maciej.ko 08.07.2017 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Witajcie W planuję budowę domu (ekonomiczny 2b) na częściowo zabudowanej działce. Dom chcę postawić za istniejącym budynkiem garażowym (niezbyt pięknym ze względu na dach): Stodoła widoczna po lewej stronie będzie rozebrana. I tu pojawia się problem - orientacyjne rozmieszczenie budynków ma być takie jak na ilustracji poniżej: Dach domu będzie miał spadki w kierunkach północ-południe. Dach garażu jest nachylony w kierunku zachodnim, do tego jego najwyższy punkt jest wyższy od ścian domu. Dach domu najchętniej pokryłbym dachówką płaską. A wyglądać to będzie absurdalnie. Czy macie pomysł co mogę zrobić żeby poprawić sytuację? Jak dotąd wpadła mi do głowy rozbiórka dachu garażu i wylanie dachu płaskiego - jednak koszt robi się jak na zabieg estetyczny wysoki (liczę ok. 20 000zł), a poza tym nie wiem czy budynek udźwignie żelbetowy stropodach. PS. dach ma 70m2. Inna opcja - przeróbka dachu tak żeby spadek był w kierunku południowym (nie wiem jaki to poziom kosztowy?) i wyciągnięcie dachu od dachu domu, z wyborem tego samego lekkiego pokrycia na dom i garaż (czyli pewnie blacha, blachodachówka, płyty faliste z włóknocementu?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 08.07.2017 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Moim zdaniem projekt na garaż jest tak samo istotny jak projekt na dom. Albo rozbiórka garażu i stawiasz ładną wiate z drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts