kokuzon 07.07.2017 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Witajcie, Jestem nowy na forum. Zastanawiam się nad kupnem bliźniaka od dewelopera. Dom z garażem o powierzchni użytkowej: 124m2 Domy są na działce 5 arowej. Cena 310 tysięcy obejmuje: - ściany konstrukcyjne i działowe wykonane z gazobetonu - ocieplenie styropian 15cm - poddasze ocieplanie pianką - elewacja - rolety zewnętrzne - podjazd, chodnik i taras Zakładam że tutaj trochę przepłacam, ale zakładając że godzę się z tym faktem Pytanie brzmi czy za 200 tysięcy zdołam doprowadzić dom do stanu pod klucz, wykonać ogrodzenie i zasiać trawę w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 07.07.2017 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 - jak z przyłączami mediów ?- co w środku, są jakieś instalacje / tynki / wylewki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokuzon 07.07.2017 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Media są doprowadzone do domu,w środku nie ma żadnych instalacji,tynki i wylewki trzeba robić. Tak radośnie zakładałem doprowadzenie do stanu deweloperskiego 100 tysięcyi wykończenie 100 tysięcy przy średniej jakości materiałów i część tematów robiąc samemu, malowanie/panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 07.07.2017 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Jesli media sa doprowadzone to bez problemu dasz rade. Powinno jeszcze zostac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 07.07.2017 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Spróbujmy policzyć : - instalacja elektryczna z rozdzielnią w tym jakieś proste TV SAT i LAN - 10 kPLN- alarm - 3 kPLN- instalacja CO i CWU z kotłem kondensacyjny, zasobnikiem, elementy podłogówki itp. - 30-40 kPLN- ok 450 m2 tynków po 30 PLN - 13,5 kPLN- izolacja przeciwwilgociowa, styropian na posadzki - 5 kPLN- 200 m2 wylewek po 30 PLN - 6 kPLN- zabudowa poddasza GK - pewnie ze 150 m2 po 30 PLN - 4,5 kPLN wychodzi mi jakieś 80-90 kPLN na doprowadzenie do stanu deweloperskiego, rezerwa 10% na nieprzewidziane wydatki i mamy 100 kPLN. Powinno się udać o ile nie machnąłem się w szacunkach powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts