bachus_ 05.07.2017 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Witam serdecznie,Zamierzam kupić piec na ekogroszek. Myślę o Kotle GALMET KWPD (17kW podajnik lewy).Czy ktoś może coś powiedzieć o tych kotłach? Jakieś opinie? Dzięki z góry.Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 05.07.2017 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 A jaki masz dom? (m2, ocieplenie ścian, dachu, podłogi) wentylację. Ponieważ 17 kW wydaje sie dość dużo. Z tego co kojarzę jak robiłem rozeznanie przed zakupem swojego kotła to Galmety raczej do najwyższej półki nie należą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bachus_ 05.07.2017 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Dzięki za odpowiedź. Piec przeznaczony dla moich rodziców do domu z piwnicą - do ogrzania parter i piętro. Dom niecieplony, stara instalacja pamiętająca jeszcze Niemca (człowiek od instalacji dwóch ostatnich pieców mówi, że da radę podłączyć nowy piec do tej instalacji - wiadomo, że lepiej by było wymienić i ocieplić dom). 17kW - sporo energii idzie "w gwizdek", ucieka przez nieocieplone ściany, strych). Mówisz, że Galmety średnie? Jakieś są z nimi problemy? Tam konieczny jest podajnik z lewej strony, nie ma inaczej miesca.Samo podłączenie do komina to spora zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.07.2017 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Jeden znajomy z galmetem miał problem często mu przeciekał. Nie handluję i nie montuje kotłów wiec odnośnie różnych modeli moja wiedza jest dość ograniczona. Na tym forum popularne są raczej inne kotły( RBR,Ogniwo, Skamp).Tutaj policzysz sobie zapotrzebowanie na ciepło budynku http://cieplowlasciwie.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bachus_ 06.07.2017 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Dziękuję za pomoc, obadam temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romek83 23.09.2017 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Mój znajomy ma zamontowany kocioł z Galmetu i nie ma z nim żadnego problemu.Myślę, że tak ze wszystkim zawsze się trafi jakiś bubel i nie ma znaczenia jaki to producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts