Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest gwarancja na uszczelki w oknoplaście?

Recommended Posts

Witam. Czy jest może jakaś gwarancja na te zewnętrzne uszczelki znajdujące się na połączeniu szyby z ramą okna na zewnątrz? Mam okna z oknoplastu, z termoramka, więc gwarancje na profile mam na 10 lat, a po 4,5 roku od montażu wszystkie uszczelki mam do wymiany bo sparciały i popękały. Kolor złoty dąb

Witam. Czy jest może jakaś gwarancja na te zewnętrzne uszczelki znajdujące się na połączeniu szyby z ramą okna na zewnątrz? Mam okna z oknoplastu, z termoramka, więc gwarancje na profile mam na 10 lat, a po 4,5 roku od montażu wszystkie uszczelki mam do wymiany bo sparciały i popękały. Kolor złoty dąb

Dziwne pytanie. Jaki wpływ ma "termoramka" na trwałość profili? Ok, prawo gwaranta. Rozumiem, że te 10 lat wyczytane zostało z karty gwarancyjnej. Czy uszczelki są tam wykluczone?

I od kiedy to reklamację składa się na forum a nie u sprzedawcy/gwaranta?

• 5 weeks później...

Witam ponownie - reklamacje zgłosiłem - przyjechała po miesiącu ekipa i na podstawie jednego zdjęcia które im wysłałem wymienili wszystkie uszczelki na gwarancji - a więc i wewnętrzne, zewnętrzne i te ze środka okien. Nazbierało się z 13 okien 100l worek uszczelek.

Więc radzę się spieszyć bo jak napisaliście problem jest globalny - uszczelki w kolorach brązowych parcieją - wina producenta

Jest na nie 7 lat gwarancji - u mnie problem pojawił się po 4 latach

Tak więc duży plus dla oknoplastu za wymianę bezproblemową

Minus za to że sami powinni się zgłosić jeżeli wiedzieli że tak się dzieje w oknach

• 4 years później...
Witam mi również sparciały uszczelki w oknach oknoplast złoty dab ale niestety jest już po gwarancji, ale piszecie że to był problem globalny to może ktoś ma doświadczenie w tym temacie i może mi pomóc. Przedstawiciel w szczecinie powiedział że jest już po gwarancji i trzeba zapłacić. Podaję mojego maila i proszę o pomoc. [email protected]

Jeśli to ten przedstawiciel, o którym myślę, to ja bym nie liczył na jego dobrą wolę.

Pisz do producenta. To w jego gestii leżała kampania wymiany i on płacił za całą akcję.

Z drugiej strony - okna mają pewnie więcej niż 10 lat, to już jest wiek w którym co słabsze uszczelki zaczynają się sypać, także nie widzę w tym nic nadzwyczajnego.. Towar się starzeje i trzeba liczyć się z nakładami.