motomaniak111 06.07.2017 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Witam serdecznie. Mam pytanie dotyczące formalności przy budowie ogrodzenia. Czy zgodnie z nowelizacją Prawa budowlanego, budując ogrodzenie o wysokości nieprzekraczającej 2,2m muszę zgłosić to do właściwego organu? Z tego co wywnioskowałem to nie. Znalazłem gdzieś jednak zapis, że jeśli ogrodzenie graniczyć będzie z miejscami publicznymi (w tym wypadku ulica) to fakt ten należy zgłosić. Druga sprawa, czy jeśli chce wykonać fundament pod ogrodzenie i podmurówkę to czy to podlega zgłoszeniu ewentualnie konieczności uzyskania pozwolenia na budowę? Prawo budowlane mówi chyba że na budowę ogrodzenia nie wymaga się pozwolenia oraz, jeśli nie przekracza 2,2m to nie podlega również zgłoszeniu. Mam rację? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 17.07.2017 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Prawo budowlane mówi chyba że na budowę ogrodzenia nie wymaga się pozwolenia oraz, jeśli nie przekracza 2,2m to nie podlega również zgłoszeniu. Mam rację? . Masz rację - bez pozwolenia, bez zgłoszenia - stawiasz i finito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts