monka 11.09.2004 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2004 Zlożylam wniosek o ustalenie warunków zabudowy dla dzialki rolnej . Po dwóch tygodniach otrzymałam pismo z gminy, w którym proszą mnie o umowę lub inny dokument potwierdzający dostawę poszczególnych mediów (do wniosku dołączyłam kopie warunków technicznych od kazdego z wymaganych zakładów) zgodnie z ustawą o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym a ściślej z art. 61 ust. 1 pkt 3 (istniejące lub projektowane uzbrojenie terenu z uwzględnieniem ust. 5 jest wystarczające dla zamierzenia budowlanego) z uwzględnieniem ust. 5 (warunek o którym mowa w ust. 1 pkt 3 uznaje się za spełniony, jezeli wykonanie uzbrojenia terenu zostanie zagwarantowane w drodze umowy zawartej między właściwą jednostką organizacyjną a inwestorem). Czy ktoś już to przerabiał? Nie bardzo wiem o jaka umowę może chodzić a z tego co wiem to umowę podpisuje sie po wykonaniu przyłącza. Proszę o pomoc jak z tego wybrnąć i dostać wymarzone warunki zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.09.2004 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2004 to tzw. wstepne zapewnienie dostawy mediów - taka umowe mozesz podpisac juz teraz z odpowiednimi jednostkami: energia, gaz itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 11.09.2004 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2004 Nie rozumiem tylko po co mam podpisywac wstępne umowy na dostawę mediów, przedłożyłam warunki technicze z których jasno wynika że jest możliwość dostawy mediów do mojej dzialki. To nie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.09.2004 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2004 to sa warunki techniczne dociagniecia i podpiecia mediow, dostawa to inna sprawa wg urzedasow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 13.09.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 No, niestety, ale chyba bedziesz musiala dostarczyc te wstepne umowy. To zalezy glownie od interpretacji urzednikow. Ja zlozylam sam wniosek bez zadnych warunkow technicznych, zadnych zapewnien itp. i warunki zabudowy dostalam. Co urzad, to inaczej sprawa wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts