Cantona778 09.07.2017 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Witam, szybkie pytanie. Mam w mieszkaniu stara instalacje elektryczna. Stare bezpieczniki topikowe. W łazience mam 3 halogeny. Jeden był wykręcony, pomyślałem nic dołożę zeby był komplet. Co sie stało...po włączeniu włącznika światło zapala sie po jakichś 2-3sekindach. Po ok 0,5 h świecenia światła sie wyłączają. Po chwili włączają i znowu wylaczaja. Co jest tego powodem? Przegrzewanie sie przewodów ponieważ pobór mocy jest większy? Opóźnienie bo kable sa stare i rezystancja jest większa i zanim prąd dopłynie do transformatorów a zatem do halogenów? Dlaczego światło sie wyłącza? Co prowokuje wyłączenie? Bezpiecznika nie wybija, spadek napięcia czy jak? Wiem ze to dość proste pytanie ale strasznie mnie meczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 09.07.2017 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Witam.A mnie męczy pytanie, na jakie napięcie są te halogeny (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts