agb 05.07.2017 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 (edytowane) Szukam wkrętarko-wiertarki akumulatorowej i widzę, że modele podobnych parametrach z udarem kosztują podobnie(niewiele drożej) od modeli bez. Póki co przeglądałem ofertę DeWalta i Metabo. Czy warto brać model z udarem? Wiem, że do wiercenia to normalna wiertarka z udarem. Chodzi mi czy udar we wkrętarko-wiertarce akumulatorowej wystarczy do wywiercenia czasem jednej dziury w silikacie/betonie, czy raczej jest to dodatek, który nawet do tego się nie nadaje i pierwszy się zepsuje. Edytowane 6 Lipca 2017 przez agb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 06.07.2017 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Nikt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 06.07.2017 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 mając na uwadze Twoje oczekiwania i cele do jakich chcesz uzywac wspomnainego narzędzia oraz posiłkując sie tymi linkami https://pl.wikipedia.org/wiki/Wiertarka_udarowa http://krystianpolice.pl/co-to-jest-i-do-czego-sluzy-udar-w-wiertarce.html odpowiedz na to pytanie jest jednoznaczna a trudnością zbliżona do odpowiedzi na zadanie ile to jest 2+2. Jezeli udar jest przanacozny do iercenia w betonie a Ty - tak to zrozumiałem - takie wiercenia przewidujesz... to nie rozumiem skąd w ogóle to pytanie. To tak jakbyś kupował samochód i zastanawial sie czy kupować auto z kołami czy bez kół. PS osobiście polecam GSB 18-2 RE Professional Do leżejszych prac typu wkrecanie śrubek i wkrętów używam niezastąpionego Bosch'owskiego IXO wraz z adapterem kątowym oraz adapterem do cięcia krzewów. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 06.07.2017 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Widać, że 2+2 nie jest takie proste... Ja pytam o wkrętarko-wiertarkę akumulatorową, a ty mi mówisz o wiertarce sieciowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 06.07.2017 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 (edytowane) Szukam wkrętarko-wiertarki i widzę, że modele podobnych parametrach z udarem kosztują podobnie(niewiele drożej) od modeli bez. Póki co przeglądałem ofertę DeWalta i Metabo. Czy warto brać model z udarem? Wiem, że do wiercenia to normalna wiertarka z udarem. Chodzi mi czy udar we wkrętarko-wiertarce akumulatorowej wystarczy do wywiercenia czasem jednej dziury w silikacie/betonie, czy raczej jest to dodatek, który nawet do tego się nie nadaje i pierwszy się zepsuje. W twoim pytaniiu skupiłem sie na jedynym zdaniu zakończonym pytajnikiem. Wystarczyć pewnie wystarczy.. Urządzeń, o ktorych piszesz jest sporo.. Osobiście mając w zamiarze wiercenie udarowe w betonach silkach i innych tego typu twardych materiałach nigdy bym się nie dał namówic na coś napedzanego akumulatorem... Nawet gdyby było spod znaku "Technik fuers Leben" Pozdrav Edytowane 6 Lipca 2017 przez forscher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 06.07.2017 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Dodałem na początku info, że chodzi o akumulatorową i dalej czekam na rady innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 06.07.2017 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Przed zakupem wiertarki do domu rozmawiałem z ekipami z mojej budowy, ogadałem ich sprzęt i kupiłem przewodowy. Jeśli już ekipa pracowała na akumulatorach to miała dodatkowe baterie w zapasie, ewentualnie tak jak człowiek od rolet używał sprzętu do wywiercenia kilku otworów ( miał fajny sprzęt z odkurzaczem ). Sam kupiłem wyrzynarkę Bosch z 2 bateriami i przy układaniu paneli musiałem co jakiś czas baterię zmieniać. Reasumując, do zastosowań domowych warto brać z udarem, ale z nastawieniem że sprzęt będzie pracował sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 06.07.2017 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Interesują mnie sprzęty, tylko z dwoma akumulatorami Udar we wkrętarce do użycia bardzo sporadycznie, a nie zastąpienia całkowicie wiertarki z udarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 06.07.2017 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Przyjąłbym założenie, że jeśli wkrętarka z udarem kosztuje tyle samo co bez, to ten udar jest gówno warty. Zdecydowałbym się na zwykłą wkrętarkę z dwoma akumulatorami (co sam napisałeś). Na pewno nie bawiłbym się w półśrodki. Podejrzewam, że przy pierwszym użyciu udaru z "akumulatorem", odłożyłbyś go na bok idąc po normalną wiertarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 06.07.2017 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Skoro wielu producentów ma osobną kategorię dla tego typu produktów, to może jednak są coś warte. Zdecydowanie najcenniejsza opinia byłaby od kogoś kto taki sprzęt ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 06.07.2017 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Brak komentarzy których oczekujesz też już o czymś mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 06.07.2017 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Udar ten przeznaczony do wiercenia ( bo są też inne przeznaczone do wkręcania ) od biedy poradzi sobie w cegle . O wierceniu w betonie zapomnij . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 07.07.2017 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Dziś dopiero mi się przypomniało, że przecież na YT jest wszystko Tak więc chyba na model z udarem się decyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 08.07.2017 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Kup sobie bez udaru, bo takie na akumulator sa po prostu za słabe żeby wiercić w czymś twardym, owszem dadzą radę ale mówimy tu o jednej dziurze i będą słabły. Jak potrzeba wywiercić coś w żelbecie to potrzeba konkretnego sprzętu, sieciowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narzędzia Bosch 21.07.2017 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 Funkcja udaru zdecydowanie ułatwia prace związane z wierceniem, szczególnie te w betonie (czy to zbrojonym, czy tez nie). Jeśli chodzi o godne polecenia akumulatorowe wiertarko - wkrętarki udarowe, warto zwrócić uwagę na wygodną w obsłudze Bosch GSB 18-2-LI Plus. Doskonale nadaje się do prac budowlanych w betonie, metalu, czy drewnie. Warta uwagi jest również nowa GSB 18 VE-EC z dodatkową rękojeścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 21.07.2017 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 A Pan ekspert używał takiej wiertarko-wkrętarki i pisze o osobistych doświadczeniach? Czy znów odkopał temat w celu zrobienia reklamy pracodawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts