kupić w sklepie stacjonarnym a Castorama i Obi są blisko. Dodam tylko że posiadam wkręty samo wiercące i nie bardzo jestem przekonany do nich gdyż po przykręceniu wieszaka moim zdaniem wkręt nie trzyma za dobrze .

Masz racje, te wkręty z wiertełkiem nie nadają się do wiercenia w cienkich profilach, ponieważ rozwiercają za bardzo otwór i gwint słabo trzyma. Najlepiej kup w sklepie metalowym na wagę zwykłe blachowkręty z łbem talerzykowym o rozmiarze chyba 4,0 x9,5, one bez problemu wchodzą w profile. Polecam ci też zapoznanie się z artykułem poniżej, na dole masz też zdjęcie właściwych wkrętów]. Pozdrawiam.

http://http://porady-montera.eu/jakie-wkrety-do-przykrecania-profili-cd-do-wieszakow-bezposrednich