turalyon 09.07.2017 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Witam. Czy jest może jakaś gwarancja na te zewnętrzne uszczelki znajdujące się na połączeniu szyby z ramą okna na zewnątrz? Mam okna z oknoplastu, z termoramka, więc gwarancje na profile mam na 10 lat, a po 4,5 roku od montażu wszystkie uszczelki mam do wymiany bo sparciały i popękały. Kolor złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.07.2017 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Witam. Czy jest może jakaś gwarancja na te zewnętrzne uszczelki znajdujące się na połączeniu szyby z ramą okna na zewnątrz? Mam okna z oknoplastu, z termoramka, więc gwarancje na profile mam na 10 lat, a po 4,5 roku od montażu wszystkie uszczelki mam do wymiany bo sparciały i popękały. Kolor złoty dąb Dziwne pytanie. Jaki wpływ ma "termoramka" na trwałość profili? Ok, prawo gwaranta. Rozumiem, że te 10 lat wyczytane zostało z karty gwarancyjnej. Czy uszczelki są tam wykluczone? I od kiedy to reklamację składa się na forum a nie u sprzedawcy/gwaranta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 09.07.2017 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Brązowe uszczelki dla Oknoplastu robi (robiła??) firma która coś spieprzyła i były masowo wymieniane w ramach gwarancji, robili to przedstawiciele owego dostawcy. Czy tak jest nadal nie wiem, pytaj tam gdzie kupiłeś okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 08.08.2017 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2017 Witam ponownie - reklamacje zgłosiłem - przyjechała po miesiącu ekipa i na podstawie jednego zdjęcia które im wysłałem wymienili wszystkie uszczelki na gwarancji - a więc i wewnętrzne, zewnętrzne i te ze środka okien. Nazbierało się z 13 okien 100l worek uszczelek. Więc radzę się spieszyć bo jak napisaliście problem jest globalny - uszczelki w kolorach brązowych parcieją - wina producentaJest na nie 7 lat gwarancji - u mnie problem pojawił się po 4 latach Tak więc duży plus dla oknoplastu za wymianę bezproblemowąMinus za to że sami powinni się zgłosić jeżeli wiedzieli że tak się dzieje w oknach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.08.2017 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2017 A jak Twoje relacje ze sprzedawcą? On istnieje? rozstaliście się w zgodzie? bo z tego co wiem, to dilerzy wymieniali te uszczelki swoim klientom własnie w ramach własnej inicjatywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 09.08.2017 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 Sprzedawca istnieje i wszystko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januaryr 08.08.2022 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Witam mi również sparciały uszczelki w oknach oknoplast złoty dab ale niestety jest już po gwarancji, ale piszecie że to był problem globalny to może ktoś ma doświadczenie w tym temacie i może mi pomóc. Przedstawiciel w szczecinie powiedział że jest już po gwarancji i trzeba zapłacić. Podaję mojego maila i proszę o pomoc. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.08.2022 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Jeśli to ten przedstawiciel, o którym myślę, to ja bym nie liczył na jego dobrą wolę. Pisz do producenta. To w jego gestii leżała kampania wymiany i on płacił za całą akcję. Z drugiej strony - okna mają pewnie więcej niż 10 lat, to już jest wiek w którym co słabsze uszczelki zaczynają się sypać, także nie widzę w tym nic nadzwyczajnego.. Towar się starzeje i trzeba liczyć się z nakładami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts