prz3m3k 10.07.2017 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 (edytowane) Witam Panowie mam olbrzymi problem. Dziś przez Wrocław przeszła spora ulewa i podczas jej trwania usłyszałem szum wody w piwnicy. Okazało się, że woda wlewa się przez dziurę / rurę w ścianie. Nie mam pojęcia co to za rura, jakie ma przeznaczenie ani z czym jest połączona. Faktem jest natomiast to, że chwilę wcześniej żona zawołała mnie do łazienki bo woda z muszli nie chciała spłynąć - wydaje mi się, że może to być powiązane. Zagrożenie jest spore, bo w pomieszczeniu obok mamy piec i zasobnik wart sporo pieniędzy... dodatkowo często wyjeżdżamy. Taka sytuacja zdarzyła się pierwszy raz (mamy ten dom od roku - rok budowy ok. 1930). Wody leciało tyle, ze nie nadążałem z jej wyrzucaniem wiadrami, gdybym nie zrobił kilkudziesięciu rundek to pewnie byłoby do kolan. Mam w zasadzie jeden pomysł... rozkuć to trochę (bokiem też się leje), zapianować jak najgłębiej się da, a następnie zabetonować z 10-15cm warstwą zaprawy. Pytanie tylko czy to nie spowoduje np. wybijania wody w łazience skoro podczas tego zdarzenia woda w muszli stała wysoko ? Cały przebieg tej rury jest pod korytarzem który nie jest podpiwniczony, jest wkopana pod podłogą... tylko w jakim celu ? Po co w piwnicy coś takiegi ? Czy zna ktoś kumatego hydraulika we Wrocławiu który będzie w stanie pomóc mi z tym problemem ? Edytowane 10 Lipca 2017 przez prz3m3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 18.07.2017 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Masz zasuwę burzową na odejściu kanalizacji? Jak nie -to to rozwiąże problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts