pistacjowadama 08.07.2017 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Witam, mam łazienkę o wymiarach 1,7 x 1,8 m. Załączam obecne zdjęcie. Chciałabym, aby zmieściła się w niej kabina, umywalka z szafką oraz pralka (umywalka i pralka na tej samej ścianie co obecnie). Będę wdzięczna za pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 08.07.2017 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Nie wiem gdzie jest kaloryfer. Rysunek schematyczny- koło to kabina półokrągła -90 cm, pod umywalką szuflady, w górnym lewym rogu to słupek na drobiazgi (s), a zielone krótkie kreski to miejsce na ręczniki. Jeżeli obecnie kaloryfer jest nad pralką to nie jest źle. Przy umywalce może też być kosz na brudną bieliznę.Umywalka i pralka w tych samych miejscach co obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pistacjowadama 09.07.2017 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 witam, dziękuję za odpowiedź. Kaloryfera w ogóle nie ma w lazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 09.07.2017 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Gorąco polecam kabinę kwadratową/prostokątną. Tak, żeby szyby nie były zagięte. W obecnym mieszkaniu męczymy się z półokrągłą kabiną już czwarty rok i domyć to to dramat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 09.07.2017 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Gorąco polecam kabinę kwadratową/prostokątną. Tak, żeby szyby nie były zagięte. W obecnym mieszkaniu męczymy się z półokrągłą kabiną już czwarty rok i domyć to to dramat... domyślam się , że dramat z myciem dlatego, że drzwi są na rolkach. Ale są kabiny półokrągłe z drzwiami otwieranymi do środka i na zewnątrz.To likwiduje problem rolek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 09.07.2017 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 witam, dziękuję za odpowiedź. Kaloryfera w ogóle nie ma w lazience w takim razie nad pralką skoro nie ma tam kaloryfera to sugeruję wiszącą zamykaną szafkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pistacjowadama 17.07.2017 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 dziękuję za odpowiedzi. A co myślicie o kabinie otwartej? byc może to jest rozwiązanie w małej łazience...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka55 17.07.2017 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 A może w miejsce wanny prysznic walk in, prosta szklana szyba - łatwiejsza w utrzymaniu w czystości niż prysznic półokrągły,pralka i umywalka pozostają w obecnych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naturalistyczna 17.07.2017 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 A może w miejsce wanny prysznic walk in, prosta szklana szyba - łatwiejsza w utrzymaniu w czystości niż prysznic półokrągły, pralka i umywalka pozostają w obecnych miejscach dobre rozwiązanie na tak niewielką powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 20.07.2017 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 moi rodzice mieli podobny ksztalt łazienki własnie są świeżo po remoncie w którym im pomagalam nie mam zdjęcia z ich mieszkania ale zrobiliśmy drzwi prysznicowe takie w prawym rogu (tylko uchylne w drogą stronę) w lewym rogu z glebokosci wneki powstalo miesce szafa do ktorej wrzucilismy pralke, a umywalka z szafka wylądowała na prawej scianie. A dlaczego nie chcesz przenieść umywalki na prawą stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pistacjowadama 24.07.2017 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 umywalka musi zostać po lewej stronie; po prawej jest za cienka ściana... zastanawiam się nad kabiną składaną - czy macie jakieś doświadczenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 25.07.2017 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 kolega z pracy zafundował rodzicom taki model mają małą łazienkę więc rozwiązanie idealne składasz nie ma produktu oczywiście zrobił ją bez brodzika. Ja chodząc ze swoimi po salonie też brałam taki model pod uwagę ale jak się okazało, że brodzik musi być to nie miało to już bardzo sensu. Najlepiej zobacz w sklepie jak się ją zamyka bo to taki specyficzny bo skrzydła dwa trzeba spiąć ze sobą dodatkowo są łamane więc to inaczej chodzi niż w tradycyjnych uchylnych. Ale przecież korzysta się z kabiny raz dziennie to nie drzwi do WC podobno to bardzo popularne rozwiązanie wśród klientów tak mówił nam sprzedawca. A odnośnie ścianki u moich rodziców też była cienka fachman dopiero się o tym przekonał jak przebił się na wylot do salonu. Na zewnątrz łazienki ścianka była obłożona boazerią i wyglądała na grubą Tak więc uwaga boazeria może zgubić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pistacjowadama 26.07.2017 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 a czy taką składaną kabine można zamontować razem z brodzikiem?? Nie wiem, czy będzie możliwość zrobienia kabiny bez brodzika.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 29.07.2017 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2017 Jeśli chodzi o domywanie czy czyszczenie ścianek kabiny polecam wybierać takie z powłoką Maxi Clean. I raczej unikać plastiku, szkło jest lepsze jeśli chodzi o utrzymanie czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermenegildo 31.07.2017 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 (edytowane) Niedawno wykończyłem jedną ze swoich łazienek o zbliżonym metrażu: http://tufotki.pl/WTE9V Kabina typu walk-in świetnie się sprawdza (brodzik zlicowany z płytkami), ceramika (brodzik, wc, umywalka, szafki) Roca, bateria umywalkowa Grohe, zestaw podtynkowy w kabinie Tres, grzejnik Radson, elektryka Legrand, płytki 30x90 położone do 120cm, powyżej lustra. Mała łazienka i wszystko się zmieściło, łącznie z pralką w zabudowie 60tką, a lustra optycznie ją powiększyły. Cenowo nie wyszło tanio, ale łazienki nie wykańcza się co roku, nie chciałem przyoszczędzić kilka pesos kosztem znacznie gorszej jakości. Jedynie wykonanie od a do z samodzielne, bo lubię majsterkować, więc nie płaciłem za robociznę. Edytowane 31 Lipca 2017 przez Ermenegildo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 31.07.2017 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 a czy taką składaną kabine można zamontować razem z brodzikiem?? Nie wiem, czy będzie możliwość zrobienia kabiny bez brodzika.... oczywiście, że można. Ale jeśli chcesz uzyskać efekt braku kabiny we wnętrzu tzn mieć ją na co dzień złożoną to musisz zrobić brodzik wpuszczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 01.08.2017 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 mam nawet zdjęcie takiej kabiny ze sklepu na brodziku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pistacjowadama 02.08.2017 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 dziękuję za Wasze odpowiedzi. Zastanawiam się między dwiema kabinami:1. DEANTE https://deante.pl/pl/Kerria-Kabina-kwadratowa 2. REA https://www.ceneo.pl/42070382#tab=click_scroll Czy macie z nimi jakieś doświadczenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 03.08.2017 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Rea bym odpuściła to chyba nie jest trafiony producent poza tym kabina niska 190cm. Dorzucę ci jeszcze do listy ten model, który mój znajomy kupił rodzicom bo wiem, że jak na razie jest ok http://newtrendy.pl/kabiny-prysznicowe-szczegoly-140.html ale wysokość 195cm więc Deante wyższe. Najlepiej poszukaj kabiny na żywo w sklepie wtedy zobaczysz czy po pierwsze ci się podoba wygląd a po drugie potargasz drzwiami a potem kupisz tam gdzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts