Pawel Sowinski 10.07.2017 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Witam serdecznie,Pytanie raczej do dekarzy (ponownie). Już kreśle problem. W czasie kiedy jest nabita membrana, kontrłaty i łaty (bez krycia docelowego) Podczas mocnych ulew zdarza sie że kontrłata poprosty przesiąka i woda sączy sie o gwoździu w krokiew aż w końcu kapie do wnętrza. O ile podczas budowanie nowego dachu nie jest to problemem to podczas remotu zdaje się już być znaczące. Czy zabezpieczacie to jakoś? myslałem o kleju poliuretanowym pod kontrłate. a może poprostu nabić roboczo kawałki foli wzdluż krokwi co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.07.2017 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 To kolejny dowód na to, że folia nie jest najlepszym materiałem na krycie wstępne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G69 16.07.2017 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 myslałem o kleju poliuretanowym pod kontrłate. Ma być skutecznie .Trochę spowolni pracę,ale problemu z przeciekiem przy gwoździach nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 16.07.2017 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Na foli nie robię. Więc nie mam takich problemów Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 16.07.2017 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Oczywiście mowie o membranie. Niestety jeszcze nie moge sobie pozwolić na luksus i wybierania robót tylko tych pasujących mi, zazdroszcze Wam tego, ale mam niedzieje ze przyjdzie taki czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.07.2017 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Można robić na folii gdy jest to materiał inwestora, wówczas dekarz nie ponosi żadnej odpowiedzialności za stan techniczny tej folii po latach. Inaczej rzecz się ma jak dekarz wykonuje usługę kompleksowo z materiałem, wówczas wszelkie reklamacje trafiają do niego. Myślę, że już nie długo znajdą się prawnicy, którzy będą skutecznie dochodzić zwrotu kosztów związanych z remontami dachów wykonanych na folii. Trzy czy pięć lat gwarancji na robociznę nie dotyczy materiałów. Paweł jak podniesiesz cenę to zaczniesz wybierać dachy. To zjawisko już występuje bo nie ma ludzi do pracy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts