dojarek 11.07.2017 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Dzień dobry, Na potrzeby wylotu spalin z kotła gazowego (kondensat z zamkniętą komorą spalania) buduję szacht wentylacyjny fi15 (pustaki wentylacyjne Wienerbergera) w który chcę wpuścić rurę kwasówkę. Nie chcę nic murować na dachu, to ma być jedyna dziura w połaci dachowej (oprócz odpowietrzeń kanalizacji). Poddasze mam nieużytkowe a na dachu planuję blachę na rąbek Pruszyńskiego. Przeczytałem pół forum i ćwierć internetu i nie wiem. Jak mam ten komin zakończyć? Podmurować szacht do samego deskowania? Jak/czym przejść przez dach? Co na dachu? Którędy powietrze będzie pobierane? Czy muszę robić wyłaz dachowy? Poproszę o jakieś podpowiedzi, żebym miał punkt zaczepienia.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 15.07.2017 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Straciłeś "punkt zaczepienia", bo kombinujesz jak koń pod górkę. Pewnie jeszcze bez jakiegokolwiek doświadczenia budowlanego... Skoro zacząłeś pustakami, dlaczego nie zakończysz tak samo? Dziury w dachu nie unikniesz, a obróbki takich "innowacji" jakie sobie wymyśliłeś, mogą być powodem kolejnej Twojej wizyty na tym forum. Włazu nie musisz robić, jeśli będzie inny dostęp do komina na dachu. Dostęp akceptowany przez kominiarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts