mku7i 09.07.2017 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 (edytowane) Jestem świeżo po zakupie projektu, w którym planowaną metodą ogrzewania + CWU jest gaz lub kocioł na paliwo stałe.Gazu nie mam, kotła nie chcę, padło ma powietrzną pompę ciepła. Zapytanie o OZC wysłane.Jako, że w projekcie nie mam przewidzianej pompy ciepła, mam kilka pytań: komu i kiedy zlecić wykonanie projektu ? Czy projekt ten powinien zostać dostarczony do projektanta już na etapie adaptacji domu (zmieniam parę rzeczy) ? Jaki jest koszt takiego projektu (a może darmowy jeśli zdecyduję się na zakup pompy w wybranej firmie i ona wykona projekt)? PS wszystkich mogących polecić sprawdzoną firmę, która obsługuje Dolny Śląsk proszę o kontakt na priv (chyba, że na forum można już polecać). Edytowane 9 Lipca 2017 przez mku7i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 09.07.2017 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Jestem świeżo po zakupie projektu, w którym planowaną metodą ogrzewania + CWU jest gaz lub kocioł na paliwo stałe. Gazu nie mam, kotła nie chcę, padło ma powietrzną pompę ciepła. Zapytanie o OZC wysłane. Jako, że w projekcie nie mam przewidzianej pompy ciepła, mam kilka pytań: komu i kiedy zlecić wykonanie projektu ? Czy projekt ten powinien zostać dostarczony do projektanta już na etapie adaptacji domu (zmieniam parę rzeczy) ? Jaki jest koszt takiego projektu (a może darmowy jeśli zdecyduję się na zakup pompy w wybranej firmie i ona wykona projekt)? PS wszystkich mogących polecić sprawdzoną firmę, która obsługuje Dolny Śląsk proszę o kontakt na priv (chyba, że na forum można już polecać). Jeżeli dom jest mały to rozbudowane projekty można sobie podarować. Projekt jest podstawą gdy przedział mocy waha się pomiędzy np. 300 - 500kW wtedy różnica w cenie to albo np. 300tyś albo 500tyś. Przy standardowym domu, każda szanująca się forma ma już przygotowane opcje, nikt nie będzie od początku wszystkiego liczył. Standardowo zapotrzebowanie będzie od około 30W do 50W/m2, podajesz jaką masz izolacje, systemy, wykonanie położenie itp. i dostajesz gotową ofertę. Podeślij opis domu na priv, omówimy kilka szczegółów i dostaniesz kilka ofert do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 09.07.2017 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 poszedł priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 10.07.2017 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 PS wszystkich mogących polecić sprawdzoną firmę, która obsługuje Dolny Śląsk proszę o kontakt na priv (chyba, że na forum można już polecać). zależy który fragment Dolnego Śląska, bo DŚ to właściwie 3 województwa najbezpieczniej wyślij zapytania ofertowe do jak największej liczby firm, minimum 7-8... nie musi być z twojego regionu, ale miłoby było że byli w miarę blisko, bo ściąganie kogoś z np. Gdańska mija się z celem ja wziąłem firmę z województwa śląskiego, wiem że obsługuje też dolnośląskie, polecam pamiętaj, że im więcej firm zapytasz, tym więcej dostaniesz ofert ja w swoim czasie zebrałem oferty od ponad 50 firm (nie pamiętam już ilu ) ale zbierałem prawie 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 10.07.2017 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 50 km od Wrocławia. 50 firm do wyceny samej pompy to ja w te 2 lata chcę się wybudować Poszedł priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aENE 10.07.2017 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Witam, proszę o podesłanie informacji na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 11.07.2017 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 50 km od Wrocławia. 50 firm do wyceny samej pompy to ja w te 2 lata chcę się wybudować Poszedł priv. nikt Ci nie każe w 2 lata wybierać... ja miałem czas, więc wybierałem ty możesz i w miesiąc wybrać... napisz do kilku-kilkunastu firm z zapytaniem, dostaniesz oferty... i się zdecydujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts